Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Νοηματική γλώσσα και αμερικάνικο φούτμπολ


Έχει τύχει ποτέ να παρακολουθήσετε αμερικάνικο φούτμπολ; Όλοι μας σχεδόν έχουμε δει αποσπάσματα αγώνων μέσα σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, φωτογραφίες κλπ. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι είναι η συγκέντρωση των παικτών σε μορφή κύκλου, ώστε να καθοριστεί ο τρόπος και η στρατηγική του παιχνιδιού για την επόμενη φάση. Αυτό το "μυστικό συμβούλιο" ονομάζεται "Huddle". Από πού προέκυψε όμως; 

Εγγραφή παιδιών στην πρώτη δημοτικού έως 21 Ιουνίου

Προβληματισμένοι είναι οι γονείς που αυτές τις ημέρες πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο για την Α’ δημοτικού. Για να γίνει η εγγραφή των παιδιών, πρέπει να υποβάλουν πιστοποιητικά οφθαλμολογικής, καρδιολογικής αλλά και οδοντιατρικής εξέτασης.

Επίκαιρα


Ανατολική Αττική: Από 15/7 οι κατασκηνώσεις παιδιών-ηλικιωμένων, ΑμεΑ

Ειδικά κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά και ηλικιωμένους θα λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι και από τις 15 Ιουλίου στις κατασκηνώσεις Ε' Αγίου Ανδρέα και Ζ' Κερατέας, ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής.
Ειδικότερα οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

Δήμος Νεάπολης: Μειωμένες τιμές στα καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά

Καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης για τα παιδιά και στήριξη στους εργαζόμενους γονείς με μειωμένες τιμές προσφέρει και φέτος ο Δήμος Νεάπολης
Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, ο Δήμος Νεάπολης επιθυμεί και επιδιώκει να στηρίξει και να διευκολύνει τους εργαζόμενους και όχι μόνο γονείς να προσφέρουν στα παιδιά τους ξεγνοιασιά, δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, χρώμα και περιπέτεια μέσα από τα καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά που υλοποιεί και φέτος, με νέες μειώσεις στις ήδη χαμηλές τιμές του.

Ηλιούπολη: Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα μπορούν οι δημότες της Ηλιούπολης να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των παιδιών τους, στις αθλητικές διακοπές, που διοργανώνει ο Δήμος για το καλοκαίρι του 2010.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, τεστ αξιολόγησης και ιατρική κάλυψη και θα πραγματοποιείται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, σε 2 περιόδους, η πρώτη από τις 16 έως τις 29 Ιουνίου και η δεύτερη από τις 30 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Εξειδικευμένοι προπονητές, όλοι καθηγητές φυσικής αγωγής με εμπειρία στην παιδαγωγική, εκπαιδεύουν τα παιδιά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης.

Σχολικά νέα...

...και η μπάλα στα δίχτυα!

Το 1ο Τουρνουά Ακαδημίας Ποδοσφαίρου διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Συκεών, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου). 

Θεραπευτικό πρωτόκολλο για αντιμετώπιση του αυτισμού με βλαστοκύτταρα

Για έγκριση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναμένεται να υποβληθεί το πρώτο θεραπευτικό πρωτόκολλο για αντιμετώπιση του αυτισμού με βλαστοκύτταρα, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα στη χώρα μας.
Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι πειραματικές μελέτες σε τραυματικές βλάβες του νευρικού συστήματος έδειξαν βελτίωση της κλινικής εικόνας με χορήγηση βλαστοκυττάρων.

Ανακοίνωση απο τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας για την έναρξη εγγραφών παιδιών για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα καλοκαιριού 2010

Με εντολή του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της αρμόδιας Αντινομάρχη Έφης Βασιλειάδου, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής:

Ύστερα από την Π1β/Γ.Π.17781/17-05-2010 κοινή υπουργική Απόφαση «Ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας Παιδικών Εξοχών - Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις » η διαδικασία εγγραφής των παιδιών
στις κατασκηνώσεις του προγράμματος έχει ως εξής:

Δωρεάν παραμύθια για τυφλά παιδιά από τους Μάγνητες τυφλούς

Σας ενημερώνουμε ότι τα παραμύθια για τους μικρούς μας συναδέλφους που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της χώρας και είναι γνώστες της γραφής Braille, διατίθενται δωρεάν από το σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», ενώ δείγμα τους υπάρχει και στην έκθεση τεχνικών βοηθημάτων τού Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στην Αθήνα, Βερανζέρου 31. 
Απλά αποστέλλετε το όνομα και τη διεύθυνση τού τυφλού μαθητή στα γραφεία τού σωματείου (Κ. Καρτάλη 152, Βόλος, Τ.Κ. 38 221 - Τηλ.: 24 210 27 730 - e-mail:ameanet009@ath.forthnet.gr) και οι Μάγνητες Τυφλοί με τη σειρά τους αποστέλλουν τον τίτλο τού παραμυθιού για τον οποίο ενδιαφέρεται ο μικρός συνάδελφος.

Το διαδικτυακό καφενείο των ΑμεΑ

Το καφενείο των ΑμεΑ είναι ένα δυναμικό ιστολόγιο που δημιουργήθηκε από μια ολιγομελή ομάδα νέων αναπήρων χρηστών του Facebook, ψυχές της οποίας ήταν οι Θανάσης Τζέλιος και Ματθαίος Δαρμής. Εξοικειωμένοι αμφότεροι με τους κωδικούς των ΜΜΕ, κουβάλησαν στο “καφενείο” τους την εμπειρία από την μακρόχρονη πορεία του ΡΑΔΙΟ – ΕΛΕΠΑΠ που σταμάτησε να εκπέμπει πριν έναν και κάτι χρόνο.