Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή: The Reader


Άλλη μία όμορφη και συγκινητική διαφήμιση! Δείτε άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες διαφημίσεις εδώ, εδώ κι εδώ

Οι κίνδυνοι που κρύβονται στις παιδικές αποκριάτικες στολές

Προ των πυλών βρίσκονται οι Απόκριες. Τα παιδιά περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τις Απόκριες αφού η περίοδος αυτή είναι συνυφασμένη με την χαρά την διάσκεδαση αλλά και την μεταμφίεση.

Για τους γονείς όμως θα πρέπει να είναι περίοδος επαγρύπνησης, καθώς οι Αποκριάτικες στολές των παιδιών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί θα ενημερωθείτε πλήρως για την επικινδυνότητα των διαφόρων αξεσουάρ, όπως τα σπρέι, τα κομφετί, οι σερπαντίνες, και οι μπογιές καθώς επίσης ποιες είναι οι προδιαγραφές ασφαλείας για τις παιδικές στολές.

Της παιδιάτρου Νίκης Μανάκου 

Όταν "μυρίζει"το στόμα του παιδιού!

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο η κακοσμία αναπνοής είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο στα παιδιά ( στο 15-20% των παιδιών).

Του Κώστα Κομματά, Παιδιάτρου, www.opediatrosmou.gr

Οι βασικές αιτίες μπορούν να χωριστούν σε 4 ομάδες:

Η διαδικασία Γολγοθάς για υιοθεσία παιδιού στην Ελλάδα -Ποια κριτήρια πρέπει να πληρούν οι γονείς

Εως και πέντε χρόνια μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν οι ανάδοχοι γονείς στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρουν το «πράσινο φως» για να υιοθετήσουν ένα παιδάκι. Η διαδικασία των υιοθεσιών, που ακολουθείται στην Ελλάδα, είναι χρονοβόρα και συνήθως κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Πειραματικά Σχολεία 2014 2015 ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινούν την 1η Μαρτίου 2014 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2014-2015 σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την εγγραφή στα Προτυπα Πειραμαιτκά Σχολεία για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015. 

Οι δυο μπαμπάδες του Κωστή αγοράζουν ένα παιχνίδι που κοστίζει...

Λαμβάνει υπόψη του το εκπαιδευτικό μας σύστημα την οικογενειακή ποικιλομορφία; Της Δήμ. Κογκίδου

Σύγχρονες μορφές οικογενειακής οργάνωσης: ένα ιδεατό σενάριο

Μία άσκηση στο βιβλίο των μαθηματικών της ΣΤ’ τάξης
«Οι δυο μπαμπάδες του Κωστή πηγαίνουν σε ένα κατάστημα για να αγοράζουν ένα παιχνίδι που κοστίζει 50 ευρώ. Ο καταστηματάρχης τους κάνει έκπτωση 20%. Πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουν οι μπαμπάδες του Κωστή;».

Ξεκινά ο διαγωνισμός Google Science Fair 2014

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διοχετεύσετε το πάθος σας σε κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο; Αυτό ακριβώς έχουν κάνει χιλιάδες έφηβοι από το πρώτο Google Science Fair το 2011. Οι μαθητές αυτοί έχουν απαντήσει μέσα από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, όπως το φάρμακο κατά της γρίπης, η εύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων για να νικηθεί ο καρκίνος, το εξωσκελετικό γάντι για τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρία στα χέρια, ο φακός χωρίς μπαταρία, η δημιουργία βιοπλαστικών από μπανάνα και η εύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων καλλιέργειας.

Δωρεάν download για 250 βιβλία τέχνης

Ο γνωστός εκδοτικός οίκος Getty Publications γιορτάζοντας 45 χρόνια προσφοράς στο χώρο του βιβλίου τέχνης μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε on line, δωρεάν, 250 τίτλους εξαιρετικών βιβλίων τέχνης και βέβαια για όσους το επιθυμούν να τους κατεβάσουν και στον υπολογιστή τους.
Επισκεφτείτε την ψηφιακή συλλογή του εκδοτικού οίκου εδώ.
Πηγή: enallaktikos

Θεσσαλονίκη: Αποκριάτικη εκδήλωση της Β' Δημ. Κοινότητας για μαθητές δημοτικού

Αποκριάτικη εκδήλωση για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων θα πραγματοποιήσει η 2η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 18.30, στο Ξενοδοχείο «Καψής» (Αίθουσα «Θεοδώρα» - Μοναστηρίου 18). 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το φοιτητικό σχήμα «Μουσικό Πολύτροπο», που έχει ιδρύσει ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Ιωάννης Καϊμάκης. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 519250, 2310 527856 και 2310 607521.