Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Το ΘΚΕ σε μία ξεχωριστή παράσταση στο σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού

Με την παράσταση «ΞΕΝΟΙ», βασισμένη σε κείμενα του Γκάσμεντ Καπλάνι, «ανοίγει» τις πύλες της φυλακής το Θέατρο Κωφών Ελλάδας, σε μια μοναδική συνάντηση με τους κρατούμενους μαθητές την Πέμπτη 13 Ιουνίου. 

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ν. Υόρκη: Πρόγραμμα 12μηνης Πρακτικής Άσκησης 2013-2014

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org), το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης δέχεται αιτήσεις υποψηφίων για δυο (2) θέσεις στο Πρόγραμμα 12μηνης Πρακτικής Άσκησης για την περίοδο 2013-2014. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι από 9 Σεπτεμβρίου 2013 έως 5 Σεπτεμβρίου 2014. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ελληνική ιθαγένεια.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

"Zωντανή Βιβλιοθήκη" στην Κόρινθο

Εκδήλωση της «Ζωντανής Βιβλιοθήκης» στην Κόρινθο!
Κυριακή 23/6, 15.00-20.00, στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, στο πλαίσιο του «Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013!»

Εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν..

Οχι χαμογελαστά μωρά στις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος λέει το Ευρωκοινοβούλιο

Οι φωτογραφίες των χαμογελαστών μωρών θα εξαφανιστούν από τις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος σε σκόνη στην ΕΕ αφού το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα νέους κανονισμούς για την ενθάρρυνση του θηλασμού.

Ο βάτραχος είναι βάτραχοςΗ εκδήλωση ανήκει στις δράσεις καλοκαιρινής εκστρατείας που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Future Library.

Ο βάτραχος είναι βάτραχος.

Διαβάζουμε το βιβλίο του Μαξ Βέλθουις,εκδ. Πατάκη, φτιάχνουμε και φοράμε μάσκες βατράχων.

Αθλητικές καλοκαιρινές δραστηριότητες από τον Δήμο Περιστερίου

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) του Δήμου Περιστερίου διοργανώνει δωρεάν μήνα καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές (CAMP). 
Μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές, που έχουν γεννηθεί από 2001 έως 2006. Διάρκεια προγράμματος από 17 Ιουνίου 2013 έως 28 Ιουνίου 2013 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Συνήγορος του Πολίτη: Πάνω από 100.000 παιδιά εργάζονται στην Ελλάδα

«Σχολάω από το σχολείο, πηγαίνω στο σουβλατζίδικο και μένω μέχρι το βράδυ. Βασανίζομαι αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα». 

«Πηγαίνω έκτη δημοτικού, δουλεύω σε καφετέρια. Κάποιοι ήρθαν ένα βράδυ για έλεγχο και οι μεγάλοι μου είπαν να κρυφτώ».

Έλμερ ο παρδαλός ελέφανταςΗ εκδήλωση ανήκει στις δράσεις καλοκαιρινής εκστρατείας που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Future Library.

Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας

Όταν μια φορά κι έναν καιρό ένα κοπάδι ελέφαντες...
Κάποιοι έτσι, κάποιοι αλλιώς, καθένας διαφορετικός, μα όλοι πάντα χαρωποί κι όλοι τους ίδιο χρώμα: γκρι.
Ο Έλμερ ήταν διαφορετικός. Ο Έλμερ ήταν παρδαλός.

Πτώση των βάσεων αναμένεται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Για πτώση των βάσεων κάνουν λόγο οι καθηγητές που ασχολούνται με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Μια πτώση που διαφαίνεται μετά την μείωση του αριθμού των εισακτέων, που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Πώς επηρεάζει η εγκυμοσύνη μια γυναίκα με κάκωση νωτιαίου μυελού;

Σκέφτεσαι να αποκτήσεις μωράκι και στο μυαλό σου στριφογυρίζουν αμέτρητες έγνοιες; Αγωνιάς για τις αλλαγές στο σώμα σου και στη λειτουργικότητά σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ενημερώσου για όσα βιώνουν οι περισσότερες έγκυες γυναίκες με κάκωση νωτιαίου μυελού, ώστε να είσαι προετοιμασμένη και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου χωρίς φοβίες.

Εκδηλώσεις για την Ανακύκλωση

Διήμερο εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον, με θέμα «Αγαπώ την πόλη μου- υιοθετώ τη γειτονιά μου» διοργανώνει, φέτος για δεύτερη φορά, η 3η Δημοτική Κοινότητα την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 11:00 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 21:00, στον Πύργο του Τριγωνίου.

Τα γονίδια εξηγούν εν μέρει γιατί ορισμένα παιδιά είναι επιλεκτικά στα τρόφιμα

Δεν είναι λίγοι οι γονείς εκείνοι που καταφεύγουν σε ποικίλες τεχνικές προκειμένου να δελεάσουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν καινούργια τρόφιμα.

Η νεοφοβία στα τρόφιμα ορίζεται ως η αποφυγή ή η πεισματική άρνηση των παιδιών να δοκιμάσουν καινούργια τρόφιμα. Η νεοφοβία εμφανίζεται στην ηλικία των 18-24 μηνών και κορυφώνεται μεταξύ του 2ου και 6ου έτους, όπου και αρχίζει να μειώνεται προοδευτικά με την ηλικία.