Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πρόσωπο: Dawn Loggins

Η ιστορία της Dawn Loggins είναι ένα ξεκάθαρο μάθημα ζωής.
Η νεαρή θα μπορούσε να καταλήξει εξαρτημένη από τα ναρκωτικά όπως οι γονείς της ή ενδεχομένως, θα μπορούσε να είχε χάσει και τη ζωή της μιας και στην ουσία μεγάλωσε μόνη της στις πιο κακόφημες γειτονιές των ΗΠΑ.

Ενηλικιώθηκε σε εγκαταλελειμμένα κτίρια χωρίς ρεύμα και νερό μέσα στις ναρκωτικές ουσίες και αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία των γονιών της. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να υλοποιήσει το όνειρο της φτάνοντας μέχρι το Χάρβαρντ και αλλάζοντας τα πάντα στη ζωή της.

«Εξυπνη» οδοντόβουρτσα μαθαίνει στα παιδιά να πλένουν σωστά τα δόντια τους

Δυσκολεύεστε να μάθετε στο παιδί σας να πλένει σωστά τα δόντια του; Η «έξυπνη» οδοντόβουρτσα, με την αντίστοιχη εφαρμογή, ήρθε για να σας λύσει τα χέρια...

Τα παιδιά δυσκολεύονται πολλές φορές να συνηθίσουν τη βαρετή ρουτίνα της καθαριότητας. Το Funbrush έρχεται να κάνει το βούρτσισμα των δοντιών πιο διασκεδαστικό, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αλληλεπιδρούν με ζώα της ζούγκλας, καθώς πλένουν τα δόντια τους.

Κέντρο εμπορίας ανηλίκων η Ελλάδα

Η διακίνηση ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο που αφορά 1,2 εκατομμύρια παιδιά και ξεριζώνει το χαμόγελο και την ελπίδα από τα πρόσωπά τους. Μία ταινία μικρού μήκους από Έλληνες δημιουργούς μας μεταφέρει με μία σχεδόν αριστουργηματική αναπαράσταση, στον εσωτερικό κόσμο αυτών των ψυχών.

Σεμινάριο με την εικαστικό Christine Sun Kim σε Αθήνα και Ύδρα

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, διοργανώνει σεμινάριο με τη διακεκριμένη Αμερικανίδα εικαστικό Κριστίν Σουν Κιμ, από τις 20 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2014.

Τα κορίτσια καλύτερα από τα αγόρια σε όλα τα μαθήματα παγκοσμίως (τις τελευταίες δεκαετίες...)

Παρά το στερεότυπο ότι τα αγόρια τα καταφέρνουν καλύτερα στα μαθηματικά και γενικά στις θετικές επιστήμες απ’ ότι τα κορίτσια, στην πραγματικότητα τα κορίτσια παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς στο σχολείο σε όλα τα μαθήματα. 

Τι είναι η συναισθηματική σεξουαλική κακοποίηση?

"Η συναισθηματική σεξουαλική κακοποίηση είναι μια σχετικά άγνωστη αλλά πολύ συνηθισμένη μορφή κακοποίησης. Δεν περιλαμβάνει ασέλγεια ούτε σωματική βία. Σπάνια αναγνωρίζεται από τους δράστες, από τα θύματα ή από τον περίγυρο ως κακοποίηση. Απεναντίας, ο κόσμος συνηθίζει να τη βλέπει ως «υπερβολική αγάπη» ή ότι «του έχει μεγάλη αδυναμία».

11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τροπολογία για την εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες στο νομοσχέδιο για...τις λαϊκές

Την Δευτέρα, 5 Μαΐου, προγραμματίζεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας λαϊκών αγορών. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογήθηκε και ψήφιση τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας, μέσω της οποίας επιχειρείται να ρυθμιστούν και ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες!