Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ποδόσφαιρο και ΔΕΠΥ (ή Μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες στεναχώριες, απλές λύσεις)

Του Ν. (μαθητή της Γ’ Δημοτικού) του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα καλός, διασκεδάζει πολύ όταν παίζει πασούλες ή σουτάκια με τον μπαμπά του και τον αδερφό του. Στο σχολείο, όμως, η ώρα του ποδοσφαίρου στη γυμναστική είναι ένας εφιάλτης.

Προβολή: ΧΟΠΑ Ήρωες 112 στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα


Στο πλαίσιο του προγράμματος ΧΟΠΑ Ήρωες 112 στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας, οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα μικρό βίντεο με όλα όσα έμαθαν σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα αναγνώρισης ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Το βίντεο μέσα από υπότιτλους, προφορικό λόγο και την απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους, έχει στόχο με απλό και πρακτικό τρόπο, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δήμος Τρίπολης: Νέα δομή για άτομα με αναπηρία

Την ένταξη του έργου «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Τρίπολης», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκο Καραλή.

Θεσσαλονίκη: Το μεράκι μαθητών μετέτρεψε έναν σκουπιδότοπο σε λαχανόκηπο στην αυλή του σχολείου τους


Αναλυτικό πρόγραμμα Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 29 Ιουνίου μέχρι και 9 Ιουλίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Αρχίζει νέος κύκλος του προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο»

Νέος κύκλος του γνωστού προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πρόκειται να αρχίσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψηφίων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Δύο μαθητές από τη Θεσσαλονίκη κέρδισαν διαγωνισμό φτιάχνοντας... αιολικά φανάρια

Οι μαθητές Μάριος Τάτσικας και Σταύρος Οικονόμου εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, για την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Δύο μαθητές από τη Θεσσαλονίκη εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Η Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2020-2021, έναν νέο διαγωνισμό που προωθεί την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και έχει ως στόχο την ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες Καθαρής Ενέργειας για όλους. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Μη λεκτική επικοινωνία: Γιατί είναι σημαντική για το παιδί

Η θετική μη λεκτική επικοινωνία μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας με το παιδί και να αναβαθμίσει τη συναισθηματική σύνδεσε μέσα στην οικογένειά σας. Τα περισσότερα παιδιά εξάλλου λατρεύουν τα φιλιά και τις αγκαλιές.

Μυτιλήνη: Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν Κέντρο Στήριξης για ευάλωτες οικογένειες και παιδιά

Τα Παιδικά Χωριά SOS, συνεχίζοντας τη δυναμική τους παρουσία και συμβολή σε θέματα ενδυνάμωσης ευάλωτων οικογενειών, εγκαινίασαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου το δέκατο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 300 οικογενειών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, την πολυετή οικονομική ύφεση, καθώς και τις πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες που έχει κληθεί να διαχειριστεί τα τελευταία έξι χρόνια η τοπική κοινωνία, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Τα ποσοστά καρδιοπάθειας νεογνών στην Ελλάδα

Από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια γεννιούνται ετησίως στην χώρα μας από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Μια πρωτοβουλία σε σχέση με το παραπάνω γεγονός αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό φορέα «Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους»: Θα πραγματοποιήσουν δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε παιδιά από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία στις 12 και 13 Ιουνίου στο 6 Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Χανίων 4β) και στις 19 & 20 Ιουνίου στο 2 Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου (2ο Πολυδύναμο Κέντρο-Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ).

Στέφανος Εφραιμίδης: Μουσικός με ολική τύφλωση διδάσκει σε σχολεία και ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο

Ο Στέφανος Εφραιμίδης, ο μουσικός και τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη με ολική τύφλωση διδάσκει μουσική σε σχολεία εδώ και μερικά χρόνια. Τα επαγγελματικά του βήματα προχωρούν διαρκώς καθώς όχι μόνο έχει κυκλοφορήσει το δικό του τραγούδι αλλά ετοιμάζει και τον πρώτο του δίσκο.

Ο Δήμος Αθηναίων για τους οικίσκους που θα στεγάσουν παιδιά προσχολικής εκπαίδευσης

Απαντήσεις σχετικά με την στέγαση νηπίων σε οικίσκους, στο πλαίσιο της ανάγκης εύρεσης χώρου για 1300 επιπλέον παιδιά που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν δίχρονη προσχολική εκπαίδευση δίνει ο Δήμος Αθηναίων.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος θέτει ερωτήματα και δίνει διευκρινίσεις:

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, ειδικά κοριτσιών, στη διάρκεια της πανδημίας

Οι επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, κυρίως κοριτσιών, αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, φέρνοντας ξανά στο φως τον ψυχολογικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Φλόριντα: Οι transgender αποκλείονται από τον γυναικείο αθλητισμό

Η Φλόριντα έγινε η 9η πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει με νομοσχέδιο στις transgender μαθήτριες να παίρνουν μέρος στον γυναικείο αθλητισμό.

ΗΦλόριντα είναι ακόμα μία πολιτεία των ΗΠΑ -και μάλιστα η μεγαλύτερη- που απαγορεύει σε transgender κορίτσια να μετέχουν στον γυναικείο αθλητισμό σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε τον συγκεκριμένο νόμο την Τρίτη 1 Ιουνίου, την ημέρα που ξεκίνησε ο μήνας περηφάνιας LGBTQI+, και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021.