Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων

Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των παιχνιδιών των αρχαίων Ελλήνων θα βρείτε στο έργο του κ. Κοτσανά. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του και ενημερωθείτε, μεταξύ άλλων και για τη "μάχη των οστών", το πρώτο παζλ!

Κινήσεις καθημερινότητας... Μικρές χορογραφίες

H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνει τις Τετάρτες, 27 Φεβρουαρίου και 6, 13 & 20 Μαρτίου 2013, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, κύκλο κινητικών εργαστηρίων για εφήβους 13-17 ετών, από τους χορογράφους/ χορευτές/ καθηγητές χορού Ιωάννα Καμπυλαυκά και Σταύρο Αποστολάτο

Αμυμώνη: Μαζί σου μπορώ να κάνω τα πάντα!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ιανουάριος-Μάιος 2013)

Και τη νέα χρονιά, το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) υποδέχεται τις πρωινές ώρες τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών. 
Το ΟΞΥΓΟΝΟ προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να το επισκεφθούν και να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Ολο το σχέδιο για τα Πειραματικά σχολεία

Τις τελευταίες ημέρες η πίεση στο υπουργείο Παιδείας είναι ασφυκτική. Είναι πολιτική πίεση αλλά ταυτόχρονα και προσωπική. Και δεν είναι για την «Αθηνά». Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια αφορούν χιλιάδες πολίτες, αλλά πολλούς από αυτούς μόνο… εγκυκλοπαιδικά. Το νέο μεγάλο «συμβόλαιο» αφορά τα Πειραματικά σχολεία, σε μια χώρα όπου η ιδιωτική εκπαίδευση αφορά πια λίγους και η δημόσια παλεύει να σταθεί στα πόδια της.

Ιστολόγιο: Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο", αξιοποιήστε το πλούσιο υλικό που προσφέρει η δημιουργός του και μοιραστείτε τις δικές σας ιδέες! Ένα ιστολόγιο με φωτογραφικό υλικό, φύλλα εργασίας, παραμύθια, πίνακες αναφοράς και θεματικές προσεγγίσεις για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, αρθρογραφία και χρήσιμες συνδέσεις.

Συνέδριο «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία: Πραγματικότητες και προοπτικές»

Tο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών συνδιοργανώνουν στην Αθήνα ένα τριήμερο Συνέδριο με θέμα: «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία: Πραγματικότητες και προοπτικές». Το Συνέδριο έχει ως στόχο να εξετάσει τα ζητήματα προώθησης της ανάγνωσης στα παιδιά και θα διεξαχθεί στις 7-9 Μαρτίου 2013 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.