Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Για πρώτη φορά ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης

Μία πρωτότυπη τριήμερη εκδήλωση ξεκίνησε σήμερα στα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής και θα διαρκέσει έως τις 4 Απριλίου, στη διάρκεια της οποίας περίπου 120 μαθητές θα επιλέξουν τους πέντε συμμαθητές τους, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη συνεδρίαση του «Ευρωπαϊκού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης» το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κοπεγχάγη.

Διαβήτη τύπου 1 μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά ο ιός της γαστρεντερίτιδας

Επικίνδυνος για την υγεία των παιδιών μπορεί να γίνει ο ιός που αποτελεί την πρώτη αιτία προσβολής από οξεία γαστρεντερίτιδα στις μικρές ηλικίες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η διαπίστωση αυτή έγινε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης, οι οποίοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι ο ροταϊός, όπως ονομάζεται, ίσως αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά, αφού διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο ισχύει στα ποντίκια.

Δικαιολογητικά για άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας

Δικαιολογητικά: 
1. Απλή επίδειξη Αντιγράφου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλου εγγράφου αντίστοιχης αποδεικτικής ισχύος σε περίπτωση που η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει σε Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Η ορμόνη της αγάπης υπαίτια για το... ψέμα

Είναι γνωστή ως ορμόνη της αγάπης και έχει συνδεθεί με το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων και την εμπιστοσύνη. Ωστόσο, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ορμόνη ωκυτοκίνη, περί ης ο λόγος, μπορεί να κάνει το άτομο να ψεύδεται όταν αυτό είναι προς όφελος της ομάδας στην οποία ανήκει.

Το Πάσχα κρύβει παγίδες για τα παιδιά- Συμβουλές προς τους γονείς, για ν' αποφύγουν τις κακοτοπιές

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, αφού τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, όπου συμβαίνουν πολλά παιδικά ατυχήματα

Δύο ολόκληρες εβδομάδες έχουν οι μαθητές για να παίξουν ελεύθερα, απαλλαγμένοι από τα μαθήματα και τα φροντιστήρια. Οι ειδικοί, ωστόσο, εφιστούν την προσοχή αφού τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, όπου συμβαίνουν πολλά παιδικά ατυχήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μοιράζεται έξυπνα «μυστικά» και συμβουλές με τους γονείς, με στόχο να αποφύγουν τις κακοτοπιές.

Οι 5 βασικοί λόγοι που τα παιδιά μας τρώνε ανθυγιεινά

Η παιδική ηλικία αποτελεί την κρισιμότερη περίοδο για την διαμόρφωση και υιοθέτηση των σωστών διατροφικών συνηθειών. Ωστόσο οι νέες επιστημονικές μελέτες μας πληροφορούν ότι τα σημερινά παιδιά αναπτύσσουν λανθασμένες αντιλήψεις τόσο για την ποσότητα όσο και για την ποιότητα του φαγητού. Σε ποιους παράγοντες οφείλεται η διαμόρφωση των κακών αυτών συνηθειών; 

Η παιδική παχυσαρκία σχετίζεται με την ηλικία που ο πατέρας άρχισε το κάπνισμα

Οι άνδρες που άρχιζαν να καπνίζουν από την παιδική τους ηλικία, δηλαδή πριν τα 11, είναι πιθανότερο να αποκτήσουν αγόρια που είναι υπέρβαρα στην εφηβεία, συγκριτικά με άνδρες που ξεκίνησαν το κάπνισμα σε μεγαλύτερηηλικία ή ποτέ, σύμφωνα βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Human Genetics.

FocusOn - Σχέδιο μαθήματος για το προσωπικό χρέος

Στους δύο παρακάτω συνδέσμους (από το Generation Europe Foundation) δείτε υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί για ένα μάθημα σχετικά με το προσωπικό χρέος.

Ιστορίες εν λευκώ: Έκθεση φωτογραφίας για άτομα με σύνδρομο Down

Αθήνα: Μία έκθεση φωτογραφίας για άτομα με σύνδρομο Down διοργανώνει στις 11, 12 και 13 Απριλίου η «Ηλιαχτίδα- Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down». Η έκθεση της Νεκτί Αραμπατζή έχει τίτλο «Ιστορίες εν λευκώ» και φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο της οδού Πειραιώς).

Πανελλήνιο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης καθιστών

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης καθιστών θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού «Αντώνιος Τρίτσης», με τη συμμετοχή τριών ομάδων, Σπάρτακος, Τριπτόλεμος και Λ.Σ Ο Μακεδόνας.Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων (έναρξη αγώνων 08.30). 

Μια διημερίδα για την κινηματογραφική παιδεία με ελεύθερη είσοδο και live streaming

Ένα άκρως ευαίσθητο θέμα θα προσεγγίσει η διημερίδα που διοργανώνει το δραστήριο σε κινηματογραφικά θέματα 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών το Σάββατο 5 & την Κυριακή 6/4 στο χώρο του σχολείου (Παναγή Κυριακού 12,Αμπελόκηποι ). Δεκάδες εισηγητές, ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, διευθυντές κινηματογραφικών φεστιβάλ θα θίξουν το ζήτημα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η διημερίδα που έχει τίτλο «Δημόσια Εκπαίδευση και Κινηματογραφική Παιδεία Όμιλοι Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» θα εστιάσει κυρίως στην ανάγκη υποστήριξης της κινηματογραφικής παιδείας στη δημόσια εκπαίδευση, στην ανάδειξη των θετικών σημείων στη λειτουργία των πρόσφατα θεσμοθετημένων Ομίλων Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία καθώς και στα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.