Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Google: Παίζοντας θα μάθουν τα παιδιά τους κινδύνους του Διαδικτύου

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους της χρήσης του Διαδικτύου ανέπτυξε η Google με πλήθος συνεργατών -International Society for Technology in Education (ITSE), Family Online Safety Institute, Internet Keep Safe Coalition, και ConnectSafely, μεταξύ άλλων.

Η αναζήτηση εργασίας μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς

Εάν μπορούσε να μπει κανείς στο μυαλό ενός νέου, σίγουρα θα έβρισκε μέσα χιλιάδες ερωτήματα σχετικά με την εργασία, την ανεργία, το μέλλον, την επόμενη ημέρα. Το ζήτημα της απασχόλησης είναι μείζον για τη νέα γενιά που καλείται να δημιουργήσει και να σταδιοδρομήσει σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας με διαφορετικά δεδομένα, καινοτόμες τεχνολογίες που εξελίσσονται ραγδαία και μία οικονομική κρίση που περιορίζει τις ευκαιρίες. 

Με τι σημάδια εκδηλώνεται η κατάθλιψη στα παιδιά

Είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια εγκαίρως αν νομίζετε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει κατάθλιψη. Όσο περισσότερο συνεχίζεται, τόσο πιο πιθανό είναι να διαταραχθεί η ζωή του παιδιού σας και να μετατραπεί σε ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα.

Και σωματικές επιπτώσεις στα παιδιά γονιών που δεν μιλιούνται

Όταν οι γονείς χωρίζουν και δεν ξαναμιλιούνταιμεταξύ τους, αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στηνψυχική κατάσταση, αλλά και στη σωματική υγεία των παιδιών τους. Όπως δείχνει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Μάικλ Μέρφι του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), τα παιδιά αυτά, όταν γίνουν ενήλικες, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να κολλήσουν τον ιό του κρυλογήματος, σε σχέση με τους ανθρώπους, των οποίων οι γονείς είτε έμειναν μαζί, είτε συνέχισαν να επικοινωνούν φιλικά και μετά τον χωρισμό.

ΑΠΘ: Πρωτοποριακή εφαρμογή από φοιτητές για άτομα με δυσλεξία

Μία πρωτοποριακή εφαρμογή 3asyR, που αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης ιστοσελίδων και από άτομα με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες.

Δημιουργώντας ευκαιρίες: Πώς οι έφηβοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα χτίζουν το μέλλον τους

Η εμπειρία μας στις ανθρωπιστικές κρίσεις, μας έχει μάθει ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν την τάση να δημιουργούν ενεργά νέες επιχειρήσεις και κοινωνικές πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουν (χτίσουν) μια κοινότητα και να καλύψουν τα κενά στις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας της Ιορδανίας, το Za'ataari, οι άνθρωποι έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ, μικρά εστιατόρια, ακόμη και κατάστημα με νυφικά.