Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εκπαίδευση παιδιών με Σύνδρομο Down

Τα παιδιά με Σύνδρομο Down συνήθως χρειάζονται φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία και ειδική αγωγή από πολύ μικρή ηλικία. Όσο νωρίτερα αρχίσει η παρέμβαση και όσο πιο συστηματικό χαρακτήρα έχει, τόσο μεγαλύτερη είναι η πρόοδος που εμφανίζουν τα παιδιά σε όλους τους τομείς. 

Καταναλώνω οικολογικά, οικονομικά, συντροφικά!

Τη λέξη «κρίση» τη μάθαμε καλά. Μικροί-μεγάλοι αγοράζουμε πια όλοι λιγότερα πράγματα. Το ξανασκεφτόμαστε πριν βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Όμως, τα περιττά βλάπτουν σοβαρά την τσέπη και τον πλανήτη!

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «The child and the book 2014»

Tο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φιλοξενεί τη διοργάνωση του ετήσιου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου THE CHILD AND THE BOOK 2014, στην Αθήνα, 10-12 Απριλίου, 2014.

Το περιβάλλον «ένοχο» για τον αυτισμό;

Η μεγαλύτερη μελέτη σχετικά με τον αυτισμό δείχνει περιβαλλοντική σύνδεση με την εμφάνιση της διαταραχής.

Οι θεωρίες
Τα ποσοστά αυτισμού εμφανίζουν αύξηση σε πολλές χώρες, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί κάποιο συγκεκριμένο αίτιο για αυτήν. Οι θεωρίες πολλές: άλλες κάνουν λόγο για περιβαλλοντικούς παράγοντες, άλλες για καλύτερη διάγνωση της κατάστασης και άλλες συνδέουν την «έκρηξη» του αυτισμού με τη μεγαλύτερη ηλικία στην οποία τα ζευγάρια αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδιά.

Ημερίδα «Καλές πρακτικές διδασκαλίας των μαθηματικών με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων»

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους σχολικούς συμβούλους Μαθηματικών Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Κεΐσογλου Στέφανο και κ. Φερεντίνο Σπύρο, οργανώνουν ημερίδα με θέμα:
«Καλές πρακτικές διδασκαλίας των Μαθηματικών με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων, στο νέο περιβάλλον που κυοφορείται για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.»
το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 09:00 π.μ.