Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

5 τρόποι για να βοηθήσετε τους μαθητές σας να εστιάζουν στη μάθηση και όχι στη βαθμολογία.

Όταν οι εκπαιδευτικοί δίνουν ανατροφοδότηση και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο μιλούν για τη βαθμολογία, οι μαθητές επικεντρώνονται στις δεξιότητες που αποκτούν – όχι στους βαθμούς που παίρνουν.

Οι μαθητές μου στο Γυμνάσιο και στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μπαίνουν με ανυπομονησία στην τάξη μου έχοντας στο χέρι τις ασκήσεις που είχαν να κάνουν στο σπίτι και έτοιμοι να κάνουν ερωτήσεις για όσα δεν έχουν καταλάβει. Δεν σκέφτονται καθόλου τον βαθμό που πρόκειται να πάρουν. Έκαναν τις ασκήσεις επειδή ήθελαν να μάθουν … και τότε ξυπνώ από το υπέροχο αυτό όνειρο.

Παιδιά: Πως θα καταλάβετε αν έχουν πρόβλημα τα μάτια τους;

Η παιδική ηλικία έχει κρίσιμη σημασία για την ανάπτυξη της όρασης, γι' αυτό το λόγο κάθε σύμπτωμα που εκδηλώνουν τα παιδιά στα μάτια πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους γονείς. Δυστυχώς όμως μερικά δεν μοιάζουν απειλητικά και υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσει η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο και η έγκαιρη διάγνωση σοβαρών προβλημάτων.

«Τόκιο 2020»: Η ανασκόπηση της 8ης ημέρας

H ανασκόπηση της 8ης ημέρας, κατά την οποία ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ατομικό BC3 του μπότσια, ενώ ο Θανάσης Γκαβέλας, με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. Τ11...

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών - ανανεώσεων εγγραφών - μετεγγραφών περιόδου Σεπτεμβρίου 2021

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 έως τις 06 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σε λειτουργούντα τμήματα.

Αυξημένη χρήση Ίντερνετ από 15χρονους, αλλά όχι για μαθήματα

Τα ελληνόπουλα διαθέτουν κομπιούτερ και πρόσβαση στο Ιντερνετ από το σπίτι, αλλά δεν τα αξιοποιούν για να μελετήσουν τα μαθήματά τους. Ωστόσο, η εκπαιδευτική χρήση των νέων τεχνολογιών βοηθάει στην κατανόηση των κειμένων και στην απόκτηση σύγχρονων γλωσσικών δεξιοτήτων.

Κορονοϊός - Πρόεδρος Παιδιάτρων: «Ντόμινο» κρουσμάτων σε παιδιά, μόλις ανοίξουν τα σχολεία

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κωνσταντίνος Νταλούκας, προτρέπει τους γονείς να εμβολιάσουν, όσα παιδιά είναι άνω των δώδεκα ετών - Κίνδυνος να δούμε ακόμα και θανάτους παιδιών

Για «ντόμινο» κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά, μόλις ανοίξουν τα σχολεία, κάνει λόγο στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κωνσταντίνος Νταλούκας, προτρέποντας, παράλληλα, τους γονείς, επικαλούμενος σειρά διεθνών μελετών, να εμβολιάσουν, όσα παιδιά είναι άνω των δώδεκα ετών.

Προειδοποίηση Τζανάκη στους γονείς: Πιθανές οι χρόνιες επιπλοκές στα παιδιά αν νοσήσουν βαριά από κορονοϊό

"Η μεταδοτικότητα αυξάνει με την κοινωνική επαφή", σημείωσε εισαγωγικά στην τοποθέτησή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί", ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στη φθινοπωρινή επιστροφή.

Ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ μίλησε και για τη νόσηση των παιδιών, με αφορμή βρετανική έρευνα που έδειξε ότι, "όσοι προσβάλλονται με τη Δέλτα έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσηλευτούν και 1,5 να νοσήσουν βαριά από ό,τι αν νοσήσουν από τη μετάλλαξη Άλφα".

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Μειωμένες τιμές έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεις τους προσφέρουν ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά από κοινή παρέμβαση των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία.

meallamatia Συζήτηση: Η θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού για τα ανάπηρα άτομα στην Ελλάδα


Ο θεσμός του Προσωπικού Bοηθού για τα ανάπηρα άτομα έρχεται και στην Ελλάδα! Οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση, ενώ για το πιλοτικό πρόγραμμα έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Γιατί δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα παιδικά μας χρόνια;

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα τρία έως τέσσερα χρόνια της ζωής μας. Στην πραγματικότητα, έχουμε την τάση να θυμόμαστε πολύ λίγα πράγματα από την ηλικία των 7 ετών ενώ όταν προσπαθούμε να ανακαλέσουμε ορισμένα γεγονότα, είναι συχνά ασαφές αν είναι τα πραγματικά ή αν αποτελούν απλώς αναμνήσεις που βασίζονται σε φωτογραφίες ή ιστορίες που μας λένε άλλοι.

Πριν κατέβει στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, η Anastasia Pagonis βοηθούσε τυφλά άτομα στο TikTok

Η δυναμική κολυμβήτρια, που κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, χρησιμοποιεί τη δύναμη των social media για να δείξει πώς είναι στ’ αλήθεια η ζωή των ατόμων με αναπηρία.

