Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Επιστροφή στα θρανία με σχολική κάρτα και self test σε μαθητές-εκπαιδευτικούς- Η ΚΥΑ

Από τις 10 Μαΐου, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας ξανά στα σχολεία με δωρεάν σελφ-τεστ. Από σήμερα, Τετάρτη 5/5, η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία

Oι οδηγίες για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ως προς την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό, ανακοινώνονται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικών οδηγιών για την επαναλειτουργία των Λυκείων.

Facebook: Επιτρέπει τις στοχευμένες διαφημίσεις σε ανηλίκους για αλκοόλ, τσιγάρα και τζόγο

Το Facebook επιτρέπει τις στοχευμένες διαφημίσεις σε παιδιά ακόμη και 13 ετών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το κάπνισμα, την ακραία απώλεια βάρους και τον τζόγο, πολλές φορές ακόμη και έναντι μόλις $3, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα πίεσης Reset Australia.

Η οργάνωση, που τηρεί γενικώς επικριτική στάση απέναντι στις ψηφιακές πλατφόρμες, δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook και ένα διαφημιστικό account με την ονομασία «Ozzie news network» για να ελέγξει τι είδους επιλογές διαφημίσεων θα της προσέφερε το Facebook μέσα από την πλατφόρμα Ads Manager.

ΟΑΕΔ-Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά 2021: Mέχρι 8/5 οι αιτήσεις- Η διαδικασία

Το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, στις 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2021 του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2021 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Εμβολιασμοί : Πότε ξεκινούν για παιδιά και έφηβους – Το βλέμμα στις κλινικές μελέτες

Το ιδανικό σενάριο είναι να ξεκινήσουν τέλη καλοκαιριού ή το φθινόπωρο στις ηλικίες 12-15 ετών ενώ οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί για τις μικρότερες ηλικίες- Σε εξέλιξη η αξιολόγηση με βάση τα αποτελέσματα δοκιμών σε παιδιά

Με το βλέμμα στραμμένο στις κλινικές μελέτες που αφορούν τον εμβολιασμό των εφήβων έναντι της λοίμωξης Covid-19, βρίσκονται οι έλληνες επιστήμονες και η κυβέρνηση. Μάλιστα και εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από τους αρμόδιους οργανισμούς, με γνώμονα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τότε η πρόθεση είναι η σχετική οδηγία να υιοθετηθεί άμεσα και στη χώρα μας.

Victory Yinka-Banjo: Γέιλ, Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Στάνφορντ διεκδικούν τη 17χρονη μαθήτρια από τη Νιγηρία

Μια έφηβη από τη Νιγηρία πρέπει να αισθάνεται πως έχει «τον κόσμο στα πόδια της» καθώς της προσφέρθηκαν υποτροφίες πλήρους φοίτησης από 19 πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.

Το ύψος των υποτροφιών προπτυχιακού επιπέδου που προσφέρθηκαν στην 17χρονη Victory Yinka-Banjo, ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια. «Είναι σχεδόν απίστευτο. Έκανα αίτηση σε τόσα πανεπιστήμια γιατί δεν πίστευα πως κάποιο θα με δεχόταν», δήλωσε στο CNN.

Κρήτη: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητικής Επιστήμης

Το 1ο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης θα διεξαχθεί στον Άγιο Νικόλαο, 7-9 Μαΐου. Θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικά με διοργανωτή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου και τις Ενώσεις Γυμναστών Κρήτης.

Παραδόθηκε το Πρότυπο Κέντρο στην Πάτρα για παιδιά με νοητική στέρηση

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παρέδωσε στο Σύλλογο «Μαχητές», το νέο κτίριο, που ανεγέρθηκε στην περιοχή Δροσιά, στο οποίο θα στεγάζεται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση.

Το Κέντρο θα είναι δυναμικότητας 50 ατόμων, ενώ θα λειτουργεί εκεί και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας 13 ατόμων.

Μια μικρή ευφυία: Είναι μόλις 12, τέλειωσε το Λύκειο και ονειρεύεται να γίνει μηχανικός της NASA

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εκπαίδευση έχει αλλάξει δραστικά, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο σε ένα κορίτσι που ονειρεύεται να φτάσει μέχρι τα... αστέρια!

Ενώ οι περισσότεροι έφηβοι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του Γυμνασίου, σε ηλικία 12 ετών, η Αλίνα Αναλί έχει ήδη απολυτήριο Λυκείου και πρόκειται να παρακολουθήσει μαθήματα εξ' αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Η καμήλα που φέρνει βιβλία σε παιδιά στο αγροτικό Πακιστάν

Μία καμήλα, ονόματι Roshan, προχωρώντας στην έρημο, στο απομακρυσμένο νοτιοδυτικό Πακιστάν, μεταφέρει ένα ανεκτίμητο φορτίο: βιβλία για τα παιδιά που δεν μπορούν πλέον να πηγαίνουν σχολείο εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Τα παιδιά σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι δρόμοι είναι τόσο στενοί για να περάσουν ανάμεσα τα οχήματα, η πρόσβαση σε βιβλία είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Μάλιστα, ιδιαίτερα σε μέρη όπως Μπαχλαντ, όπου σε πολλά χωριά η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι σχεδόν ανύπαρκτη, η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο.

Μαγδαληνή Ιωάννου: Η μάχη με μια σπάνια πάθηση και η μεγάλη νίκη 22χρονης από την Κύπρο

Η 22χρονη σήμερα, Μαγδαληνή Ιωάννου, γεννήθηκε «μαχήτρια». Από δύο μηνών βρέθηκε να παλεύει με μια σπάνια ασθένεια, τη συγγενή ατρησία χοληφόρων, που παρουσιάζεται σε 1/18000 γεννήσεις στην Ευρώπη. Από τότε, η ζωή της ίδιας και της οικογένειας της κύλησε με εξετάσεις, με νοσοκομεία και επεμβάσεις ώσπου πρόσφατα υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση στο συκώτι που της επιτρέπει να κάνει όνειρα για το μέλλον με πιο πλατύ χαμόγελο.