Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο Κύκλος των Κυκλάδων

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας από τη Σαντορίνη, πριν ακόμα κλείσουν τα σχολεία. Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Μαΐου, όταν αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε οικογενειακώς το ταξίδι του ερημίτη κάβουρα Φερδινάνδου και της φώκιας Κονσολίνας στα νησιά των Κυκλάδων. Έστω μόνο με τη φαντασία μας, αφού και οι υποχρεώσεις μας, αλλά και ο … προϋπολογισμός αυτού του εγχειρήματος δεν μας επιτρέπουν μία πραγματική τρίμηνη περιήγηση στις Κυκλάδες. 

Μια "αειφορική" συνάντηση εκπαιδευτικών στη σκιά του Ψηλορείτη

Διοργανώθηκε στο Ζαρό Ν. Ηρακλείου το 3ο Θερινό Σχολείο για την αειφορία, 1-3 Ιουλίου. Στόχος ήταν η αειφορική ανάπτυξη ενός τόπου με σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Η Συντoνίστρια Εκπαίδευσης για την αειφορία του ΠΕΚΕΣ Κρήτης κα Αμαλία Φιλιππάκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δ. Θεοτοκόπουλος” και την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, συνδιοργάνωσαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Φαιστού & Γόρτυνας, το 3° Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την αειφορία 1-3 Ιουλίου 2022 στο Ζαρό Ν. Ηρακλείου και στην ευρύτερη περιοχή (στις νότιες παρυφές του Γεωπάρκου ‘Ψηλορείτη και το Δάσος του Ρούβα).Το 4ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την αειφορία του ΠΕΚΕΣ Κρήτης προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στις 9 -11 Ιουλίου στο Ν. Λασιθίου. 

Ξεκίνησε η λειτουργία της Γραμμής ΕΛΙΖΑ 10454

Μίλησε μας. Γιατί τα παιδιά είναι ευθύνη όλων μας
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 20:00
Ηλεκτρονική επικοινωνία: 10454@eliza.org.gr

Από την 1η Ιουλίου το ΕΛΙΖΑ ξεκίνησε τη λειτουργία της Γραμμής ΕΛΙΖΑ 10454, η οποία: 
  • Θέλει να βοηθήσει εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, που αντιλαμβάνονται ή υποψιάζονται ότι ένα παιδί παραμελείται ή/και κακοποιείται ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά.
  • Θέλει να προστατεύσει παιδιά, προσφέροντας πλαισίωση στους καλούντες, λύνοντας απορίες αναφορικά με νομικά και διαδικαστικά θέματα αναφορών περιστατικών παραμέλησης ή/και κακοποίησης.
  • Προσφέρει ψυχολογική ενδυνάμωση για τη διερεύνηση ενός περιστατικού με υποψία παραμέλησης ή/και κακοποίησης και ψυχολογική στήριξη για την ορθή αντιμετώπιση και ενδεχόμενη αναφορά του περιστατικού.

Οδηγίες για τις κατανομές μαθητών σε Γενικά Λύκεια, την οριστικοποίηση τμημάτων και την έγκριση ολιγομελών τμημάτων μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές

Εγκύκλιο με οδηγίες για τις κατανομές μαθητών/τριών σε Γενικά Λύκεια, την οριστικοποίηση τμημάτων και την έγκριση ολιγομελών τμημάτων μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο
Πηγή: esos

Εγκαινιάστηκε το πρώτο σούπερ μάρκετ για άτομα με οπτική αναπηρία

«Τώρα επιτέλους, ο κάθε άνθρωπος με προβλήματα στην όραση του, θα μπορεί να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ όποτε θέλει προκειμένου να κάνει τα ψώνια του και δεν θα χρειάζεται να διαμορφώνει το πρόγραμμά του ανάλογα με το πότε μπορεί κάποιος να τον συνοδέψει και να τον βοηθήσει», υπογράμμισε η 26χρονη «Τικ Τόκερ», Άννα Μπαλάν, εκ γενετής τυφλή, δηλώνοντας ενθουσιασμένη με τη μετατροπή και λειτουργία του πρώτου και μοναδικού στην Ελλάδα, πρότυπου καταστήματος της Δ. Μασούτης ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, για άτομα με οπτικά προβλήματα.

Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες του παιδιού σας στο διαδίκτυο - Οι 6 λόγοι

Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα έχουν το μεγαλύτερο ψηφιακό αποτύπωμα στην ιστορία. Ένας μέσος άνθρωπος, μέχρι να γίνει 18 ετών, εκτιμάται ότι θα έχει περισσότερες από 70.000 αναρτήσεις στο διαδίκτυο που θα τον αφορούν. Πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που κοινοποιείται, ανταλλάσσεται και αποθηκεύεται. Αυτά τα δεδομένα είναι στη συνέχεια προσβάσιμα σε πολύ περισσότερους από ό,τι ίσως συνειδητοποιούμε.

ΟΕΕ: Ενίσχυση της οικονομικής παιδείας και των προσλήψεων οικονομολόγων εκπαιδευτικών

Ο αριθμός των μόνιμων προσλήψεων οικονομολόγων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση δεν ανταποκρίθηκε στις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αναφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Την πρόσληψη περισσότερων από εκατό εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες για την ενίσχυση της οικονομικής παιδείας, ζητά, με απόφασή της η 83η Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Voucher 200 ευρώ: Ανακοίνωση του myschool

Ενημερώνουμε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που επιθυμούν στην παρούσα φάση να ανανεώσουν τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με στόχο την συμπερίληψη αυτών στο πρόγραμμα VOUCHER, να καταγράψουν το αίτημά τους στο σύστημα heldesk.sch.gr μαζί με τα στοιχεία των εν λόγω εκπαιδευτικών (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο) έως τις 07/07/2022.

Την παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε το myschool .

Στο μεταξύ λήγει αύριο, 8 Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των εκπαιδευτικών, για τη χορήγηση του Voucher των 200 ευρώ, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού,

8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Α.Κ.Ε.: «Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις»

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 ξεκινούν οι εργασίες του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), με θέμα: «Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις». Οι εργασίες θα διεξαχθούν, από 8 έως 10 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

ΕΣΑμεΑ: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για νέους άνεργους με αναπηρία

Εάν είσαι νέος/α 18-29 άνεργος/η με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, πάρε μέρος στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ! Είσαι νέος - νέα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, άνεργος 18-29 ετών;

Είσαι ταυτόχρονα απόφοιτος δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτος/η Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ και εγγεγραμμένος στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ),