Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΡΑ Bazaar: 100 τίτλοι βιβλίων

Σας προσκαλούμε στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΡΑΣ (Ζ. Πηγής 99) από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου  έως και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012,  για τις μεγάλες προσφορές σε 100 τίτλους της Άγρας.

Universe Quest – Building Games for Education

Διαβάστε για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης Comenius με τίτλο Universe Quest – Building Games for Education, που πραγματοποιήθηκε στο Sao Pedro do Estoril, της Πορτογαλίας και δείτε το υλικό από το πρόγραμμα που μοιράστηκε με τους αναγνώστες του ο Ν. Μιχαηλίδης του ιστολογίου Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική.

Άρθρο: Η σχέση της μουσικής με τη λειτουργία της μνήμης σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η σχέση που έχει η μουσική του Μότσαρτ, και πιο συγκεκριμένα η ακρόαση της σονάτας K.448, με τη γνωστική ικανότητα μαθητών και σπουδαστών (Mozart Effect) έχει αποτελέσει αντικείμενο μελετών και ερευνών στο εξωτερικό από το 1993 μέχρι και τις μέρες μας.

Ηλιούπολη – Δωρεάν Θεραπείες για μυοσκελετικούς πόνους

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ηλιούπολης Μαρίνου Αντύπα 81 θα διενεργηθούν ΔΩΡΕΑΝ συνεδρίες καταπολέμησης των μυοσκελετικών πόνων από ξένους και Έλληνες ιατρούς . Η θεραπεία εφαρμόζεται με μικροενέσεις και απευθύνεται σε όσους υποφέρουν από προβλήματα αρθρίτιδας, οσφυαλγίας, αυχεναλγίας, ραχιαλγίας, επικονδυλίτιδας, περιαθρίτιδας, γοναλγίας, μεταρσαλγία, άκανθα πτέρνης, πόνους κ.α.

Πέλλα: Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς για δωρεάν εθελοντικά φροντιστηριακά μαθήματα.

Η Παιδαγωγική Εταιρεία Νομού Πέλλας, λειτουργεί ήδη στις πόλεις του νομού εθελοντικά φροντιστηριακά μαθήματα για το σχολικό έτος 2012-13. Επειδή όμως δεν καλύπτονται οι ανάγκες απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, προκειμένου να στελεχώσουν ανάλογα φροντιστηριακά τμήματα σε όλες τις πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Κέρκυρα:Κλείνει το σχολείο των ΑΜΕΑ η Μητρόπολη

Στην απόφαση του Μητροπολίτη Νεκτάριου να αναστείλει λόγω οικονομικής δυσπραγίας τη λειτουργία του Κέντρου παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες, αναφέρεται με ανακοίνωση του ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία.

ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης-Επιτραπέζια παιχνίδια

Αγαπητοί/ές,
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Παράρτημα της Ο.Μ.Ε.Ρ. Θεσσαλονίκης συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει το εκπαιδευτικό έργο των μελών της και τη φετινή σχολική χρονιά. Η Ο.Μ.Ε.Ρ. είναι μία επιστημονική, μη κρατική, παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής, που δραστηριοποιείται σε εβδομήντα χώρες και με τις δραστηριότητές της επιδιώκει τη βελτίωση της αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε κάθε ενήλικο άτομο που ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση και τη φροντίδα των παιδιών αυτής της ηλικίας (www.omep.gr).

Χριστουγεννιάτικα παζάρια!

Από την Μαρία Βόλλη στο YesKid

Και φέτος θα προσκαλέσουμε όλους τους φίλους μας, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφτούν τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια που διοργανώνονται, για να ενισχύσουν το έργο πολλών οργανισμών και συλλόγων!

Μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα συχνά, γιατί θα ενημερώνεται συνεχώς με νέες εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται.

Σοφία Βγενοπούλου: Εφηβοι πάνω και κάτω από τη σκηνή

Η Σοφία Βγενοπούλου έχει ταυτίσει το όνομά της με το εφηβικό θέατρο στη χώρα μας. Ενα συστηματικό εφηβικό θέατρο που παράγεται περίπου από το 2005 και βρίσκει σταθερή ανταπόκριση. Οι λόγοι αρκετοί: η επιλογή της θεματολογίας, η ματιά της πάνω στα πράγματα, η προσωπική εμπειρία μιας μητέρας τριών αγοριών, αλλά πάνω απ' όλα το γεγονός ότι συνδυάζει δύο ιδιότητες, του ψυχιάτρου και του σκηνοθέτη. Η εφετινή παράστασή της, τα «Ελεύθερα ύδατα» του Γιάννη Τσίρου, μόλις ξεκίνησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ειδική Αγωγή – Έρευνα για τα πεπραγμένα της στη Χώρα μας

Το 2020 Επιστροφή στο Μέλλον σε συνεργασία με τη δεκαπενθήμερη εφημερίδα των δυτικών πόλεων της Αθήνας ξεκινά μεγάλη έρευνα για την Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα και τα έως τώρα πεπραγμένα της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας.
Περισσότερα:http://2020epmellon.wordpress.com/εκπαιδευτικά/