Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Λυκειάρχης «ψάχνει» καθηγητή για Facebook


Νέα υπόθεση για ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αλλιώς ονομάζεται το Facebook, απασχολεί τη σχολική κοινότητα, αυτή τη φορά σε Λύκειο της Λάρισας.

Ο λυκειάρχης κλήθηκε να διερευνήσει τις επαφές καθηγητή με μαθητές ή πρώην μαθητές του, ύστερα από καταγγελία από συγγενείς μαθητή που συνοδεύονταν από εκτυπώσεις με άσεμνο υλικό.

Παρά το γεγονός ότι η σελίδα του καθηγητή, που σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο όπως αρκετοί συνηθίζουν, μπορεί να θεωρηθεί και ιδιωτική υπόθεση, αφού για την πρόσβαση κάποιου τρίτου αποτελεί προϋπόθεση να είναι χρήστης, να έχει δηλαδή δικό του «λογαριασμό», σε αντίθεση με την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι ελεύθερη, αυτό που θα διερευνηθεί αφορά το υλικό που ανταλλάσσει με τα παιδιά, είτε είναι σημερινοί είτε είναι πρώην μαθητές του.

Θα διερευνηθεί επίσης αν ο καθηγητής έχει αναρτήσει φωτογραφικό υλικό από το σχολείο όπου σήμερα υπηρετεί και ειδικότερα αν εμφανίζει μαθητές του ως «φίλους». Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες, ο καθηγητής μιλά για συνηθισμένη επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λαμβάνοντας (και) από μαθητές χιουμοριστικό υλικό (αστεία βίντεο κ.λπ.) και πως άσχετοι με τη σχολική κοινότητα επιχειρούν να τον εμπλέξουν.