Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

WhizKidGames

Στην εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών περιλαμβάνεται και η απόκτηση δεξιοτήτων για να αντιμετωπίσουν καθημερινές ενέργειες και λειτουργίες. Ένα διασκαδαστικό βοήθημα είναι τα παιχνίδια που προσφέρει δωρεάν η ιστοσελίδα WhizKidGames. Το παιδί βοηθάει τον Ρον να ντυθεί, τον Ρούφους να πάει στο σχολείο, τον Έρικ στο αεροδρόμιο, πηγαίνει για ψώνια κ.α.
Καλή διασκέδαση!!

6ος Ετήσιος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Η Λογοτεχνική Ομάδα Ιδεόπνοον & το Περιοδικό Πνοές Λόγου & Τέχνης διοργανώνουν τον 6ο Ετήσιο Πανελλήνιο διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης εφήβων και ενηλίκων με ελεύθερο θέμα. Ως τελευταία ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2010.

Tux Paint: Ανοιχτού Κώδικα Λογισμικό Σχεδίασης για Παιδιά

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12 (για παράδειγμα, παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού). Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

Μουσικοί για παιδιά

«ΜΟΥΣΙΚΟΙ για ΠΑΙΔΙΑ», βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τον πόνο, το στρες, την απομόνωση, την διαδικασία της ιατρικής θεραπείας τους και το γεγονός της παραμονής τους στο Νοσοκομείο. Μεταμορφώνει το περιβάλλον του Νοσοκομείου, επιτρέποντας στην μουσική να δράσει θεραπευτικά. Παρακινεί, προκαλώντας τρόπους έκφρασης συναισθημάτων. Δίνει την ευκαιρία στο παιδί που νοσηλεύεται, να νοιώσει και πάλι παιδί!