Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Γιατί το παιδί δεν τρώει φρούτα και λαχανικά;


Πηγή


Ας έχουμε και αυτό υπόψη μας, όταν το παιδί μας αρνείται να φάει κάποιο φρούτο ή λαχανικό.

Οι μαμάδες του Viber «εισβάλλουν» στην τάξη

«Πέρυσι θυµάµαι, όταν ήμασταν ακόμα στο νηπιαγωγείο, ένας γονιός έγραψε στο γκρουπ μας στο Viber ότι η κόρη του γύρισε σπίτι ζαλισμένη γιατί είχε χτυπήσει στη διαδρομή με το σχολικό. Με το που μας το έγραψε, φούντωσε αμέσως η συζήτηση. Κάποιος αναρωτήθηκε αν φορούν ζώνες τα παιδιά, άλλος μπήκε και έψαξε τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι σύγχρονες ζώνες ασφαλείας, τρίτος κατέβασε τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου. Ασχολούμασταν επί μέρες με το θέμα, χωρίς ποτέ κανείς να διερωτηθεί εάν όντως συνέβη το περιστατικό, δεδομένου ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία εκφράζουν συχνά μια δίκη τους εκδοχή της αλήθειας με βάση κυρίως το πώς νιώθουν. Κάθε μέρα έχουμε και από μια τέτοια “κρίση”».

Σκολίωση: Αποτελεί κίνδυνο η σχολική τσάντα;

Τα σχολεία ανοίγουν ξανά και τα παιδιά θα σηκώσουν τις παραφορτωμένες τσάντες τους. Πριν από την πανδημία, το ζήτημα των βαριών σχολικών τσαντών είχε συζητηθεί ευρέως με έμφαση στο θέμα υγείας που συνήθως σχετίζεται με αυτό, δηλαδή τη σκολίωση, μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που συχνά διαγιγνώσκεται σε παιδιά και εφήβους.

Βρέθηκε η επιστημονική «συνταγή» για να πάψει να κλαίει το μωρό τα βράδια: Τι έδειξε ιαπωνική έρευνα

Οι περισσότεροι νέοι γονείς αντιμετωπίζουν συχνά τη δυσάρεστη εμπειρία, το μωρό τους να κλαίει υπερβολικά και να αρνείται να κοιμηθεί - κρατώντας και τους ίδιους άυπνους. Σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα, ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει επίμονα, είναι να το πάρει κανείς αγκαλιά και να το πάει στην αρχή μια μικρή βόλτα για πέντε λεπτά και μετά να καθίσει και να συνεχίσει να το κρατάει για άλλα οκτώ λεπτά.

«Η ελάχιστη ερωτική ζωή των ανάπηρων δεν οφείλεται στη "μη ερωτική" φύση τους»- Η σκηνοθέτρια της παράστασης «Ερωτευμένα Άλογα» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κείμενο της παράστασης «Ερωτευμένα Άλογα» είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στο ζήτημα του έρωτα και της αναπηρίας και συντίθεται από επεξεργασμένα αποσπάσματα συνεντεύξεων και πρωτότυπα κείμενα των μελών της ομάδας «Εν Δυνάμει», μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία.

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων ΕΠΑ.Λ. 2022-2023

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων ΕΠΑΛ, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω για να ανοίξετε τις οδηγίες:

6 εκπαιδευτικοί του Instagram και η πρώτη τους μέρα στο σχολείο

Schoolmarius, Philologist–ina, Archaeostoryteller, The Queen's English, The Dandy, The trivialist: Οι εκπαιδευτικοί λογαριασμοί στα social media και η πρώτη μέρα στο σχολείο.

To πρώτο κουδούνι χτύπησε. Θυμάσαι την πρώτη σου μέρα στο σχολείο, τον πρώτο σου δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό που σου έκανε γεωγραφία, αγγλικά, ιστορία και την φιλόλογο από το Α1; Άλλοι βαρετοί, άλλοι κουλ, άλλους τους παίρναμε στα σοβαρά και άλλους δεν θέλουμε να τους δούμε ξανά. Σήμερα ευτυχώς σκρολάροντας στο instagram θα βρεις δημοφιλείς λογαριασμούς εκλαϊκευμένης επιστήμης που με την καλή πρώτη ύλη τους, το χιούμορ και την εύγλωττη διατύπωσή τους σε κάνουν να κολλάς και σε γεμίζουν με γνώση για πράγματα που δεν ήξερες ή τα θεωρούσες διαφορετικά. O Schoolmarius, η Philologist–ina, ο Archaeostoryteller, η The Queen's English, ο The Dandy και ο The Trivialist σου μεταφέρουν με έξυπνο τρόπο, quiz και δημιουργικά post τις γνώσεις τους και μοιράζονται μαζί μας την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Το σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει τάση μιας και κάνουν τη γνώση ξανά cool και απολαυστική στο ελληνικό διαδίκτυο!

«Αυτοκίνητο σισπασιόν» του Στυλιανού Σκαρλάτου (κριτική) – Μια νουβέλα με πρωταγωνιστή το σύνδρομο Άσπεργκερ

Για τη νουβέλα «Αυτοκίνητο σισπασιόν» του Στυλιανού Σκαρλάτου (εκδ. Ενύπνιο), αλλά και για άλλα βιβλία με θέμα το σύνδρομο Άσπεργκερ.

Του Κώστα Προμπονά

Βιώσε τη Θεσσαλονίκη στην εποχή του Γαλέριου (30.09.2022)

Είσαι άνω των 15 ετών; 
Σε ενδιαφέρουν οι περιπέτειες; 
Σου αρέσουν τα ταξίδια στον χρόνο;

Αν ναι, τότε δεν έχεις από το να μας επισκεφθείς στο booth του ερευνητικού έργου e-ΣΚΑΠΑΝΗ. Η συσκευή εικονικής πραγματικότητας και η ερευνητική μας ομάδα θα σε περιμένει να βιώσεις τη λαμπρή ιστορία της πόλης και να περιηγηθείς στο Γαλεριανό Συγκρότημα όπως δεν το έχεις ζήσει ποτέ! Η Τύχη της πόλης θα είναι εκεί, για να σε καθοδηγήσει στην περιπλάνησή σου και να σου προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες.

Αντιμέτωπα με τον οξύ υποσιτισμό πάνω από μισό εκατομμύριο μικρά παιδιά στη Σομαλία

Ο αριθμός των μικρών παιδιών στη Σομαλία που αντιμετωπίζουν σοβαρό οξύ υποσιτισμό έχει αυξηθεί ξεπερνώντας το μισό εκατομμύριο-ένα επίπεδο υψηλότερο σε σχέση με εκείνο του λιμού του 2011 στη διάρκεια του οποίου δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέθαναν-ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ: “Έχει υπάρξει πρόοδος σε ζητήματα προσβασιμότητας – όχι όμως και συμπερίληψης”

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παρέμβαση – τομή Ι. Βαρδακαστάνη στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση όσων καταπατούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Στην εκδήλωση: «Προσβάσιμες και Συμπεριληπτικές πόλεις», που διοργανώθηκε από την υφυπουργό Πρόνοιας Δ. Μιχαηλίδου και τον γ. γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του European Disability Forum και της International Disability Alliance Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.