Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αντιμετωπίζοντας τον κορωνοϊό COVID -19 όταν είσαι άτομο με τυφλοκώφωση και τα πάντα εξαρτώνται από το άγγιγμα

Η πανδημία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των ατόμων με τυφλοκώφωση να νικήσουν την απομόνωση. 

Φανταστείτε ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε τον COVIC – 19 και την εποχή της κοινωνικής απόστασης χωρίς να μπορείτε να δείτε ή/ και να ακούτε. Για πολλές εκατοντάδες Αμερικανούς με τυφλοκώφωση που έχουν σοβαρή ακουστική και οπτική αναπηρία, το ξέσπασμα της πανδημίας και η νέα κανονικότητα δημιούργησε μοναδικές προκλήσεις στην καθημερινή τους ζωή. 

«Ο τρόπος επικοινωνίας μας και ο πολιτισμός μας, τα πάντα μας, βασίζονται στο άγγιγμα», αναφέρει η Ashley Benton, συντονίστρια των υπηρεσιών για τα τυφλοκωφά άτομα στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. «Τώρα δεν επιτρέπεται να αγγίζουμε και πρέπει να κρατάμε αποστάσεις από τα άλλα άτομα». 

Κορωνοϊός: Πώς προετοιμάζουμε τα παιδιά για το σχολείο μετά τον εγκλεισμό -Οδηγίες από κοινωνική λειτουργό

Τα σχολεία αναμένεται σταδιακά να αρχίσουν να υποδέχονται ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς, μπαίνοντας στην «επόμενη μέρα» της άρσης των μέτρων για την πρόληψη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Θεοδωρικάκος : Άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο όσο παραμένουν τα σχολεία κλειστά

Για όσο διάστημα τα σχολεία θα είναι κλειστά θα ισχύουν και οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που έχουν παιδιά έως 15 ετών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το επικρατέστερο σενάριο που συζητείται είναι η σταδιακή (από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί) προσέλευση στις υπηρεσίες τους, όσων εργάζονται στο Δημόσιο προκειμένου να αποφεύγεται συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σημειώνοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις, θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

Ανησυχία στη Μεγάλη Βρετανία: Το σύνδρομο «Καβασάκι» χτυπά τα παιδιά λόγω κορονοϊού

Αν υπάρχει μία ευχάριστη νότα μέσα από την πανδημία του covid-19 δεν είναι άλλη από την ανοσία που έχουν αναπτύξει τα παιδιά στον κορονοϊό. Όμως, μετά τα αυξημένα κρούσματα ενός σπάνιου συνδρόμου που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στη Μεγάλη Βρετανία έχει κάνει τους γιατρούς επιφυλακτικούς και με κατεπείγουσα ενημέρωση το υπουργείου υγείας της χώρας ζητάει επειγόντως διερεύνηση των περιστατικών αλλά και του ιστορικού των συμπτωμάτων των παιδιών που έχουν προβληθεί από κορονοϊό.

Σε λειτουργία πλατφόρμα που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα σε παιδιά της ομογένειας

Μία πλατφόρμα που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα και μυθολογία στα παιδιά της ομογένειας, τέθηκε σε λειτουργία.

Η πλατφόρμα http://staellinika.com, προσφέρει στα παιδιά της ομογένειας να μάθουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα, την μυθολογία, αλλά και τον πολιτισμό της χώρας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Μια μαθήτρια γράφει ιστορίες για παιδιά: Η Έλλη, τα βιβλία της και το Μαζί για το Παιδί

Η Έλλη είναι μια μαθήτρια Λυκείου, αλλά και συγγραφέας η οποία γράφει τις ευφάνταστες περιπέτειες της με πολλαπλούς σκοπούς. Ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες της τους αναγνώστες της, αλλά παράλληλα βοηθάει τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Τα δύο βιβλία της Έλλης που έχουν κυκλοφορήσει με την υποστήριξη της αλυσίδας καταστημάτων Public απευθύνονται σε παιδιά 3-12 ετών. Όλα τα έσοδα της διάθεσης των δύο βιβλίων της προσφέρονται για την στήριξη του «Μαζί για το Παιδί».

