Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ασφαλείς, αποτελεσματικές ιδέες για κίνηση για τους μαθητές με υπερκινητικότητα.

“Η υπερκινητικότητα/ υπερκινητική συμπεριφορά δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά μια έκφραση μιας εγκεφαλικής βιολογικής δυσλειτουργίας”. Αντί να προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) να καθίσουν ακίνητα, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να διοχετεύουν αυτή την επιπλέον ενέργειά τους με δημιουργικούς, παραγωγικούς τρόπους στο σχολείο και το σπίτι. 

Ημέρες Παιδείας: Εννέα συναντήσεις για την αριστεία

Επιστημονικές συναντήσεις για την αριστεία, διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το ιδιωτικό σχολείο «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία: Καθολική πρόσβαση

Λίγο πριν τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης Ομπάμα, δημοσιεύθηκε στην Ομοσπονδιακή Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Federal Register) μια νέα νομοθεσία που απαιτεί από τους κινηματογράφους όλης της χώρας να παρέχουν υπότιτλους για Κωφούς και ακουστική περιγραφή για ανθρώπους με πρόβλημα όρασης σε κάθε ψηφιακή ταινία που διανέμεται με τέτοια χαρακτηριστικά προσβασιμότητας.

Τέλος στην απεριόριστη κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη βάζει η Γαλλία

Τα εστιατόρια και άλλοι χώροι εστίασης και πώλησης αναψυκτικών στη Γαλλία απαγορεύεται εφεξής να διαθέτουν απεριόριστο αριθμό αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη, με την αγορά ενός μόνο τέτοιου προϊόντος, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της παχυσαρκίας, όπως αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος τίθεται σήμερα σε ισχύ, καθίσταται παράνομη η πώληση απεριόριστης πόσοτητας αναψυκτικού σε προκαθορισμένη τιμή ή η απεριόριστη προσφορά τους δωρεάν.

Αφρική: 6,5 εκατομμύρια παιδιά απειλούνται από λιμό

Απελπιστικά είναι τα στοιχεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save The Children, σύμφωνα με τα οποία 6,5 εκατομμύρια παιδιά στο Κέρας της Αφρικής, απειλούνται με λιμό, υποσιτισμό και θάνατο λόγω των αλλεπάλληλων περιόδων ανομβρίας.

Η συνεχιζόμενη ξηρασία έχει βυθίσει στην απόγνωση 15 εκατομμύρια ανθρώπους στις πάμφτωχες, άνυδρες περιοχές της Σομαλίας, της Αιθιοπίας και της Κένυας που χρειάζονται άμεσα βοήθεια. Τα ζώα τους πεθαίνουν και παρατηρείται έλλειψη νερού, υπογραμμίζει η οργάνωση Save the Children σε ανακοίνωσή της, καθώς και οι ανοιξιάτικες βροχές προβλέπεται ότι θα είναι λιγοστές..

Επίδομα τέκνων 480 ευρώ ανά Παιδί: Προθεσμία, Taxisnet και ‘Εντυπο Α21

Η πρώτη δόση ισοδυναμεί με το 50% του συνολικού ποσού επιδομάτων που δικαιούται να εισπράξει κάθε οικογένεια.

Το επίδομα τέκνων μπορεί να φθάσει έως και 480 ευρώ ανά παιδί με εισοδηματικά κριτήρια.

Χανιά: Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάννης

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου προκηρύσσει και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σχολικού έτους 2016-2017, με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)».

Πάτρα: Γιατί Θέατρο στο Σχολείο; - Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ώρα 10:00 – 15:00 
Το «ΟροΠαίδιο» σε συνεργασία με την ομάδα Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού Πάτρας «ΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: 
«ΓΙΑΤΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;»*
Μια ημερίδα προβληματισμού και αναζητήσεων για τη «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ).

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Διεξάγει το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Happily ever after

Στα πλαίσια του επιδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Happily ever after, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου σε συνεργασία με τέσσερα σχολεία, δύο από την Ισπανία και την Ελλάδα και δύο από την Δανία και την Ισλανδία, θα προσπαθήσουν και φέτος να φτάσουν στην επιτυχία μέσα από κοινές δράσεις, ανακαλύπτοντας την χαρά μέσα από το σχολείο.