H Anastasia Pagonis είναι μόλις 17 χρονών, όμως κάνει τεράστια διαφορά στον κόσμο. Με 2 εκατομμύρια followers στο TikTok και 213 χιλιάδες στο Instagram, μας επιτρέπει να ρίξουμε μία ματιά στην καθημερινότητα μίας τυφλής αθλήτριας.

Θεσσαλονικείς συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Διαδρομής Παραμυθιού

Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη μετά τον Τρωικό πόλεμο και έπειτα από περιπλανήσεις πολλών ετών. Στο μεταξύ, στην Πέσια της Τοσκάνης στην Ιταλία, ο Πινόκιο παρασύρεται, μπλέκει σε μπελάδες και φεύγει μακριά από το εργαστήρι του Τσεπέτο, του ξυλουργού που τον δημιούργησε. Παράλληλα, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο καλοπροαίρετος και ειρηνιστής Καθηγητής Μπαλτάσαρ, επιλύει προβλήματα μέσω της φαντασίας και της λογικής.

Πολωνία: «Πονοκέφαλος» για την πυροσβεστική η έναρξη του νέου σχολικού έτους: πάνω από 200 φάρσες για βόμβα σε σχολεία

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν και οι μπελάδες για την πυροσβεστική υπηρεσία της Πολωνίας: οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν σήμερα, αδίκως όπως αποδείχθηκε, για περισσότερες από 200 απειλές για βόμβα σε σχολεία.

Μητέρες ανηλίκων: Εξι κλειδιά για πρόωρη σύνταξη – Τι ισχύει για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Βασική προϋπόθεση είναι οι μητέρες να έχουν μέχρι το 2010 ή το 2011 ή το 2012 συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης ή 25 έτη προϋπηρεσίας με πραγματικό ή πλασματικό χρόνο ασφάλισης. Τονίζεται ότι ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης μπορεί να εξασφαλιστεί και µε τη διαδικασία εξαγοράς πλασματικών ετών.

Μοναδική κατηγορία ασφαλισμένων που μένουν ανεπηρέαστοι από τη νέα αύξηση είναι όσοι είχαν οριστικά θεμελιώσει δικαίωμα τη 19η Αυγούστου 2015, είχαν δηλαδή συμπληρώσει τότε και τις δύο προϋποθέσεις: το όριο ηλικίας και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης. Ειδικότερα, τα έξι «κλειδιά» για την πρόωρη συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων είναι τα παρακάτω:

Το πρώτο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου είναι γεγονός!

Κατά το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου 2021 διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, ένα επιστημονικό γεγονός που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό. Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κυρίως μια μεγάλη γιορτή επιστήμης, προσφοράς νέας γνώσης και χαράς στους κατοίκους του νησιού. Πάνω από 50 επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για την επιστήμη.

Η «ναυαρχίδα» του τουρισμού εστιάζει στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ

H Μύκονος, όντας ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, με εκατομμύρια επισκέπτες σε κάθε σεζόν, δίνει έμφαση στην δημιουργία κατάλληλων προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης για τα ΑμεΑ.

Η δυνατότητα οι οδηγοί ΑμεΑ, κάτοικοι ή επισκέπτες του νησιού, να σταθμεύουν σε κεντρικά σημεία του νησιού, αλλά και σε χώρους πλησίον δημοτικών κτηρίων και χώρων πολιτισμού, με ασφάλεια και με σύγχρονες προδιαγραφές, αναμένεται να δοθεί, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου, με την οποία εγκρίθηκε η μεγάλη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που αφορά στη χωροθέτηση ειδικών θέσεων στάθμευσης, για πολλαπλά σημεία σε όλο το εύρος του νησιού.

ΕΚΠΑ: H Covid-19 στα παιδιά και o ρόλος των σχολείων στη διασπορά του ιού

Τα δεδομένα αναφορικά με την πανδημία Covid-19 στα παιδιά και το ρόλο των σχολείων στη διασπορά του ιού, περιλαμβάνονται στην πρόσφατη αναφορά του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Kορωνοϊός - Ισραήλ: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες και τεστ εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων

Οι μαθητές στο Ισραήλ επέστρεψαν σήμερα στα θρανία με μάσκες και υποχρεωτικό τεστ για τους μικρότερους και τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που αντιμετωπίζει η χώρα και έχει επισκιάσει το εκ νέου άνοιγμά της μετά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Βρετανία – «Πρώτο κουδούνι», με γκρίνια για τα μέτρα στα σχολεία και φόβο για τη «Δέλτα»

Πριν καλά-καλά αρχίσει η νέα σχολική χρονιά στην Αγγλία, τα συνδικάτα εκπαιδευτικών έχουν ξεσηκωθεί κατά της χαλάρωσης των μέτρων για την Covid-19 στις τάξεις. Η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς

Μυστήριο με ιογενή πυρετό στην Ινδία -Σπέρνει τον θάνατο σε παιδιά

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχουν πεθάνει από τον πυρετό και αρκετές εκατοντάδες έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο σε έξι περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας. Κανένας από τους νεκρούς δεν βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα τώρα, τα παιδιά σε περιοχές της βόρειας Ινδικής πολιτείας Ουτάρ Πραντές ξυπνούν με υψηλό πυρετό και ιδρώτα.

Τηλεοπτικό Σποτ Σχολής Σκύλων Οδηγών Τυφλών Λάρα