Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

The UN Convention on the Rights of the Child (UNCRC)

Διακοπές και Εθελοντισμός.

Είσαι 18 έως 28 ετών;
Θέλεις το καλοκαίρι να κάνεις διακοπές και να προσφέρεις παράλληλα εθελοντική υπηρεσία στα Ταχυδρομεία, ή στον ΕΟΤ;

O Junior μαθαίνει τον Κ.Ο.Κ.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Junior και βρείτε τα σωστά σήματα του ΚΟΚ, τη σωστή εφαρμογη του και τι υποδηλώνει κάθε σήμα. Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρουν οι γονείς πληροφορίες σχετικές με τη διατροφή και μπορείτε να ασχοληθείτε με κατασκευές, αινίγματα, να διαβάσετε αινίγματα, να βρείτε τις διαφορές και άλλα.

10 tips για υγιεινά παιδικά σνακς!

Η συνήθεια των παιδιών να καταναλώνουν σνακς (γλυκά ή αλμυρά) μεταξύ των γευμάτων τους δεν είναι κακή ούτε ανθυγιεινή, καθώς οι διαιτολόγοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να μένουμε για πολλές ώρες χωρίς τροφή. Ειδικά τα παιδιά που παίζουν ή αθλούνται έχουν ανάγκη από περισσότερη τροφή, που θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στο σώμα και στο πνεύμα. Αρκεί, βέβαια, αυτά τα σνακς να είναι καλές επιλογές!

Ο χάρτης του κοινωνικού τουρισμού για την φετινή χρονιά

Η τελευταία εφ’ όλης της ύλης απάντηση της Αντζελας Γκερέκου πριν απομακρυνθεί από την θέση της, για το θέμα του κοινωνικού τουρισμού που αφορά χιλιάδες δικαιούχους με αναπηρία, δόθηκε σε σχετική επερώτηση της βουλευτού (ΣΥΝ) Η. Διώτη στις 13 Μαϊου. Υπό την έννοια ότι η απάντηση Γκερέκου δεσμεύει τον διάδοχο, δημοσιοποιούμε τα κυριότερα σημεία της.

1ο Πανελλήνιο Κάμπινγκ Νεολαίας Κωφών

Αγαπητοί Νέοι/-ες,
με ιδιαίτερη χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι, περά από το ατυχές γεγονός πέρσι που δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε το Πανελλήνιο Κάμπινγκ αλλά αυτό μας έδωσε το κίνητρο να διοργανώσουμε ένα καλύτερο 1ο Πανελλήνιο Κάμπινγκ Νεολαίας Κωφών στις 19-25/7/2010 με τον τίτλο «Ένα ταξίδι προς την Ενδυνάμωση και Αφύπνιση: Πάμε ΝΕΟΛΑΙΑ!», στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν Κωφοί-Βαρήκοοι ηλικίας 18-30 ετών από όλη την Ελλάδα.

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί: έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφής

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2010-2011 από 20 Μαΐου 2010 έως 15 Ιουνίου 2010.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δέχονται παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών.
Για τις αιτήσεις εγγραφής οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στα κατά τόπους Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ζητούν οδηγό όδευσης τυφλών στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ

Eκπέμπει SOS ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, που ζητά να κατασκευαστεί οδηγός όδευσης τυφλών στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ, στην περιοχή του ΙΚΕΑ. «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πολυσύχναστο σταθμό, ο οποίος αποτελεί τέρμα και αφετηρία πολλών λεωφορειακών γραμμών. Ωστόσο, για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης αποτελεί παγίδα», σημειώνει ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών - Περιφερειακή Ενωση Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Μητρόπουλος.

Μειωμένη μαθησιακή ικανότητα στα παιδιά με προβλήματα όρασης

Mειωμένη μαθησιακή ικανότητα αλλά και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές εμφανίζουν τα παιδιά με προβλήματα όρασης. Τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης έδειξαν ότι το 25% των παιδιών με προβλήματα όρασης έχουν μειωμένη μαθησιακή ικανότητα, ενώ το 60% εμφανίζουν και άλλες αναπηρίες. Εξάλλου γυαλιά χρειάζεται ένα στα τέσσερα παιδιά που περνούν 1-3 ώρες ημερησίως μπροστά στον υπολογιστή.

Ωραιόκαστρο: Πρόγραμμα φύλαξης παιδιών από τον Δήμο

Ανάσα για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και δημιουργική διέξοδο στα ίδια τα παιδιά αποτελεί το πρόγραμμα του Δήμου Ωραιοκάστρου, για τη φύλαξη και την απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά εργαζόμενων μητέρων που είναι δημότισσες Ωραιοκάστρου, ηλικίας από 5-12 ετών.