Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Κατασκευή: Κοτοπουλάκια χάρτινα

 

Εγκύκλιος: Πότε λήγουν φέτος τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Γυμνασίων

Η σχετική αποστολή του εγγράφου έγινε αναφορικά με τη λήξη των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2021-22

Έγγραφο υπ. αριθμ. 43425/Δ2/14-4-2022 απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης, στους Συντονιστές Εκπ/κού Έργου Δ.Ε., στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης, Σ.Ο.Δ.Α.Ε., Υ.Σ.Κ.Α.Ε. και στα Γυμνάσια της χώρας.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ: συντροφιά σε ανήλικους κρατούμενους

Από τον Δεκέμβρη του 2021 μια ομάδα νέων, από την Ομάδα Φρεσκάδας της ΠΡΩΤΑ.12, μαζί με ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας επισκέπτονται τακτικά τις φυλακές Κορίνθου και συναντούν ανήλικους κρατούμενους, σε μια δράση που έχει ονομαστεί ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. Κουβεντιάζουν, παίζουν παιχνίδια, κάνουν μαζί τους κατασκευές, τραγουδούν, ακούν μουσική και με κάποιο τρόπο συνδέουν τη φυλακή με την ανοιχτή κοινωνία. Η δραστηριότητα έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα έξοδά της καλύπτονται από δωρεές.

ΟΠΣΥΔ: «Βήμα – βήμα» πώς γίνεται η εγγραφή των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εγγραφούν ως χρήστες στο σύστημα του ΟΠΣΥΔ έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν αναλυτικά σε εγχειρίδιο τη διαδικασία εγγραφής του χρήστη, η οποία γίνεται μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ, καθώς και τη σύνδεση του στην δικτυακή πύλη ΟΠΣΥΔ.

Ολικά παράλυτος “μίλησε” με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης



Να ακούσει το αγαπημένο του συγκρότημα και να δει μια ταινία ζήτησε ένας άνδρας με πλήρη παράλυση, που κατάφερε να επικοινωνήσει και πάλι με την οικογένειά του!

Αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ: Το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο με ειδοποιήσεις πτήσεων στη νοηματική

Σε νέα έκδοση της υπηρεσίας διαδραστικής συνομιλίας μέσω WhatsApp και Twitter προχώρησε η Riyadh Airports Company, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί το Διεθνές Αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για μία καινοτομία η οποία περικλείει τεχνολογία υψηλότατου επιπέδου, ενισχυόμενη με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

Πανελλαδικές: Εγκύκλιος για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Ενημερωτική εγκύκλιο για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης των γνωματεύσεων/αποφάσεων/αξιολογικών εκθέσεων που αφορούν στους υποψηφίους (μαθητές τελευταίας τάξης και αποφοίτους), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για εισαγωγή στις Σχολές ή τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Volvo Cars: Η μοναδική ευκαιρία στους εργαζομένους της «να κρατούν τα παιδιά τους από το χέρι»

«Να κρατάς το παιδί σου από το χέρι με κάθε ευκαιρία. Θα ‘ρθει γρήγορα ο καιρός που δεν θα σ’ αφήνει να το κάνεις…»
H. Jackson Brown Jr 1940 – Αμερικανός συγγραφέας

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι να είσαι εργαζόμενος γονιός. Στον καιρό των μεγάλων επαγγελματικών απαιτήσεων, στο διαρκώς εξελισσόμενο εργασιακό τοπίο της μετα-Covid εποχής, η προσπάθεια να ανταποκρίνεται κανείς σ’ αυτές και να παραμένει μια μητέρα ή ένας πατέρας που να έχει αναλάβει στο ακέραιο τις ευθύνες του μοιάζει κάτι ανέφικτο, ή καλύτερα ένας Γολγοθάς.

Ο Χαράλαμπος Παπανικολάου φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Φιλοξενούμενος στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Η Λαίδη και ο Αλήτης» με την Ευανθία Ξυνού, ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδος κολύμβησης Κωφών Χαράλαμπος Παπανικολάου.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για το 8ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωφών, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (9/4) στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αλλά και για την ομάδα που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων (1-15 Μαΐου 2022). Μεταξύ άλλων ο Ομοσπονδιακός προπονητής επισήμανε: