Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τουρνουά μπόουλινγκ Ατόμων με Αναπηρία


Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το τουρνουά μπόουλινγκ Ατόμων με Αναπηρία. Στο τουρνουά μετείχαν 150 παιδιά, ενώ την εκδήλωση οργάνωσε η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης. Στόχος της διοργάνωσης ήταν, όπως επισήμανε η προπονήτρια της ομάδας της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης, Ελένη Ρίγγα, η χαρά της συμμετοχής, η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η επανένταξη.

Ολα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο «Planet Bowling», στο Εμπορικό Κέντρο «City Gate», είναι αθλητές των Special Olympics σε διάφορα αθλήματα, όπως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Τον Ιούνιο μάλιστα θα μεταβούν στην Αθήνα όπου θα λάβουν μέρος στους αγώνες για την επιλογή των αθλητών για την παγκόσμια διοργάνωση.

Στο φετινό τουρνουά μπόουλινγκ συμμετείχαν δώδεκα ομάδες από το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΕΕΕ & ΨΑ «ΣΥΝΘΕΣΗ», το ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, την Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα ΟΑΕΔ ΛΑΚΚΙΑΣ, το ΕΕΕΕΚ Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, την Υπηρεσία Δήμου Συκεών, το σωματείο ΑΜΕΑ «Η ΖΩΗ», το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης και την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης.

11 μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα
Η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί έντεκα μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα. Στις μονάδες φιλοξενούνται άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλιστεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων αυτών με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Eκδήλωση αφιερωμένη στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) CITY ACTION διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαρτίου εκδήλωση αφιερωμένη στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ).
Η δράση αυτή θα ξεκινήσει στις 11πμ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο της Πλατείας Γεωργίου και θα συνεχιστεί σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση-παρέμβαση αυτή της CITY ACTION θα έχει ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνηση μίας όσον το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας συμπολιτών μας, πάνω στο πολύ ιδιαίτερο και παραμελλημένο θέμα των ΑμεΑ στις σύγχρονες κοινωνίες. Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και του οποίου η σημερινή κατάσταση στην πόλη μας κι όχι μόνο, αποτελεί μελανή κοιλίδα για μία κοινωνία του 21ου αιώνα.

Πηγή: www.thebest.gr

Πασχαλινή παρουσία της ΑΜΥΜΩΝΗΣ



Από μήνυμα της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ" στο facebook:
"Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, από 9.00 π.μ. μέχρι 3.00 μ.μ. η "ΑΜΥΜΩΝΗ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στο ύψος του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Καλαμαριάς.
Σε ειδικούς πάγκους που θα παραχωρηθούν από τον Δήμο Καλαμαριάς, γονείς και φίλοι των παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, θα παρουσιάσουμε δικές μας κατασκευές και ιδέες για πασχαλινά δώρα και λαμπάδες, θα μοιράσουμε ευχές για τις ημέρες του Πάσχα και θα επικονωνήσουμε με τους συμπολίτες μας ενημερώνοντάς τους για τη λειτουργία και τις δράσεις του Συλλόγου.
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας."

Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής ΑΜΕΑ



Στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής των ΑΜΕΑ, που θα διεξαχθεί από 25 έως 28 Μαρτίου 2010 στο Στέτιν της Πολωνίας, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες.
Συγκεκριμένα, την ελληνικά ομάδα απαρτίζουν οι Παναγιώτης Χατζηιωαννίδης, Δημήτρης Καριώτης, Παναγιώτης Γιαννούκαρης, Αναστάσιος Μπούτης, Ελένη Ζάμπουρα, Θεοδώρα Μουτσίου και Κατερίνα Παναγιώτου. Ο Βαγγέλης Κακοσαίος δεν θα μετάσχει λόγω ασθενείας.
Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Θοδωρής Κοταράς, προπονητής ο Νίκος Βουδούρης, συνοδοί οι Σπύρος Τράμπας, Καλλιόπη Τσιμπούρη, Νίκος Χατζηιωαννίδης και γιατρός ο Μίχουτ Καμελάι Άνκα. Σε δηλώσεις του ο κ. Κοταράς τόνισε: «Ο στόχος μας πρώτα από όλα είναι να πιάσουμε τα MQS που έχει ορίσει η Διεθνής Ομοσπονδία και που αποτελούν ταυτόχρονα πρόκριση και για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο και που μπορεί να φέρει από τη διοργάνωση αυτή 2-3 μετάλλια».
Από τη δική της μεριά, η Ελένη Ζάμπουρα δήλωσε: «Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά ακόμα δεν έχω φτάσει στο σημείο που θα ήθελα. Οι στόχοι μου και φέτος είναι αρκετά υψηλοί. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».