Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Προβολή: Azeem Amir "Why being blind, will never stop me."


Παρακολουθήστε την ομιλία τού Azeem Amir "Γιατί το ότι είμαι τυφλός δεν θα με σταματήσει ποτέ", που δόθηκε στα πλαίσια του πρόσφατου TEDxBrighton.

«Let’s do it Greece»: Εβδομάδα σχολικού εθελοντισμού από 1 ως 7 Απριλίου

Για μία ακόμα χρονιά μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές, δίνουμε τα χέρια, καθώς όλη η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό, σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας, στα οποία ετοιμάζονται εντυπωσιακές δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωία.

Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα δεν τρώει πρωινό

Ένα στα τέσσερα παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα δεν τρώνε πρωινό, σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων, με συνέπεια να έχουν ένα πιο ανθυγιεινό «προφίλ» ζωής.

Η μελέτη, που έγινε σε 177.091 παιδιά οκτώ έως 17 ετών, δείχνει ότι σχεδόν ένα στα τέσσερα (το 22,4% των αγοριών και το 23,1% των κοριτσιών) δεν τρώνε πρωινό για διάφορους λόγους.

Απάντηση του αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή

Σε σχέση με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμά σας "Γονείς και θεραπευτές συζήτησαν για το νέο κανονισμό ΕΟΠΥΥ: Σοβαρά προβλήματα στην Ειδική Αγωγή", έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή, είναι και το 2019, 80.000.000 ευρώ, όπως ήταν και το 2018 και το 2017. Αν απαιτηθούν παραπάνω παροχές, τεκμηριωμένες ιατρικά, ασφαλώς και ο ΕΟΠΥΥ θα τις αποζημιώσει.

Κομοτηνή: Περιβαλλοντικά Πράσινα σχολεία

Μαθητές από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της Κομοτηνής συγκεντρώνει στις τάξεις του το 4ο Γυμνάσιο της πόλης μας και χάρη στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα καταφέρνει να συγκεντρώσει και πολλές διαφορετικές παραστάσεις από σχολεία εντός κι εκτός Ελλάδας.

Πλήρης Οδηγός 2019: Όλα τα επιδόματα, οι προϋποθέσεις και τα ποσά σε ΑΜΕΑ

Αναδημοσίευση από το amea-care.gr

Επιλέξτε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Eurohack: Ο πρώτος hackathon για τον διαγωνισμό της Eurovision!

Με αφορμή τον τελικό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ στις 18 Μάιου, θα τρέξει ένας ξεχωριστός hackathon στο Τελ Αβίβ με αντικείμενο την παρακολούθηση και την συνολική εμπειρία του διαγωνισμού τραγουδιού απ’ όλη την Ευρώπη.

Στο hackathon θα υπάρξουν δυο προκλήσεις: αυτή της προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες και περιορισμούς αλλά και αυτή της ζωντανής εμπειρίας για τους Eurovision fans σε όλη την Ευρώπη.

Χανιά: Διεθνή Μαθήματα Στοιχειωδών Σωματιδίων για μαθητές

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ομάδας για την Εκλαΐκευση των Φυσικών Επιστημών (IPPOG) σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, διοργανώνουν το Σάββατο 16 Μαρτίου απο τις 8.30 έως τις 16.00 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων, μαθήματα στοιχειωδών σωματιδίων για μαθητές Λυκείου. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων, https://ekfechanion.eu

Τα παιχνίδια καλής συμπεριφοράς για τα παιδιά

Αντί να φωνάζετε συνέχεια στο παιδί προκειμένου να κάνει κάτι σωστά, διαλέξτε άλλη οδό. Διδάξτε του την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα, τη συμπόνια και την υπομονή μέσα από δημιουργικά και ευχάριστα παιχνίδια.

Στο ΦΕΚ η προκήρυξη των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή

Την Τρίτη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τχ. Β΄864/12-03-2109) η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με τον νόμο 4589/ 19, που αφορά στον διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα δημοσιεύσει τη σχετική προκήρυξη.

Δωρεάν θα γίνεται πλέον ο νεογνικός έλεγχος για την Κυστική Ίνωση

Δωρεάν θα γίνεται πλέον ο νεογνικός έλεγχος για την Κυστική Ίνωση σε όλα τα μωρά που γεννιούνται στα μαιευτήρια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Υγείας (Ε.ΣΥ.Δ.Υ) που ελήφθη στις 5 Μαρτίου σε σχετική συνεδρίαση που είχαν τα μέλη του Συμβουλίου στο Υπουργείο Υγείας.

H Ιταλία απαγορεύει την είσοδο των ανεμβολίαστων παιδιών στα σχολεία

Η Ιταλία απαγορεύει στα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί να πηγαίνουν στο σχολείο μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί προκειμένου να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.

Ο νέος νόμος, που καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, ήρθε μετά την αύξηση των περιπτώσεων ιλαράς. Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν βελτιωθεί από τότε που εισήχθη ο νέος νόμος ο οποίος μπήκε σε πλήρη εφαρμογή στις 11 Μαρτίου 2019. 

Στον εισαγγελέα για την αποχή μαθητών στη Σάμο

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητάει ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, με αφορμή την απόφαση ορισμένων γονέων στο Βαθύ Σάμου να απέχουν τα παιδιά τους απ' τα μαθήματα επειδή προσφυγόπουλα παρακολουθούν μαθήματα στην απογευματινή Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Αποχή από τα μαθήματα σε δημοτικό σχολείο... λόγω κοντέινερ

Σε συμβολική αποχή από τα μαθήματα προχώρησαν οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Μαρκόπουλου, λόγω της ακαταλληλότητας των εγκαταστάσεων του σχολείου που στεγάζονται.

Παρουσίαση του παιχνιδιού "Αποδέχεσαι" από το ΚΕΠΚΑ

Καλούνται όλοι οι καταναλωτές, στην παρουσίαση του «Αποδέχεσαι;», ένα παιχνίδι που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τα απαραίτητα αντανακλαστικά στην καθημερινότητά μας, για να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 17:30, στα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. (Βασ. Ηρακλείου 32, 6ος όροφος).

Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας και πρώτων βοηθειών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δύο νέους κύκλους μαθημάτων πρώτων βοηθειών και αυτοάμυνας για γυναίκες, για όλους τους δημότες και τους κατοίκους αρχίζουν στον δήμο Νεάπολης Συκεών. Από τις 21 Μαρτίου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, το Συμβούλιο της Ενότητας Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών δημιουργούν ένα ειδικό τμήμα Μαθημάτων Αυτοάμυνας για Γυναίκες, που θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 11.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας (Ζάκκα 25, Νεάπολη). Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (τηλ.2313.313125 & 2313.313126, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.).