Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Κατασκευή: Κρεμαστό με μέλισσες από φελλό



Όχι μόνο όμορφο αλλά και εκπαιδευτικό! Φτιάχνεις ένα κρεμαστό (mobile) για το παιδικό δωμάτιο και ταυτόχρονα εξηγείς στο παιδάκι την σημασία των μελισσών αλλά και τα φυτά που προτιμούν. Δες πως φτιάχνει η Eva το κρεμαστό με μέλισσες από φελλό και εμπνεύσου.

Τι μαθαίνει η Μπάρμπι στα κορίτσια

Ισως η Μπάρμπι να μπορεί να «γίνει τα πάντα» όπως προτείνει το αμερικανικό διαφημιστικό σλόγκαν της κούκλας, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει και για τα κορίτσια που παίζουν μαζί της. Μία έρευνα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο του Ορεγκον και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ, προτείνει ότι το παιχνίδι με την Μπάρμπι περιορίζει τις επιλογές καριέρας που ένα κορίτσι πιστεύει ότι έχει.

Thess-ράμπα : Ασφαλής και άνετη κίνηση ατόμων με αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Του Κωστή Μοχιανάκη στο www.citybranding.gr
Πιλοτική διαδικτυακή εφαρμογή σε τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης

Μια ομάδα νέων παιδιών από τον Απρίλιο αυτού του έτους έχουν δημιουργήσει την πιλοτική διαδικτυακή εφαρμογή Thess-ράμπα, η οποία στοχεύει στη διευκόλυνση της κίνησης των ατόμων με αμαξίδιο σε τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να εντοπίζει τη βέλτιστη διαδρομή για τη κίνησή του γρήγορα και εύκολα με κριτήριο την ασφάλεια της προσπέλασης και το χρόνο μετακίνησης.
Η εφαρμογή έλαβε τη 2η θέση της κριτικής επιτροπή και την 1η θέση στη ψηφοφορία του κοινού στο διαγωνισμό "Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: APPS4Thessaloniki" (http://thessaloniki.appsforgreece.eu/, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 14/11/2013 – 3/4/2014. Επίσης, το διάστημα 20-29/6/2014, η εφαρμογή συμμετείχε στην έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Θεσσαλονίκη 2014" με poster (πινακίδα Α0) και παρουσίαση σε κοινό.

Γονιδιακές ομοιότητες έχουν οι φίλοι μεταξύ τους

Η ρήση «οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις» φαίνεται να επαληθεύεται επιστημονικά καθώς αμερικανική μελέτη αποδεικνύει ότι οι φίλοι μοιάζουν γενετικά μεταξύ τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά;

Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου σώματος και είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την υγεία. Συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η μεταφορά θρεπτικών συστατικών και η πέψη των τροφών. 

Καθημερινά, οι απώλειες υγρών από το σώμα μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής, των ούρων και των κοπράνων πρέπει να αντισταθμίζονται μέσω της πρόσληψης υγρών. Οι ανάγκες για την πρόσληψη υγρών αυξάνονται σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας ή κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας.