Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κίνηση με τη... σκέψη

Αμερικανοί ερευνητές τοποθέτησαν εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μιας παράλυτης γυναίκας. Τα εμφυτεύματα βοήθησαν την ασθενή να ελέγξει με νοητικές εντολές ένα ρομποτικό χέρι. Το ρομποτικό χέρι ακολουθούσε τις εντολές της ασθενούς, έπιανε και μετακινούσε αντικείμενα, όπως θα το έκανε και η ίδια αν κουνούσε τα χέρια της.

«Όλοι Μαζί για το Παιδί» Συγκεντρώνουμε παιχνίδια για παιδιά το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου!

O Σκάι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα οργανώνουν αυτό το σαββατοκύριακο τις τελευταίες δράσεις με σκοπό τη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά των ιδρυμάτων, που στηρίζει το «Μαζί για το παιδί».

Θεσσαλονίκη: Παζάρι για τα ορφανά της «Μέλισσας»

Τις ανάγκες των παιδιών του ορφανοτροφείου θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» φιλοδοξεί να καλύψει από τα έσοδά του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 20 Δεκεμβρίου 2012 στο φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Προβολή: Φέιθ Tζεγκέντε: Αυτά που έμαθα από τα αυτιστικά αδέλφια μου


Απειλή για το απόρρητο των παιδιών τα kids apps, λέει στους γονείς η FTC

Εν αγνοία των γονέων, η συντριπτική πλειονότητα των app για παιδιά σε Google Play και Apple AppStore συλλέγουν δεδομένα από την χρήση τους και την μοιράζονται με άγνωστα τρίτα μέρη. Το χειρότερο είναι ότι, τα δεδομένα αυτά καταλήγουν στα χέρια λίγων με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η δημιουργία αναλυτικού προφίλ κάθε παιδιού από την χρήση πολλαπλών app στην ίδια συσκευή.

«Δεν πετάμε τίποτα…Ανταλλάσουμε και χαρίζουμε»

Με το μήνυμα «Δεν πετάμε τίποτα…Ανταλλάσουμε και χαρίζουμε!» θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι στον Άγιο Δημήτριο, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012.

Παιδιά παίζουν κλασσική μουσική με έγχορδα όργανα από σκουπίδια

Η Φιλαρμονική της Χωματερής (Landfill Harmonic) είναι ένα ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους που περιγράφει μια αξιέπαινη μουσική ορχήστρα στην Παραγουάη στην οποία οι μουσικοί παίζουν όργανα φτιαγμένα από σκουπίδια.

Σχολικοί Ψυχολόγοι σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας στην Αττική

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ε.Υ.Ε. Ε.Δ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προτίθεται να συνάψει έως οκτώ (08) συμβάσεις μίσθωσης έργου με Σχολικούς Ψυχολόγους, για την παροχή έργου υποστήριξης στις Σχολικές Μονάδες των πιλοτικών Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας που λειτουργούν στην Αττική.

Mια μοναδική «Σταχομαζώχτρα» από έξι σχολεία της Πάτρας

Μια μοναδική παπαδιαμαντική ατμόσφαιρα έζησαν όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση των έξι σχολείων – Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας, 2/Θ & 8/Θ Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, 11ο Δημ. Σχολείο (Παναγ. Κανελλόπουλος) και 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.