Εκ περιτροπής τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων περιλαμβάνει εκ περιτροπής μαθήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνονται εκ περιτροπής: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη.

Δανία: Μαθήματα εκτός της τάξης για τους μικρούς μαθητές

Τα μαθήματα στη Δανία, την πρώτη χώρα της Ευρώπης που άνοιξε τα σχολεία της, πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού.

Αψηφώντας το κρύο, η Μαρί Κάας Λάρσεν έβαλε σήμερα τους 10 μαθητές της, της πέμπτης δημοτικού, να κάνουν μάθημα στη μέση ενός πάρκου στην Κοπεγχάγη. Στο πρόγραμμα ήταν: αρχαίοι θεοί και δανέζικη γλώσσα.

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες: Ο Humans in the Loop οργανισμός, με έδρα τη Βουλγαρία, παρέχει τεχνολογική εκπαίδευση για μετανάστες από ζώνες συρράξεως (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ).

Τα τελευταία πέντε χρόνια η εισροή των προσφύγων έχει φέρει πολλές προκλήσεις για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στο ανατολικό μέρος της όπου η οικονομία πολλών δεν είναι τόσο αναπτυγμένη όσο στη Δύση.

Γονείς στην Ασία επιλέγουν για τα μωρά τους τα ονόματα «Covid», «Lockdown» και «Κορώνα»

Αρχικά υπήρξε ένας Κορόνα Κούμαρ, μετά μία Covid Μαρί: όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο οι γονείς επιλέγουν να δώσουν στα νεογέννητα μωρά τους ονόματα που έχουν κάποια αναφορά στην επιδημία του κορωνοϊού.

Όταν η Κολίν Ταμπέσα γέννησε στις 13 Απριλίου ένα κοριτσάκι στη Μπακολόντ των Φιλιππίνων αποφάσισε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της που κατάφερε να γεννήσει σε τόσο αντίξοοες συνθήκες.

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την οικογένεια - Παράταση για συμμετοχές

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε το τελευταίο διάστημα, είναι ίσως μια αφορμή να σκεφτούμε πιο ουσιαστικά τις βασικές δομές της ζωής μας. Μια από αυτές είναι η οικογένεια! Τις μέρες του αναγκαστικού αυτοπεριορισμού, αλλά και την «επόμενη μέρα» αυτής της δοκιμασίας, η θέση και ο ρόλος της οικογένειας επαναπροσεγγίζεται.

Πόσα λεφτά χρειάζεται μηνιαίως μία οικογένεια για μάσκες

Διόλου ευκαταφρόνητο το ποσό που χρειάζεται μία οικογένεια το μήνα για τις μάσκες, αφού από την Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική η χρήση τους.

Η μάσκα έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας λόγω κορονοϊού, όμως από την Δευτέρα θα γίνει απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, καθώς η χρήση της θα είναι υποχρεωτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα επισύρει πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ. 

UNICEF : Χωρίς εμβόλια εκατομμύρια παιδιά στη Νότια Ασία λόγω κοροναϊού

Η διακοπή των προγραμμάτων εμβολιασμού στη Νότια Ασία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού εμποδίζει τις προσπάθειες ανοσοποίησης εκατομμυρίων παιδιών κατά των φονικών νόσων, προειδοποίησε σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

Μυστηριώδης φλεγμονή πλήττει τα παιδιά

Γιατροί σε Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία προσπαθούν να εξηγήσουν την εμφάνιση ασθένειας που προκαλεί οξεία φλεγμονή και πλήττει παιδιά οδηγώντας μερικά στον θάνατο και ενδεχομένως να σχετίζεται με την ασθένεια COVID-19.