Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Διατροφικές διαταραχές: “Έφτιαξα ένα podcast που εύχομαι να μπορούσα να ακούσω τότε”.

Οι διατροφικές διαταραχές προκαλούν τόσο αποξένωση όσο και μοναξιά, με πολλά άτομα να εύχονται να υπήρχε ένα είδος κοινότητας τριγύρω τους. Αυτή ήταν και η εμπειρία της Μόλυ Σμιθ, η οποία διαγνώστηκε με ανορεξία στην ηλικία των 14 ετών. Σήμερα, στα 19 της, ελπίζει ότι με το podcast της, που εξερευνά το τοπίο των διατροφικών διαταραχών, μπορεί να καταρρίψει το στίγμα και τις παρανοήσεις και να δημιουργήσει την κοινότητα που εύχεται να υπήρχε όταν ήταν νεότερη.

Μια ακόμα Ελληνίδα εκπαιδευτικός ανάμεσα στους νικητές του Βραβείου “Freedom Through Literacy”

Ακόμα μια Ελληνίδα εκπαιδευτικός ξεχώρισε και τιμήθηκε με το βραβείο Freedom Through Literacy. Το βραβείο, που θεσμοθετήθηκε πριν από εννέα χρόνια στην Αμερική, μέσω του Judith’s Reading Room, μιας διεθνούς ΜΚΟ που ιδρύθηκε στη μνήνη της βιβλιοθηκονόμου Judith F. Krug, απονεμήθηκε σε συνολικά οκτώ υποψήφιους από όλον τον κόσμο.

Προβολή: Τι προσβάσιμος κόσμος - VIP Tech Job:Time 2 Act!


Αυτό το βίντεο είναι ένα από τα αποτελέσματα του VIP-Tech-Job:Time 2 Act! (έργο Erasmus+).

Είναι τα ελληνικά μια εγγενώς σεξιστική γλώσσα;

Η Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Πατρών, εξηγεί τι σημαίνει σεξισμός στη γλώσσα και τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πιο συμπεριληπτική η χρήση της.

Πολύ συχνά, όταν προσπαθούμε να εκφραστούμε, διαπιστώνουμε τα όρια που θέτει στις προθέσεις μας η ίδια η γλώσσα. Ειδικά στα ελληνικά, όπου οι λέξεις έχουν γραμματικά γένη, η προσπάθειά μας να συμπεριλάβουμε διαφορετικά φύλα στις φράσεις μας μάς κάνει συχνά να αναρωτιόμαστε για τον τρόπο που θα μιλήσουμε χωρίς να θυσιάσουμε τη ζωντάνια του λόγου στο όνομα της ακρίβειας.

Γεωργία Καλτσή: Η αθλήτρια της ξιφασκίας σε αμαξίδιο παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως ηθοποιός

Τα ελληνικά media τρέμουν τη διαφορετικότητα. Ισα-ίσα προτιμούν να μηρυκάζουν τα στερεότυπα. Γι’ αυτό και το γεγονός ότι η Γεωργία Καλτσή βρίσκεται στις σελίδες ενός περιοδικού, μιλά για ένα αυτοκινητικό ατύχημα που πριν από οκτώ χρόνια τής άλλαξε τη ζωή και εξιστορεί πώς στα 21 της αναγκάστηκε να στήσει τη ζωή της από την αρχή πάνω και γύρω από ένα αμαξίδιο, είναι από μόνο του επιτυχία. Ακόμα μεγαλύτερη ευτυχία είναι ότι το κορίτσι που όλη η Ελλάδα θυμάται ως επιζήσασα ενός τρομακτικού τροχαίου στη λεωφόρο Κηφισίας τον Μάρτιο του 2015 πρωταγωνιστεί στη σειρά μυθοπλασίας «Στα 4».

Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά: Μια μεγάλη συζήτηση με τη Δήμητρα Κογκίδου για τα έμφυλα στερεότυπα και την αναγκαία κατάργησή τους

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ μήπως η "κουλτούρα της πριγκίπισσας" και τα παιχνίδια "για κορίτσια", ή ο περιορισμός του αγοριού σας σε παιχνίδια με αυτοκίνητα και υπερήρωες, ή παιχνίδια κατασκευών, επηρεάζουν τις επιλογές σταδιοδρομίας αργότερα στη ζωή τους και συμβάλλουν στο χάσμα των φύλων στην αγορά εργασίας;»

Αποφεύγουν να δεσμευτούν οι Ταλιμπάν πως θα επιτρέψουν στα κορίτσια να γυρίσουν στα θρανία

Η de facto κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν παρείχε ουδεμία σαφή δέσμευση πως θα επιτρέψει ξανά στα κορίτσια και τις νέες να πάνε στα σχολεία και στα πανεπιστήμια τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε χθες Κυριακή αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από συναντήσεις που είχε στην Καμπούλ.

Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την εξάπλωση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμη σύμπτωμα της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ αποτελεί δείγμα μιας νοσούσας κοινωνίας. 

Η 6η Μαρτίου, καθιερώθηκε πανελληνίως από το Υπουργείο Παιδείας, κατά της νέας κοινωνικής “μάστιγας” της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, που μπορεί να είναι σωματική, λεκτική, ψυχολογική και κυρίως διαδικτυακή.

Ξάνθη:Όταν το παιχνίδι με τα δημοφιλή τουβλάκια γίνεται καινοτομία και επιστήμη

Από πού προέρχεται η ενέργεια; Πώς χρησιμοποιείται; Πώς διανέμεται; Πώς αποθηκεύεται; Αυτά τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις τα παιδιά, μέσα από τις προτάσεις καινοτόμων σχεδίων που παρουσίασαν, στο πλαίσιο του περιφερειακού διαγωνισμού ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) FIRST LEGO League Greece, που φιλοξενήθηκε στην πόλη της Ξάνθης.

Ένα ελληνικό site για τη «μαμά και τον μπαμπά» που προωθεί τις θεραπείες μεταστροφής

Σε πολλές χώρες του κόσμου, οι σύλλογοι γονέων και γενικά οι ομάδες που απαρτίζονται από γονείς συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις και προσανατολίζονται σε δράσεις ενημέρωσης, προκειμένου να υποστηρίξουν τις όποιες ταυτότητες των παιδιών τους. Αυτά αλλού, γιατί στην Ελλάδα οι γονείς δημιουργούν ιστότοπους με στόχο να πείσουν άλλους γονείς ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.