Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Αθλήματα και κοχλιακά εμφυτεύματα.

Αν σκέφτεστε να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό και έχετε κοχλιακό εμφύτευμα είναι λογικό να έχετε στην αρχή απορίες και ανησυχίες. Υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Επειδή ωστόσο ο καθένας μας είναι διαφορετικός καλό είναι να μιλήσετε με την ομάδα/ τον γιατρό που έκανε την εμφύτευση και σας παρακολουθεί. Θα μπορέσουν να σας εξηγήσουν ποια αθλήματα θεωρούνται κατάλληλα ή τι ακριβώς θα πρέπει να προσέχετε κατά την εκγύμνασή σας.

Πανελλαδικές 2023: Οριακά πάνω από τη βάση ο μέσος όρος των μαθητών

Λίγο πάνω από τη βάση του 10! Αυτόν τον βαθμό παίρνουν οι Ελληνες μαθητές. Στην κορυφαία στιγμή της σχολικής τους διαδρομής, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπου επιδιώκουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό και η βαθμολόγηση είναι αυστηρή και αδιάβλητη, έχουν μέσον όρο 11,5! Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Κ» είναι αποκαλυπτικά, όχι μόνο διότι σκιαγραφούν έναν μέσο μαθητή μετριότατου επιπέδου, αλλά και διότι καταδεικνύουν ένα δομικό πρόβλημα του ελληνικού σχολείου: την απουσία ουσιαστικής αξιολόγησης με ευθύνη και των γονιών, που «βαθμοθηρούν» υπέρ των παιδιών τους.

Τσέπες γεμάτες λέξεις από τη Δέσποινα Σουγιούλ και το Μεταδεύτερο

Η Δέσποινα Σουγιούλ, ως μουσικός, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, αγαπάει τις μουσικές, τα παιδιά και τα παιδικά βιβλία. Μας συστήνει, λοιπόν, ένα ξεχωριστό διαδικτυακό ραδιόφωνο, το Μεταδεύτερο, και την εκπομπή που παρουσιάζει σε αυτό, τις Τσέπες Γεμάτες Λέξεις.

Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθν. Βιβλιοθήκης: Διαβάστε online και δωρεάν εκατοντάδες παιδικά βιβλία

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίγει πιλοτικά στο κοινό δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους την δυνατότητα να έχουν δωρεάν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας.

ΔΥΠΑ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις – Οι αιτήσεις και τα ποσά

Σε εξέλιξη είναι το επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις 30 – 64 ετών, εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ στην Π. Κ. Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αντικείμενο της κατάρτισης είναι: Υπάλληλος Διαχείρισης Συστήματος Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη άνοιξε τo πρώτο σχολικό ιατρείο στην Ελλάδα

Μια νέα δομή, πρωτοποριακή και αναγκαία για τα παιδιά, άνοιξε πρόσφατα τις πύλες της σε δημοτικό σχολείο της Πολίχνης στο δήμο Παύλου Μελά, με στόχο να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τόσο σε μαθητές με χρόνια νοσήματα, όσο και σε εκείνους που τυχόν τραυματιστούν στο παιχνίδι ή οπουδήποτε στο σχολείο.

Κατερίνη: Ο εθελοντισμός και η «έκρηξη» του προσβάσιμου τουρισμού

Η έννοια του προσβάσιμου τουρισμού έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα όσων σχεδιάζουν στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης και δικαίως. Ο δήμος Κατερίνης ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Έχοντας διαπιστώσει ότι, παρά τις προσπάθειες να γίνει εύκολη η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα και παρά την τοποθέτηση ειδικών μηχανισμών, δημιουργούνται κατά καιρούς προβλήματα που εμποδίζουν τη διαδικασία, δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών για να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής διοργάνωσαν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στο Πεδίο του Άρεως ειδική εκδήλωση, για τη βράβευση των 70 δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο πιλοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης Αττικής.

«Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση»: Το πρόγραμμα που στηρίζει τα παιδιά πρόσφυγες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, που φέτος αποκτά περαιτέρω βαρύτητα μετά από την τραγωδία στην Πύλο, το SolidarityNow μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα ενός προγράμματος που μας υπενθυμίζει ότι οι ιστορίες των παιδιών προσφύγων δεν πρέπει να γράφονται με μαύρα γράμματα, και ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, από τα παιδιά πρόσφυγες που διέμεναν σε δομές φιλοξενίας κατά το σχολικό έτος 2020-2021, πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση είχε μόνο το 14,2% (1.483 παιδιά), αν και το 62% (6.472 παιδιά) ήταν εγγεγραμμένα στους σχολικούς καταλόγους.

Προωρότητα: φροντίζοντας το νεογνό και τους γονείς

Προωρότητα…Μία λέξη…Αμέτρητες ιστορίες & συναισθήματα πίσω από αυτή. Χαρά, λύπη, αγωνία γενικά, αγωνία για το αύριο, προσμονή, ενοχές, πένθος…Παιδιά που βγήκαν νικητές, παιδιά που πετούν στους ουρανούς, όλα τους μαχητές. Οι πιο γενναίοι μαχητές. Όλα τους έχουν κάτι να μας διδάξουν και κυρίως τη θέληση για ζωή.