Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

"Μουσικό χωριό" στο Πήλιο

Ο Άγιος Λαυρέντιος του Πηλίου θα μετατραπεί σε "Μουσικό Χωριό" για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς εκί θα πραγματοποιηθούν μουσικές παραστάσεις μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Παράλληλα θα γίνονται εικαστικά και μουσικά εργαστήρια για παιδιά 6 με 12 ετών, πεζοπορίες στο Πήλιο και εκδρομές με άλογα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του "Μουσικού Χωριού"

Οι αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών

Αμέσως μετά την εγγραφή τους στο τμήμα στο οποίο εισήχθησαν θα πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτηση για μετεγγραφή. Αυτό προβλέπει η τελική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Εκπαίδευση που κατατέθηκε στη Βουλή

Θέατρο: "Για μια φούχτα μπάμιες"

Η οικολογική σάτιρα του Ευγένιου Τριβιζά "Για μια φούχτα μπάμιες" περιοδεύει ανά την ελληνική επικράτεια. Το ευρηματικό έργο της θεατρικής εταιρείας "Σκαραβαίοι", σε σκηνοθεσία Κώστα Φαρμασώνη, ανατρέπει τον παραδοσιακό μύθο της Κοκκινοσκουφίτσας και του Λύκου. Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν είναι μια αδύναμη αθώα μικρή. Είναι ένα πανίσχυρο κορίτσι με γνώσεις ζίου ζίτσου και οδηγεί μηχανάκι.

3ος Διαγωνισμός από το Παιδικό Χωριό

Έναρξη 03/08/2010 14:00
Λήξη 15/08/2010 14:00

Ο διαγωνισμός είναι μια προσφορά από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη http://www.siderisbooks.gr/

Οι όροι του διαγωνισμού
Αφήστε ένα σχόλιο για τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη ή για τα βιβλία που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, ακριβώς κάτω από το φόρουμ, με πλήρες όνομα και email για να επικοινωνήσω μαζί σας σε περίπτωση που θα είστε εσείς ο νικητής ή η νικήτρια.

Μία μόνο συμμετοχή ανά μέλος της σελίδας.
Οι νικητές θα προκύψουν μετά από ηλεκτρονική κλήρωση

Περισσότερα εδώ

Συμμετοχή σε έρευνα- Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μήνυμα που εστάλη από την κα Θωμαή Μαυράκη στα μέλη της ομάδας "INTELLECTUAL DISABILITY - Είμαι διαφορετικός...ε, και?" στο κοινωνικό δίκτυο facebook.
Στα πλαίσια της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού και ειδικά για τα παιδιά με νοητική αναπηρία διενεργείται έρευνα του προγράμματος «Children’s Rights for All» με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία υλοποιείται από τις διεθνείς οργανώσεις «Inclusion Europe AISBL» (The European Association of Societies of Persons with Intellectual Disabilities and their Families) και «Eurochild» καθώς και το Πανεπιστήμιο της Πράγας.

Λήγει η προθεσμία για 29 τυφλούς τηλεφωνητές

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων για τις 29 θέσεις τυφλών τηλεφωνητών που έχει προκηρύξει ο ΟΑΕΔ και λήγει την Παρασκευή 6 Αυγούστου. Πρόκειται για 23 θέσεις στον δημόσιο τομέα και 6 θέσεις σε ΝΠΙΔ. Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998 θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, όπου εδρεύουν Επιτροπές του άρθρου 9 του συγκεκριμένου νόμου. Απαιτείται επίσης η κατοχή πτυχίου Σχολών Εκπαίδευσης Τυφλών Τηλεφωνητών. Για τις θέσεις του Δημοσίου υποβάλλεται μία αίτηση και για τα ΝΠΙΔ έως τρεις αιτήσεις

Πηγή: Νέα