Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και εναλλαγές διάθεσης: τι πρέπει να γνωρίζετε.

- Τα παιδιά με ΔΕΠΥ συχνά νιώθουν συναισθήματα πιο έντονα από τα άλλα παιδιά. 
- Η δυσκολία διαχείρισης των συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε κακή διάθεση και εναλλαγές διάθεσης. 
- Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αναγνωρίζει και να ρυθμίζει τα συναισθήματά του. 

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ συχνά δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Για κάποια παιδιά αυτό σημαίνει τέτοιες αλλαγές διάθεσης που αφήνουν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φίλους τους να αναρωτιούνται τι προκάλεσε τέτοια αλλαγή στην στάση και τη συμπεριφορά τους. 

Αλγόριθμος διαβάζει γκριμάτσες και υπολογίζει τον πόνο του άλλου

Το σύστημα, που «διαβάζει» ακόμη και τις πιο ανεπαίσθητες εκφράσεις του προσώπου, ιδίως γύρω από τη μύτη και το στόμα, έχει εκπαιδευθεί μέσω παρακολούθησης χιλιάδων βίντεο με ανθρώπους που πονάνε και κάνουν διάφορες γκριμάτσες.

"Wheels of Travel": Πρωτοποριακό μαθητικό ταξιδιωτικό γραφείο για ΑμεΑ

Είμαστε η μαθητική επιχείρηση «Wheels of Travel» του Λυκείου Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Η μαθητική επιχείρηση της σχολική χρονιάς 2016-2017, των 16 μαθητών και μαθητριών της Α' Λυκείου του Σχολείου μας ονομάζεται "Wheels of Travel" και είναι έναδιαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα τουριστικά πακέτα σε Άτομα με Αναπηρία - με κινητικά προβλήματα ειδικότερα - από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δύο χρόνια μετά, ποιος θυμάται τον μικρό Αϊλάν; Και τα άλλα παιδιά που χάνονται;

Το δράμα τους περνά συνήθως απαρατήρητο μέχρι μια εικόνα να μας προκαλέσει ισχυρό σοκ. Αλλά και πάλι, για τα παιδιά πρόσφυγες, δύο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό του μικρού Σύρου που βρέθηκε νεκρός στα τουρκικά παράλια, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει

Η φωτογραφία ενός παιδιού –πολύ μικρό ίσως για να καταλάβει τι συμβαίνει και γιατί φεύγει από το σπίτι του- που βρέθηκε νεκρό σε μια παραλία στην Τουρκία συντάραξε και σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ύπνος: Τα παιδιά κολλάνε τις διαταραχές ύπνου των γονιών τους

Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και να έχουν τακτικό πρόγραμμα ύπνου χωρίς διαταραχές. Και όπως φαίνεται οι γονείς παίζουν τεράστιο ρόλο στις συνήθειες των παιδιών τους στον ύπνο. Νέα έρευνα Βρετανών και Ελβετών επιστημόνων δείχνει πως τα παιδιά κολλάνε τις διαταραχές ύπνου των γονιών τους.

Πώς μπορεί ο δάσκαλος να αντιληφθεί τον χαρισματικό μαθητή;

Η έρευνα καταδεικνύει πως οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να επισημαίνουν τους χαρισματικούς μαθητές ώστε εντοπίζοντάς τους να μπορούν οι μαθητές αυτοί να ενταχθούν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί κατονομάζουν έναν μαθητή/τρια ως «άριστο ή ακόμη και χαρισματικό» αν αυτός/αυτή έχει σταθερά υψηλή επίδοση -πολλές φορές επίδοση που ξεπερνά τις προσδοκίες του εκπαιδευτικού-, καλή και ευπροσάρμοστη συμπεριφορά (πειθαρχημένος/η, υπάκουος/η, προσεκτικός/η) και όταν ο μαθητής/μαθήτρια συμμετέχει στο μάθημα ενεργά.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Επιστολή στη Διδασκαλική Ομοσπονδία

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Γενναία εξομολόγηση από τον Τζέιμι Όλιβερ: Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι

Η αντίληψη πως επιτυχημένοι διάσημοι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν δυσλεξία είναι μια εικασία που αναπαράγεται τακτικά. Επιστήμονες έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν πως ιδιοφυΐες όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξαν δυσλεκτικοί. Ωστόσο, ελάχιστοι έχουν υπερασπιστεί τη δυσλεξία και τα προτερήματά της, όπως έκανε πρόσφατα ο Τζέιμι Όλιβερ.