Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κατασκευή: Πλεκτή μελισσούλα

Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα πλεκτό παιχνιδάκι για το παιδί σας, σάς προτείνουμε τη μελισσούλα της φωτογραφίας. Αναλυτικές οδηγίες (στα αγγλικά) θα βρείτε εδώ. Καλή διασκέδαση!

Προβολή: Φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών με ταχίνι και μέλι



Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός σχολείων για την επαναχρησιμοποίηση παλιών βιβλίων

Με δέλεαρ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέπει τους μαθητές να μην πετάξουν τα παλιά σχολικά τους βιβλία, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την επαναχρησιμοποίηση τους.

Τα «πειράματα που έκλεψαν την παράσταση» παρουσιάζει το Ίδρυμα Ευγενίδου

«Η Επιστήμη είναι στα καλύτερά της». Αυτός είναι ο τίτλος της σειράς πειραμάτων που θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Από την κατάληψη στο νοσοκομείο

Σε πεδίο δράσης εξωσχολικών στοιχείων έχουν μετατραπεί τα υπό κατάληψη σχολεία στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται τα πρώτα κρούσματα εντάσεων, επεισοδίων, ακόμη και κλοπών. Αποκορύφωμα αυτών ο τραυματισμός 17χρονου μαθητή, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ανησυχητική.

Νέες προσλήψεις από το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε την πρόσληψη 236 αναπληρωτών δασκάλων, 144 αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης και 40 αναπληρωτών νηπιαγωγών, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Άξονας Προτεραιότητας 3» για το διδακτικό έτος 2011-2012.

10 θεματικά περίπτερα για τους νέους στην Αριστοτέλους

Ενα παράθυρο στην Ευρώπη της εκπαίδευσης και της απασχόλησης παραμένει ανοιχτό στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη μέχρι και αύριο. Πρόκειται για δέκα θεματικά περίπτερα, που έχουν στηθεί στο σημείο και περιλαμβάνουν ενημερωτικό υλικό και εκθέματα σε σχέση με τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.