Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Το σκουλουκούιν...

Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2018-19» - Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στην ηλεκτρονική πλατφόρμα sen-programs.senja.gr και θα διαρκέσουν έως τις 20 Νοεμβρίου.

To βιωματικό πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου, (15-18 ετών) που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, Πειραματικά, Ξενόγλωσσα, Μουσικά, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής κ.α. Η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά και τα σχολεία, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σπύρος Γιαννιώτης: «Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι»

Συγκλονίζει η ανάρτηση του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης αναφέρεται στη δυσλεξία, αποκαλύπτωντας ότι μικρός ήταν δυσλεκτικός και πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή ένιωθε έναν κόμπο στο στομάχι. "Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτε, να κυλάει το δάκρυ στο Βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά" αναφέρει και στέλνει το δικό του μήνυμα στα παιδιά που πάσχουν από δυσλεξία.

Παιδί-ρομπότ κάνει την ιατρική εκπαίδευση άκρως ρεαλιστική

Η ιατρική εκπαίδευση αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τους νέους γιατρούς και οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας αναπτύσσουν όλο και πιο ρεαλιστικά μοντέλα εκπαίδευσης.

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που έχουν εστιάσει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών ρομποτικών μοντέλων, που μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα ανθρωπόμορφα ρομπότ μοιάζουν όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στις ψυχοσωματικές αντιδράσεις με τον άνθρωπο.

Εκτός σχολείων τα πιο ευάλωτα παιδιά!

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση 139101/ΓΔ4 (ΦΕΚ 3674/28-08-2018) του υπουργείου Παιδείας μπαίνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην εγγραφή ανήλικων μαθητών στα Εσπερινά Γυμνάσια.

Η συγκεκριμένη απόφαση απαιτεί από τους ανήλικους μαθητές να προσκομίσουν: α) αντίγραφο του βιβλιαρίου εργασίας (είναι απαραίτητη σύμφωνα με τον νόμο η έκδοσή του προκειμένου να εργαστεί κάποιος ανήλικος), β) εκτύπωση από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», από την οποία προκύπτει η σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Φάρος Τυφλών Ελλάδος: «Πρόληψη-Προαγωγή της Υγείας & Ενεργού γήρανσης τυφλών ατόμων»

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος εγκαινιάζει το Πρόγραμμα «Πρόληψης-Προαγωγής της Υγείας & Ενεργού γήρανσης τυφλών ατόμων», για τα έτη 2018-2019.

Το καινοτόμο αυτό Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται χάρις στην σημαντική στήριξη από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, έρχεται εξ ορισμού να απαντήσει στα σχετικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας, με την πρόβλεψη-παρακολούθηση ζητημάτων υγείας και κάλυψη πρακτικών δυσκολιών που συνεπάγεται το πρόβλημα όρασης.

Η δικαιωματική (υπέροχη και χαλαρή) συνταξιοδότηση της εξαιρετικής σκύλας οδηγού Λάρας

Ανάμεσα στις πάμπολλες καταθλιπτικές – ηρωικές ιστορίες που ξεχειλίζουν διάολε πνεύματος καταγγελίας θέλετε πού και πού και καμιά διαφορετική, ελεύθερη και ωραία, έτσι δεν είναι; Αρκεί να είναι τόσο καλοφτιαγμένη ώστε να μοιάζει αληθινή;

Αυτή που τελείως επιγραμματικά έπεται – διαφορετική όσο καμιά άλλη, ελεύθερη και ωραία όσο λίγες - δεν μοιάζει μονάχα αλλά και είναι 100% αληθινή ιστορία. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο να σας την δώσουμε καλοφτιαγμένη, μπορεί να σας δοθεί ως έχει, όσο γίνεται πιο περιεκτικά, σχεδόν επιγραμματικά. Οι ιστορίες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καλοφτιαγμένες για να μοιάζουν όσο το δυνατόν πιο αληθινές, ακριβώς διότι οι πιο καλοφτιαγμένες όλων ιστορίες είναι οι αληθινές.

Η Κίνα περιορίζει τη χρήση tablet και smartphone από παιδιά ελέω μυωπίας

Ο οφθαλμίατρος Παν Φέι, που ζει και εργάζεται στην ανατολική παραθαλάσσια επαρχία της Κίνας Τσετσιάνγκ, πήρε μία απόφαση που μάλλον ενόχλησε την γυναίκα του. Ακύρωσε όλα τα ιδιαίτερα μαθήματα που θα παρακολουθούσε η κόρη τους στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου Scientix για την εκπαίδευση STEM. Το συνέδριο που έλαβε χώρα στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα (ΕΜΠ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου), διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και το European SchoolNet και στόχευε στην ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM), έτσι όπως σταδιακά διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα.