Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Προβολή: Manoush Zomorodi - How boredom can lead to your most brilliant ideas



To πρώτο Body-Positivity βιβλίο για παιδιά, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κόσμος

Οι bloggers Άντι Μέσκε και Κέιτι Κρένσοου συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το Her Body Can (To Σώμα της Μπορεί), το πρώτο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας, που μιλάει για την εικόνα του σώματος χωρίς αποκλεισμούς. 

Πιθανόν αν κάνετε με βόλτα στο τμήμα παιδικής λογοτεχνίας ενός βιβλιοπωλείου θα δείτε πολλά φωτεινά χρώματα και πιασάρικους τίτλους. Θα δείτε βιβλία που μιλάνε για την φιλία, τα ήθη, τα συναισθήματα, ιστορίες περιπέτειας με πρωταγωνιστές μικρά ζωάκια. Θα δείτε επίσης, πολλές φωτογραφίες λευκών κοριτσιών ίδιου σωματικού μεγέθους. Ενώ η παιδική λογοτεχνία παρουσιάζει πλέον ιστορίες πολύ πιο διαφορετικές από ότι πριν κάποια χρόνια, υπάρχει ακόμα ένα κίνημα που δεν έχει βρει σταθερή εκπροσώπηση στην αγορά: το κίνημα body positivity.

H KLEEMANN πρόσφερε στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς ανελκυστήρα για παιδιά με κινητικά προβλήματα

Μια σημαντική προσφορά έκανε η KLEEMANN στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς και μάλιστα για παιδιά με κινητικά προβλήματα, αποδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά την κοινωνική της ευαισθησία, γι’ αυτό και η σχολική κοινότητα την ευχαριστεί:

Τα σχολεία έκλεισαν: δεν είναι διακοπές, είναι καραντίνα πανδημίας, φίλε

Μου στέλνει φίλη: “Δεν είναι δυνατόν να είναι γεμάτες οι παιδικές χαρές και οι καφετέριες σα να μη συμβαίνει τίποτα…“. Δεν το σταμάτησε εκεί, έψαλλε πολύ είναι η αλήθεια.

Σκεφτόμουν από τη μία πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις παιδιά 5 και 7 και 9 χρονών μέσα στο σπίτι, όταν ξαφνικά το σχολείο έγινε “διακοπές”. Όταν αυτήν την ώρα ήξεραν ότι βρίσκονται στο σχολείο τους με μια συγκεκριμένη ρουτίνα η οποία τρέχει από τον Σεπτέμβριο, για να μην πω πολλούς Σεπτέμβρηδες.

Δέκα μουσεία για επίσκεψη από το σπίτι: Περιηγηθείτε εικονικά στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου

Καθώς στις μέρες μας θα περάσουμε πολύ περισσότερο χρόνο απ ‘ ό, τι συνήθως στο σπίτι, προτείνουμε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στο σπίτι. Επισκεφθείτε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία στον κόσμο, ενώ κάθεστε άνετα σε πολυθρόνα.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες μουσειακές δομές που προσφέρουν πραγματικές εικονικές περιηγήσεις ή που θέτουν τις συλλογές τους σε απευθείας σύνδεση.

Δωρεάν -ηλεκτρονικά- δύο βιβλία για τα παιδιά που παραμένουν σπίτι από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας τουλάχιστον για 14 ημέρες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, που αποφασίστηκε στις 10 Μαρτίου, σημαίνει, εκτός όλων των άλλων, ότι ένα από τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών. 

Οι εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν δωρεάν δύο βιβλία για τα παιδιά τις ημέρες που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Παιδίατρος: «Όχι» στις παιδικές χάρες – Οδηγίες σε γονείς για τον κορωνοϊό

Οδηγίες παιδίατρου για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού

Του Γιώργου Καλλίνη

Η «μάχη» με τον κορωνοϊό μπήκε για τα καλά στις ζωές μας, καθώς η πανδημία πλήττει όλο και περισσότερα κράτη. Τα έκτακτα μέτρα που εξέδωσε η κυβέρνηση είναι σαφή για χώρους εργασίας, σχολεία και τόπους συναθροίσεων.

Γιατί τα ΚΕΣΥ δεν περιλαμβάνονται στις εκπαιδευτικές δομές που κλείνουν;

Kαταγγελία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη μη συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στις εκπαιδευτικές δομές που αναστέλλουν τη λειτουργίας τους λόγω κορονοϊού

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η ομοσπονδία που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης - ΚΕΣΥ, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών, Ειδικούς στην Νοηματική Γλώσσα Κωφών, Ειδικούς στη Κινητικότητα τον Προσανατολισμό Τυφλών και Συμβούλους στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, καταγγέλλει την εξαίρεση των ΚΕΣΥ από τις εκπαιδευτικές δομές που έχει αποφασιστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού. Τα ΚΕΣΥ δεν αποτελούν διοικητικές υπηρεσίες, είναι εκπαιδευτικές δομές σύμφωνα με τον Ν. 4547/2018, προσφέρουν αποκλειστικά εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες και οι εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ ασκούν τα ίδια καθήκοντα με τους συναδέλφους σχολικών μονάδων.

Μεταφέρεται για Σεπτέμβριο το συνέδριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. – Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η Οργανωτική Επιτροπή, μετά την αναγκαία λόγω των εκτάκτων μέτρων για τον κορωνοϊό, αναβολή των εργασιών του 8ου Συνεδρίου με θέμα: «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στόχο την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής» και λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ημερομηνίες διαθεσιμότητας του χώρου και αφετέρου τους γενικότερους παράγοντες, ώστε να υπάρξει η απρόσκοπτη υλοποίησή του και η μέγιστη συμμετοχή των Συνέδρων σε αυτό, προσδιόρισε την διεξαγωγή του συνεδρίου για μετά το καλοκαίρι.