Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

"Δημιουργούμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί"

Έκθεση παιδαγωγικού και υποστηρικτικού υλικού για το νηπιαγωγείο με θέμα «Δημιουργούμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί», ξεκινάει την Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στο «Σπίτι του Πολιτισμού».

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Βιβλία για ένα καλύτερο περιβάλλον

Δεν βρίσκεις δέντρο για σκιά; Μην ρίχνεις το φταίξιμο στον ήλιο, στον εαυτό σου να το ρίξεις.
Κινέζικη παροιμία

Μόνον όταν το τελευταίο δέντρο έχει πεθάνει και το τελευταίο ποτάμι έχει δηλητηριαστεί και το τελευταίο ψάρι έχει πιαστεί, θα καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να φάμε τα χρήματα.
Φυλή των Ινδιάνων Κρι

Ημερίδα: "Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως μητρικής,ως δεύτερης και ως ξένης"

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην φιλολογική εκδήλωση με θέμα "Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ, ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΞΕΝΗΣ" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 (ώρα 6.30 μ.μ.) στην Στοά του Βιβλίου, (Σταδίου και Πεσματζόγλου 5, Αρσάκειο Μέγαρο).

Αλλάζοντας το πρόσωπο της εκπαίδευσης -1η Συνάντηση Εκπαιδευτικών- Δήλωση συμμετοχής

Προβολή: Το εμβατήριο της τηγανητής πατάτας


Το τραγούδι είναι από την παράσταση που έδωσε η θεατρική ομάδα του συλλόγου δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων Ημαθίας στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, το Μάιο του 2007, με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας».

Πράσινη εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη από το Δήμο Κηφισιάς

Την πρώτη εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη δημιούργησε ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρώντας σε ένα πιλοτικό εγχείρημα. Από τους πόρους που δε χρησιμοποιήθηκαν, κατασκεύασε την πρώτη εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία θα τοποθετηθεί στη διασταύρωση των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου, το Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, για όλους τους πολίτες.

Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2013- Σόφια


Όπως όλα δείχνουν, στη Σόφια θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών  το 2013. Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Αθήνα, ωστόσο η έλλειψη πόρων οδήγησε στη ματαίωσή της.

Δωρεά βιβλίων στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Θεσσαλονίκης

Δωρίστε βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Βιβλία που διαβάσατε πρόσφατα αλλά δεν χρειάζεστε πια. Βιβλία που θα θέλατε να ταξιδέψουν άλλους συμπολίτες μας.
Βιβλία που θα βρουν μια νέα ζωή στις Βιβλιοθήκες, έχουν εκδοθεί την τελευταία 5ετία και είναι σε καλή κατάσταση.

Ιστότοπος: Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας

Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας: Από τον Απρίλη του 1934, δημιουργήθηκε ο πρώτος Πανελλήνιος Σύλλογος Μαιών. Αφορούσε όλες τις Μαίες ανά την επικράτεια, επιστήμονες αλλά και πρακτικές.

Άποψη: Λουκάς Βλάχος "Το σύστημα των παπαγάλων"

Ενα θέμα στις εισαγωγικές εξετάσεις που θα μπορούσε και να διατυπωθεί λίγο καλύτερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος, ενεργοποίησε τον μηχανισμό των καταγγελιών. ΜΜΕ, «επιστημονικές - συνδικαλιστικές» ενώσεις και κόμματα με ειδικές ανακοινώσεις πήραν θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και μόνο κακό μπορούσαν να κάνουν στους διαγωνιζόμενους μαθητές και στις οικογένειές τους.