Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Δωρεάν και online με 90 ταινίες το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση είχε ληφθεί προτού ο πρωθυπουργός ανακοινώσει το lockdown σε όλη τη χώρα έως τις 30 Νοεμβρίου. «Σήμα κατατεθέν του Φεστιβάλ Ολυμπίας από την ίδρυσή του το 1997 είναι η ανθρώπινη, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα της κοινότητας που σχηματίζεται κάθε χρόνο επ′ ευκαιρία της διοργάνωσής του στον Πύργο, την Αμαλιάδα και τους μικρότερους πόλους του. Φέτος, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού και τους αντικειμενικούς περιορισμούς στις συναθροίσεις κοινού λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αποφασίσαμε, με τη σύμφωνη γνώμη των συνδιοργανωτών φορέων του θεσμού, του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νεανικού Πλάνου, να μην υποδεχθούμε καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να μην ανοίξουμε τις αίθουσες για το ευρύ κοινό», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στο μυαλό του «Homo Pandemicus»

Οι άνθρωποι είμαστε βαθιά κοινωνικά όντα, κάτι που είναι προφανές από τον τρόπο που ζούμε. O «Homo Pandemicus», όμως, εξαναγκάστηκε να απαρνηθεί την κοινωνικότητά του, να περιορίσει στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να απομονωθεί σπίτι. Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλό μας η μακροχρόνια απομόνωση; Αραγε θα θυμόμαστε πώς να είμαστε κοινωνικά όντα, όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση και επιστρέψει η κανονικότητα;

Πρόσωπο: Κώστας Στάικος

«Οι άνθρωποι των βιβλιοθηκών χρειάζεται να επικοινωνούν μεταξύ τους. Όπως εμείς συζητώντας εδώ βρίσκουμε έναν κοινό τόπο, έναν ιστό, κάπως έτσι πρέπει να είναι. Να μπορείς να φέρεις σε επαφή τους ανθρώπους που έχουν μια αγάπη και μια ψυχική σχέση με το βιβλίο, όπου και αν βρίσκονται, σε μια πόλη ή σε ένα απομακρυσμένο νησί, είναι πολύ σημαντικό».

Tα Παραμύθια του Σαββάτου παρουσιάζουν ένα βιβλίο κάθε μέρα μέχρι το τέλος του 2020!

Η στήλη των Παραμυθιών του Σαββάτου γίνεται και πάλι καθημερινή προτείνοντας και παρουσιάζοντας ένα βιβλίο κάθε μέρα!

της Ελένης Μπετεινάκη

Περισσότερο από ποτέ όλο το διάστημα που θα ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ στο σπίτι μας έχουμε ανάγκη όλοι (ιδιαίτερα τα παιδιά) από καλές ιστορίες, παραμύθια και βιβλία. Η στήλη των Παραμυθιών του Σαββάτου γίνεται και πάλι καθημερινή προτείνοντας και παρουσιάζοντας ένα βιβλίο κάθε μέρα!

Διαβάστε ελεύθερα 28 παιδικά βιβλία που γράφτηκαν ειδικά για τον κορωνοϊό

«Κορωνοϊός – Ένα βιβλίο για παιδιά» – Εικονογραφημένο εγχειρίδιο // των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts από τις Εκδόσεις Ίκαρος

«Έχω μια ερώτηση για τον κορωνοϊό» – Παιδικό βιβλίο // των Arlen Grad Gaines, Meredith Englander Polsky

Συγκίνηση για την 7χρονη Αναστασία – Διαγνώστηκε με τον πιο επιθετικό καρκίνο

Έκκληση βοήθειας για την 7χρονη Αναστασία που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Οι γονείς της 7χρονης Αναστασίας από την Καλαμάτα που διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση των χρημάτων τα οποία απαιτούνται ώστε το παιδί να μπορέσει να ταξιδέψει στις Η.Π.Α. και να υποβληθεί εκεί σε όποια θεραπεία ή επέμβαση κρίνουν οι γιατροί ως την καταλληλότερη.

ΠΟΥ: Έκκληση να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία

Η Ευρώπη γνωρίζει αυτήν τη στιγμή μια "έκρηξη" στον αριθμό κρουσμάτων της νόσου Covid-19 και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της εναντίον της πανδημίας, προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καλώντας, ωστόσο, να μην κλείσουν τα σχολεία παρά μόνο ως ύστατο μέτρο.

Προσλήψεις αναπληρωτών σε Ειδική Αγωγή και ΖΕΠ την άλλη εβδομάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή για όλα τα προγράμματα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται επίσης και οι προσλήψεις στις υπόλοιπες πιστώσεις των ΖΕΠ.

Την ίδια ώρα, η επεξεργασία των ενστάσεων της 1ΓΕ φτάνει στο τέλος της περίπου στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο καθυστέρησης λόγω lockdown. Συνεπώς προς το τέλος του έτους αναμένονται οι οριστικοί πίνακες.

Η εφαρμογή του lockdown σε εκπαίδευση, μετακινήσεις και δημόσιες υπηρεσίες

Σε ισχύ τίθενται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα, τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η εφαρμογή του lockdown σε τρεις κομβικούς τομείς της καθημερινότητας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδική αγωγή