Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Πώς να φτιάξετε έναν αισθητηριακό κήπο.

Ένας κήπος δεν είναι απλά ένα όμορφο θέαμα. Τα φυτά που καλλιεργείτε σε αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τροφή, για να προσελκύσουν βασικούς επικονιαστές, να γεμίσουν τον χώρο με άρωμα και πολλά άλλα. Όταν σχεδιαστεί προσεκτικά, ο κήπος σας μπορεί να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις - μια πρακτική που αναφέρεται ως αισθητηριακός κήπος. Αυτός το νέο είδος κήπου που εμφανίζεται με αυξανόμενη συχνότητα, μας επιτρέπει να συνδεόμαστε καλύτερα με τη φύση και να δημιουργούμε έναν χώρο που προάγει την ενδυνειδητότητα και μειώνει το άγχος. Επίσης, κατά τη δημιουργία αισθητηριακών κήπων επιλέγουμε με διαφορετικά κριτήρια τα φυτά μας και δημιουργούμε πολύ πιο ενδιαφέροντες κήπους όλες τις εποχές. 

Τα παιδιά του TikTok μεγάλωσαν και βλέπουν ειδήσεις σε reels

Το πιο δημοφιλές βίντεο στη (σύντομη) ιστορία του TikTok είναι ένα βίντεο διάρκειας 18 δευτερολέπτων στο οποίο ο Ζακ Κινγκ, χρήστης που στον λογαριασμό του καταπιάνεται με οπτικά τρικ, ντύνεται Χάρι Πότερ και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι… πετάει με τη σκούπα του σαν άλλος μαθητευόμενος του Χόγκουαρτς (στο τέλος του βίντεο λύνονται οι απορίες).

Πότε τα μωρά αναγνωρίζουν το όνομά τους;

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του, το μωρό σας θα συναντήσει πολλά ορόσημα. Ίσως ένα από τα πιο συναρπαστικά είναι η αναγνώριση και η αντίδραση στο όνομά του. Απλώς δεν μπορείτε να νικήσετε αυτή την έκρηξη χαράς που έρχεται όταν το μικρό σας γυρίζει το κεφάλι του αφού το προσφωνήσετε!

Τεχνολογία μετατροπής εικόνας σε ήχο επιτρέπει σε τυφλούς να αναγνωρίζουν πρόσωπα

Σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα, μια ομάδα νευρολόγων έδειξε ότι οι τυφλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα χρησιμοποιώντας τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου με αυτούς που βλέπουν - ακόμη και αν τα σχήματα των προσώπων τους μεταφέρονται ως ήχοι και όχι μέσω του οπτικού φλοιού.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Προκήρυξη διαγωνισμών για δημιουργούς και μαθητές

Έναν διαγωνισμό για επαγγελματίες σκηνοθέτες (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Faito doc Festival της Νάπολης) και έναν μαθητικό διαγωνισμό, αμφότεροι με θέμα τους την πόλη, διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Καινοτόμα φάρμακα: «Χωρίς αυτά δεν θα είχα επιβιώσει – Οι γιατροί μου έδιναν ζωή ως τα 20 μου»

Πώς αντιλαμβάνονται οι ασθενείς την καινοτομία στην επιστήμη και ειδικότερα στα φάρμακα; Οι νέες θεραπείες – γονιδιακές, κυτταρικές, συνδυασμοί θεραπειών – μπορεί να είναι διαθέσιμες πάντα σε όσους τις χρειάζονται; Αντέχει το σύστημα υγείας της χώρας τη διαχείρισή τους; Ποιον ρόλο θα μπορούσε να έχει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας; Σε αυτά τα μείζονα ερωτήματα, μεταξύ άλλων, απάντησε πρόσφατα με τον ήρεμο, πλην δυνατό λόγο του ο Δημήτρης Κοντοπίδης, Υπεύθυνος τομέα ψηφιακής υγείας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ιδρυτής του Patients Hub και επικεφαλής του European Lung Foundation.

Σχολεία: Ανάθεση εξωδιδακτικών εργασιών από τον Διευθυντή και εργασιακό-διδακτικό ωράριο των Εκπαιδευτικών

Σχολεία: Σχετικά με το εργασιακό και το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών - Τι ισχύει και τι είναι παράνομο

Σύμφωνα με το Άρθρο 101 του ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021 Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις) :

«Η εφηβεία είναι μια σειρά από μικρούς αποχαιρετισμούς»

Η εφηβεία δεν είναι δύσκολη μόνο για το παιδί που τη βιώνει, αλλά και για τους γονείς του που συνειδητοποιούν ξαφνικά ότι το μωρό τους, το παιδί που δεν έκανε ρούπι χωρίς αυτούς, μεγάλωσε και προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του. Η εφηβεία είναι μια σειρά από μικρούς αποχαιρετισμούς που πονάνε, αλλά είναι αναπόφευκτοι.

Γιατί μια οικογένεια με τρία μικρά παιδιά αποφάσισε να σταματήσει να κάνει Χριστούγεννα με παππούδες και πεθερικά

Ήδη έχει αρχίσει να μυρίζει Χριστούγεννα η ατμόσφαιρα, και πολλοί από εμάς κάνουμε σχέδια για το πώς και με ποιους θα τα περάσουμε. Όμως μια οικογένεια με τρία παιδιά δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα διλήμματα, γιατί έχει πάρει μια απόφαση που κάθε άλλο παρά έχει μετανιώσει: τις γιορτινές μέρες να κρατάει αποστάσεις από παππούδες και πεθερικά.

Εξειδικευμένος Προγεννητικός Έλεγχος: Έγκαιρη διάγνωση παθήσεων και συνδρόμων μητέρας και εμβρύου

Ο Προγεννητικός Έλεγχος στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση παθήσεων και συνδρόμων μητέρας και εμβρύου, με σκοπό να εξασφαλίσει την καλή τους υγεία, αλλά επίσης να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στους γονείς, σχετικά με την ύπαρξη κάποιας νόσου, την πρόγνωσή της και τις πιθανές επιπτώσεις στο έμβρυο.