Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Γιατί κάποια παιδιά καταρρέουν όταν γυρίζουν από το σχολείο στο σπίτι;

Φανταστείτε το παρακάτω σενάριο: Στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο χαρούμενο, έτοιμο να αρχίσει την ημέρα. Και μετά το σχολείο επιστρέφει κακοδιάθετο και ευερέθιστο – και καταρρέει. Επικοινωνείτε με τον/ την εκπαιδευτικό για να δείτε αν έγινε κάτι ή αν είχε άσχημη διάθεση κάποια στιγμή στο σχολείο. Αλλά διαπιστώνετε ότι το παιδί σας ήταν μια χαρά.

Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό. Τι μεσολάβησε ανάμεσα στην καλή μέρα στο σχολείο και σε αυτό που βλέπετε στο σπίτι; Τι φταίει για αυτή την κακή διάθεση που εμφανίζεται καθημερινά; Μήπως κάνετε εσείς κάτι που το κάνει να έρχεται αναστατωμένο ή θυμωμένο;

Εκπαιδευτικό υλικό για την εμπορία ανθρώπων - κατάλληλο για παιδια- από την Α21

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι διακινητές μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν παιδιά και νέους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακών πλατφόρμων και παιχνιδιών. Οι επιτήδειοι στοχεύουν ανήλικα άτομα καθώς είναι πιο ευάλωτα και τα εξαπατούν παρασέρνοντάς τα σε καταστάσεις εκμετάλλευσης. 

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων ΓΕ.Λ. 2022-2023

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων Γενικού Λυκείου, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετικές εισηγήσεις του ΙΕΠ.

Πατήστε , αντίστοιχα, παρακάτω για να ανοίξετε τις οδηγίες:

Κύπρος: Από τους πιο ομοφοβικούς χώρους τα σχολεία

Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα σε ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση χωρίς να υποστούν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους
«Ακόμη και στις περιπτώσεις που δέχονται πειράγματα από συμμαθητές τους, η απάντηση συνήθως είναι “μην τους δίνετε σημασία”»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μ.Α.Ρ.Ι.Κ.Α- Άκου. Μίλα. Ρώτα. Ιστόρησε. Κατανόησε. Άλλαξε."

Έφηβες και εφήβοι, ηλικίας 12-18 ετών, σας προσκαλούμε να ξεκινήσουμε μαζί ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, τον χώρο και τους ανθρώπους. Και από τους ανθρώπους, επιλέγουμε να μιλήσουμε περισσότερο για εκείνες, τις γυναίκες, τις απλές, τις καθημερινές. Αυτές που έγραψαν Ιστορία, αλλά η επίσημη Ιστορία τις παρέλειψε.

Οι βιογραφίες γυναικών - όπως αυτή της Μαρίκας- θα αποτελέσουν την αφορμή και τον προορισμό του προγράμματος "Μ.Α.Ρ.Ι.Κ.Α- Άκου. Μίλα. Ρώτα. Ιστόρησε. Κατανόησε. Άλλαξε."

Τσίμπημα ψύλλου και παιδιά: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Οι ψύλλοι είναι έντομα χωρίς φτερά, ιδιαίτερα μικροσκοπικά αρθρόποδα με καφέ ή μαύρους χρωματισμούς που μπορούν να προσβάλλουν τα παιδιά, δίνοντας χαρακτηριστικά τσιμπήματα. Πρόκειται για ένα έντομο που πραγματοποιεί εξαιρετικά μεγάλα άλματα, αναλογικά με το μέγεθός του, ωστόσο για να διανύσει μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιεί κάποιον ξενιστή, όπως ένα ζώο.

Ντένια Πάτρα: «…Η φαντασία είναι ένας μυς· εάν δεν εξασκηθεί θα χαθεί…»

«Η αέρινη παρέα» είναι ένα τρυφερό παραμύθι για τη φιλία, που μερικές φορές, μας λείπει.

Τι συμβαίνει όταν ο μοναδικός μας κολλητός μετακομίσει μακριά; Τα πράγματα φαίνονται και -εδώ που τα λέμε- είναι σκούρα. Άραγε, ποιος μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε νέους φίλους; Και εμείς από την μεριά μας τι όπλα πρέπει να επιστρατεύσουμε για να τα καταφέρουμε;

Μια «μικρή γοργόνα» κόντρα στον ρατσισμό

Ένα μικρό κοριτσάκι κάθεται πάνω στα πόδια της μητέρας του, μπροστά στην οθόνη ενός τάμπλετ. Η μαμά πατάει το κουμπί και το βίντεο ξεκινάει. «Τι βλέπεις;» τη ρωτάει. «Βλέπω τη θάλασσα, τα ψάρια και μια γοργόνα!» απαντάει εκείνη ενθουσιασμένη. Η γοργόνα έχει κόκκινα μαλλιά και τραγουδάει ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της Ντίσνεϊ.

Μουσείο Ηρακλειδών: Διημερίδα Βιωματικής Εκπαίδευσης, 24-25/9/2022

Το Μουσείο Ηρακλειδών, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 24-25 Σεπτεμβρίου 2022, έχει τη χαρά να φιλοξενήσει Διημερίδα Βιωματικής Εκπαίδευσης, την οποία συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και η Ερευνητική Παιδαγωγική Ομάδα "Σείριος".

Πακιστάν: Πατέρας έκαψε ζωντανό το γιο του επειδή δεν είχε διαβάσει για το σχολείο

Πατέρας έβαλε φωτιά και έκαψε τον γιο του, στο Πακιστάν, επειδή ο 12χρονος δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα μαθήματα του σχολείου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο άτυχος μικρός μεταφέρθηκε με εκτεταμένα εγκαύματα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς υπέκυψε έπειτα από δύο ημέρες.