Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Γιατί τα μωρά αρρωσταίνουν συνέχεια

Την απάντηση στο γιατί τα μωρά αρρωσταίνουν συνέχεια πιστεύουν ότι βρήκαν αμερικανοί ερευνητές. Οπως αναφέρουν, αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ιδιαιτέρως... ξεχασιάρικο.

Καλοκαιρινές Διακοπές με Ασφάλεια

Είμαστε όλοι έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στη θάλασσα ή το βουνό. Για να χαρούμε πραγματικά αυτές τις λίγες μέρες ξεκούρασης ας ακολουθήσουμε μερικές απλές, αλλά βασικές συμβουλές για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι.

Θερινό επιστημονικό σχολείο για μαθητές

Θερινό επιστημονικό σχολείο για μαθητές διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στην Ερέτρια, από τις 26 Ιουνίου έως την 1 Iουλίου, ένα Θερινό Σχολείο για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα «Από τον Μικρόκοσμο στον Μακρόκοσμο, το Σύμπαν», σε συνεργασία με ερευνητές του Δημοκρίτου.

Η παχυσαρκία είναι αναπηρία; Το Στρασβούργο θα αποφασίσει

Μια ιδιαίτερη υπόθεση έχει φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που καλείται ουσιαστικά ν΄ αποφανθεί εάν η παχυσαρκία πρέπει ν΄ αντιμετωπίζεται στο χώρο εργασίας ως αναπηρία, με συνεπαγόμενες επιπρόσθετες υποχρεώσεις για τους εργοδότες.

6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου: Μες στον ανασασμό των φύλλων

Στις 20-21 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου: Μες στον ανασασμό των φύλλων, στην Καλλιπεύκη Λάρισας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας), τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών (Μ.Ε.Σ.ΑΚ) “Η Πατωμενη” και το Μορφωτικό Ίδρυμα Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.