Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Εξαφανίσεις κοριτσιών, το νέο φαινόμενο σε έξαρση

Ένα νέο φαινόμενο εξαφανίσεων κοριτσιών από τα σπίτια τους έφερε στην επιφάνεια η εξαφάνιση της 11χρονης Άννας και της 14χρονης Ειρήνης από την πλατεία Αττικής.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, εξηγεί στον «ΕΤ» ότι έχει παρατηρηθεί έξαρση εξαφανίσεων ανηλίκων που παρασύρονται από επαφές που αναπτύσσουν μέσω Facebook: «Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπτώσεις φυγής μικρών κοριτσιών από τα σπίτια τους. Οι ζυμώσεις που γίνονται μέχρι να πάρουν την απόφαση να εξαφανιστούν λαμβάνουν χώρα συνήθως στα social media. Πρόκειται για ανήλικες που πολλές φορές ψάχνουν τρόπους διαφυγής από το οικογενειακό περιβάλλον τους. Αυτό το εκμεταλλεύονται επιτήδειοι που τις κάνουν φίλες στο Facebook. Τις παρασύρουν και εξαφανίζονται».

Πώς οι γονείς μεγαλώνουν άβουλα παιδιά

Απ’ τη στιγμή που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο αρχίζει να ζητά την προσοχή και τη φροντίδα του γονιού, την προστασία και τη βοήθειά του. Μεγαλώνοντας παίρνει πρωτοβουλίες, κάνει επιλογές και επιδεικνύει τη θέληση να πει, να κάνει, να μάθει και να συναναστραφεί, να είναι αυτόνομο. Τι γίνεται, όμως, με εκείνα τα παιδιά που εξελίσσονται αλλιώς, καταλήγοντας άβουλα, απρόθυμα να επιλέξουν για τον εαυτό τους και να εκφράσουν τη γνώμη ή την επιθυμία τους;

Από 6/7 οι βεβαιώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Από την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 θα χορηγούνται από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 με το νέο σύστημα.

Τα παιδιά χειρίζονται το κινητό καλύτερα από το πιρούνι

Τα μικρά παιδιά φαίνεται ότι είναι πολύ εξοικειωμένα με την τεχνολογία αλλά δεν είναι σε θέση να ετοιμάσουν το ίδιο τους το πρωινό!

Το 58% των παιδιών ηλικίας 3-5 ετών φαίνεται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίξουν ένα video game ή να λειτουργήσουν ένα έξυπνο κινητό αλλά μάλλον δυσκολεύονται να κάνουν ποδήλατο ή να ετοιμάσουν μόνα τους το πρωινό τους.

Save The Children: Από την πρώτη μέρα δίπλα στα παιδιά και τις γυναίκες. Βοήθεια σε πάνω από 367.000 ανθρώπους

1. Από πότε δραστηριοποιείστε στην Ελλάδα και πόσα άτομα απασχολείτε γενικά;

H Save the Children Greece βοηθά παιδιά και οικογένειες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2015. Δραστηριοποιούμαστε σε πέντε περιοχές στην Ελλάδα: στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος και Κως, στην Αττική (Αθήνα), και στη Βόρεια Ελλάδα στα σύνορα με την πΓΔΜ. Έχουμε μια ομάδα που αποτελείται από πάνω από 100 αφοσιωμένα μέλη ως προσωπικό.

Κρίση στο Ιράκ: 3,6 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν

Έκκληση για την προστασία των παιδιών, καθώς η κλιμακούμενη σύγκρουση απειλεί τις ζωές τους

ΒΑΓΔΑΤΗ / ΑΜΜΑΝ, 30 Ιουνίου 2016 - Τρία εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες παιδιά στο Ιράκ - ένα στα πέντε στη χώρα - διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου, τραυματισμού, σεξουαλικής βίας, απαγωγής και στρατολόγησης σε ένοπλες ομάδες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της UNICEF.

Ο ρόλος της ηλικίας του άνδρα στην αποβολή του εμβρύου

Είναι γνωστό ότι η ηλικία της γυναίκας θεωρείται με βάση επιστημονικές έρευνες ως ένας καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, πρόσφατα μια νέα μελέτη Γάλλων επιστημόνων προσέθεσε στα κριτήρια και την ηλικία των ανδρών.

Περί αναγνωστικών δραστηριοτήτων στα παιδικά βιβλία (της Μαρίζας Ντεκάστρο)

Έχω στο γραφείο μου μία στοίβα λογοτεχνικών παιδικών βιβλίων (εκδ. Πατάκη, Ψυχογιός, Μεταίχμιο, Καλειδοσκόπιο, Κέδρος, Ελληνοεκδοτική, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη). Δεν θα μας απασχολήσουν το περιεχόμενο και η εικονογράφηση. Θα σχολιάσουμε αποκλειστικά τις δραστηριότητες που συνοδεύουν τις ιστορίες που αφηγούνται, μία τάση που δεν είναι νέα.

Η Ευρώπη ενώνει αλλά και φοβίζει τους μαθητές

«Είναι πολύ δύσκολο το μέλλον, επειδή τώρα με το Brexit όλα θα γίνουν πιο δύσκολα, θα αλλάξουν πολλά και για την Ελλάδα. Πιστεύω όμως ότι με την Ευρωπαϊκή Ενωση μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη Ευρώπη». Αυτά είπε η 15χρονη Μαριλένα, η οποία μαζί με 33 εφήβους από εννέα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μοιράζονται από το περασμένο Σάββατο την καθημερινότητά τους και ανταλλάσσουν τις σκέψεις τους για τα σχολεία τους, τη ζωή τους, το μέλλον τους.

«Ο Καβάφης πάει σχολείο» και το 2017 ανά την Ελλάδα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει σχολείο» θα επιστρέψει και το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 με έξι νέα εργαστήρια σε σχολεία της Αττικής και έξι εργαστήρια σε σχολεία της περιφέρειας, δίνοντας συνέχεια σε έναν πρότυπο θεσμό που φέρνει την καβαφική ποίηση στα θρανία με τον πλέον βιωματικό τρόπο.