Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Νέος κύκλος σεμιναρίων ΚΕΑ

Τον Απρίλη ξεκινάει ο νέος κύκλος σεμιναρίων του ΚΕΑ. Με πλούσια θεματολογία, σε νέο χώρο (στο κέντρο) και μεγάλη όρεξη να συζητήσουμε παρέα. Ενδεικτικά, θα μιλήσουμε για το Παιδικό Βιβλίο, τη ΔΕΠΥ, το Σύνδρομο Asperger, το Σύνδρομο Down, τις Μαθησιακές Δυσκολίες, αλλά και θέματα που θα μας προτείνετε, καθώς και ορισμένα - θέματα "έκπληξη".

Αυτά που λένε τα παιδιά...

Πολλές φορές γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και τυχεροί ακροατές, έχουμε γίνει μάρτυρες αστείων σχολιασμών των παιδιών (μας). Τις περισσότερες από αυτές, οι άμεσα εμπλεκόμενοι ενήλικες (βλέπε γονείς), συνοδεύουμε το γέλιο ή τον θυμό των τριγύρω με τη γνωστή κίνηση φίμωσης του υποκειμένου, το γνωστό αμήχανο χαμόγελο, το προδοτικό κοκκίνισμα και, δοθείσης ευκαιρίας της εγκατάλειψης της σκηνής του εγκλήματος σε χρόνο Usain Bolt.

Γιατί τα παιδιά μπαίνουν νωρίτερα στην εφηβεία;

Αν πριν από μερικές δεκαετίες οι αλλαγές της εφηβείας ήταν ένα θέμα που απασχολούσε την οικογένεια στα γυμνασιακά χρόνια του παιδιού, σήμερα "χτυπά" πολύ νωρίτερα την πόρτα μας και σε ορισμένες περιπτώσεις ανησυχεί γονείς και ειδικούς. 

Τέσσερις αίθουσες για έξι τάξεις σε ειδικό δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων

Σε διήμερη κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι γονείς και εκπαιδευτικοί του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων εξαιτίας των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και πέντε χρόνια.

Νέο online παιχνίδι μνήμης για παιδιά με προβλήματα όρασης

Ένα νέο δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι, το «Memor-i», για παιδιά με προβλήματα όρασης έχει σχεδιάσει η μη κερδοσκοπική οργάνωση, «Sci Fy» δηλαδή «Επιστήμη για σένα». Συγκεκριμένα, το Memor-i είναι ένα παιχνίδι με «ακουστικές» κάρτες τύπου memory. Ο παίκτης θα πρέπει να θυμάται σε ποια κάρτα άκουσε έναν ήχο και να μπορεί να την συνδυάζει με την κάρτα που αντιστοιχεί στον ήχο αυτόν.

Αντιβιοτικά που δεν δρουν σε παιδιά

Ολο και πιο ευάλωτα γίνονται τα παιδιά στις πιο διαδεδομένες λοιμώξεις, επειδή, λόγω υπερσυνταγογράφησης, τα περισσότερα από τα αντιβιοτικά που τους χορηγούνται είναι ανίκανα να δράσουν. Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς ειδικούς αποδεικνύει ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών από τα παιδιά, πυροδοτεί την εμφάνιση ανθεκτικών στελεχών, ακόμα και των πιο συνηθισμένων βακτηρίων. Μάλιστα, τα στελέχη παραμένουν ανθεκτικά στις κοινότερες αντιβιώσεις ακόμα και έξι μήνες από την αρχική τους εμφάνιση, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ουρολοιμώξεων από E.coli.

Κραυγάζουν για βοήθεια τα παιδιά της κρίσης

Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και διαταραχές, επιθετικές συμπεριφορές τόσο από ενηλίκους όσο και από μικρά παιδιά και αύξηση των διαζυγίων είναι μερικές από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ιδίως στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.

«International Dog Festival - Thessaloniki 2016»

«Τα σκυλιά είναι ο σύνδεσμός μας για τον παράδεισο. Δεν γνωρίζουν το κακό, την ζήλια, την δυσαρέσκεια. Το να κάθεσαι με έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου σε ένα λαμπρό απόγευμα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Εδέμ, όπου η απραξία δεν ήταν βαρετή αλλά ειρήνη». Τα λόγια του διάσημου συγγραφέα, Μίλαν Κούντερα αποτελούν μια απτή απόδειξη της σημαντικής συνεισφοράς των σκύλων στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η εξερεύνηση της χαράς, της συντροφικότητας, της ασφάλειας που μας προσφέρει ο μικρός αλλά συνάμα πιστός φίλος μας, ο σκύλος, θα είναι και η βάση, πάνω στην οποία δημιουργείται αυτό τον καιρό το «International Dog Festival- Thessaloniki 2016».

Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης 2016

Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης 2016
στο χώρο της Φοιτητικής Λέσχης Α.Π.Θ.
από τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου

Μουσικοθεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης

Η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών μουσικοθεατρική παράσταση  «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ώρα 8μμ
‘’Ένας ολάκερος ουρανός μ’αστέρια … με στιγμές γεμάτες όνειρα …χρώματα, μουσικές, γέλιο, δάκρυ… θύμησες από παλιό ελληνικό σινεμά …‘’

Navarino Golf Academy: Μαθήματα γκολφ στα σχολεία

Για 3η συνεχή χρονιά, η Navarino Golf Academy εκπαίδευσε περισσότερους από 550 μαθητές των δήμων της περιφέρειας της Μεσσηνίας στο πρόγραμμα “Μαθήματα γκολφ στα σχολεία”.

Οι επαγγελματίες γκόλφερ της Costa Navarino επισκέφτηκαν 9 συμμετέχοντα σχολεία από τα μέσα Φεβρουαρίου ως και τις αρχές 4 Μαρτίου για να εκπαιδεύσουν αφιλοκερδώς μαθητές από 6-12 ετών παρέχοντας τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού γκολφ για παιδιά (SNAG).