Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Λειτουργικές μαθηματικές δεξιότητες που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία.

Οι λειτουργικές μαθηματικές δεξιότητες είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται ένας μαθητής για να ζήσει ανεξάρτητα στην κοινότητα, για να φροντίζει τον εαυτό του και για να αποφασίζει για τη ζωή του. Οι λειτουργικές δεξιότητες καθιστούν ικανούς τους μαθητές με αναπηρίες να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με το πού θα ζήσουν, πώς θα βγάζουν χρήματα, τι θα κάνουν με τα χρήματά τους και πώς θα περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Προκειμένου όμως να τα κάνουν όλα αυτά θα πρέπει να μπορούν να υπολογίζουν τα χρήματά τους, να λένε την ώρα, να διαβάζουν το πρόγραμμα του λεωφορείου, να ακολουθούν οδηγίες στη δουλειά και να γνωρίζουν πώς να ελέγχουν έναν τραπεζικό λογαριασμό. 

Tι νιώθουν τα παιδιά όταν τα τιμωρούμε

«Σταματήστε να τρέχετε μες το σπίτι σαν τρελά. Δεν θα σας πάρω παγωτό.
-Δεν φάγατε το φαγητό σας; Δεν θα πάμε στην παιδική χαρά το απόγευμα.
-Δεν συγύρισες το δωμάτιό σου; Δεν θα βγεις σήμερα».

Οι παραπάνω φράσεις σίγουρα μας φαίνονται πολύ γνώριμες και ίσως και οι ίδιοι τις έχουμε πει κάποια στιγμή στα παιδιά μας.

Επιστήμονες ανέπτυξαν πιο ασφαλές προγεννητικό τεστ DNA για το σύνδρομο Down

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν ένα προγεννητικό τεστ DNA για το σύνδρομο Ντάουν, που είναι πιο ασφαλές και αποτελεσματικό από αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα.

Το νέο γενετικό τεστ (reflex DNA screening), πουείναι λιγότερο στρεσογόνο για τις μητέρες,γίνεται περίπου στην 11η εβδομάδα της κύησης και παρέχει λιγότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα σε σχέση με το υπάρχον τεστ.

Οι Θεσσαλονικείς Therapy Dogs ζητούν τη βοήθειά σας!

Τη δική της καμπάνια χρηματοδότησης δημιούργησε στη δημοφιλή πλατφόρμα crowdfunding «Indiegogo» η ομάδα Therapy Dogs, ευελπιστώντας να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για να ανακαινίσει τον καινούριο της χώρο.
Διαβάστε περισσότερα στην parallaximag

Η Ιταλίδα παραολυμπιονίκης που αγωνίζεται για την ευαισθητοποίηση υπέρ των εμβολίων

Είναι μόλις 20 ετών, ξανθιά, γαλανομάτα και οι συμπατριώτες της την αποκαλούν χαϊδευτικά “bebe”. Η Beatrice Vio είναι ξιφομάχος, πολλάκις πρωταθλήτρια και παραολυμπιονίκης. Μία γυναίκα – σύμβολο για τους Ιταλούς και όχι μόνο. Μία γυναίκα που η μάχη της ενάντια στην ασθένειά της, ο ενθουσιασμός και η δυναμική της κερδίζουν τις εντυπώσεις όπου κι αν βρίσκεται. Αυτές τις ημέρες μάλιστα βρίσκεται στη Ρώμη για να υπερασπιστεί με το αναπηρικό της καροτσάκι σε έναν ακόμα αγώνα, τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στο Ρίο.

Playmobil Fair (18-19/11/2017)

Τι δουλειά μπορεί να έχουν στη Θεσσαλονίκη οι 12 άθλοι του Ηρακλή, τα Dragons, οι Ghostbusters, τα Fairytale Games, οι Μακεδονικές Φάλαγγες, οι Ρωμαϊκές Λεγεώνες, ένα απίθανο Λούνα Παρκ, ένα διάσημο ακροβατικό Τσίρκο, μια Χριστουγεννιάτικη αγορά, ένα σχολείο, ένα μεγάλο επιτραπέζιο παιχνίδι Ιπποτών, ένα πάρτυ σκελετών και φαντασμάτων στο σπίτι του Halloween, η πιο διάσημη γειτονιά του Detroit Hood, το Apocalypto και η μεγάλη μάχη των Πλαταιών (479π.Χ)??? Μα φυσικά όλοι θα είναι στη γιορτή Playmobil που θα γίνει στις 18 και 19 Νοεμβρίου στο Pinewood American International Schools of Thessaloniki.