Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πολλά βιβλία στα 4, γερό μυαλό στα 18

Θέλετε το παιδί σας όταν μεγαλώσει να γίνει εξυπνότερο και να μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τις καταστάσεις και τον κόσμο γύρω του; Αν ναι, δώστε του φυσικά αγάπη και στοργή αλλά κυρίως… διαβάστε του βιβλία, από τα πρώτα του κιόλας χρόνια, Μελέτη διαπίστωσε ότι όσο περισσότερα πνευματικά ερεθίσματα έχει ένα παιδί στην ηλικία των 4 ετών τόσο καλύτερα ανεπτυγμένος είναι ο εγκέφαλός του στα 18, χαρίζοντάς του υψηλότερη νοημοσύνη και καλύτερες γνωσιακές λειτουργίες.

1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Σχολικών και Διοικητικών Ιστότοπων Δυτικής Ελλάδας – 1η ανακοίνωση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης (ΠΔΕ) Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη βράβευση των καλύτερων ιστότοπων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών (κατηγορία Π.Ε), Γυμνασίων και Λυκείων (κατηγορία Δ.Ε.), καθώς και Διοικητικών Μονάδων (ΔΔΕ και ΔΠΕ) στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Έκθεση για την κινητικότητα στην εκπαίδευση και τη νεολαία

Διαβάστε και μεταφορτώστε την έκθεση για τις εξελίξεις της κινητικότητας στην εκπαίδευση και τη νεολαία "Study on Mobility Developments in School Education, Vocational Education and Training, Adult Education and Youth Exchanges"

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία

Τα μικρά παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, για αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα. Μεγαλώνοντας, αναπτύσσουν μεν την αίσθηση του κινδύνου, επηρεάζονται όμως και από άλλους παράγοντες, όπως η ανάγκη επίδειξης, η αντίδραση στους νόμους και στις συμβουλές των ενηλίκων και η γοητεία της περιπέτειας, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να κινδυνεύουν από ατυχήματα. Για τους λόγους αυτούς, είναι σημαντικό να μάθουν από μικρή ηλικία να προστατεύουν τον εαυτό τους και να μην τον θέτουν σε κίνδυνο.

Θέατρο Κωφών Ελλάδος: προσεχώς


Μία «ανάπηρη» κούκλα προκάλεσε τη σουηδική κοινή γνώμη

Τον περασμένο Μάιο μία οργάνωση σόκαρε τη Σουηδία όταν ξεκίνησε να πουλάει 300 κούκλες όπως αυτή της φωτογραφίας.

Γρίπη ή Κρυολόγημα; Ανακουφίστε το παιδί σας από τα συμπτώματα

Τι πιο συνηθισμένο αυτή την εποχή από το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη, ειδικά στα παιδιά, που συνωστίζονται στις σχολικές αίθουσες. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση, αν αντιδράσετε ψύχραιμα και μεθοδικά.
Στο φωτορεπορτάζ του in.gr, δείτε 10 συμπτώματα που συνοδεύουν συνήθως τη γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα και συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.

Περισσότερα γνωσιακά ερεθίσματα για πιο έξυπνα παιδιά

Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται κατά αρτιότερο τρόπο όταν κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους (μέχρι 4 ετών) εκτίθενται σε γνωσιακά ερεθίσματα, όπως βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια, υποστηρίζει η επικεφαλής του κέντρου Νευρολογίας και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο – Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Φλώρινας και το ΚΠΕ Μελίτης διοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο – Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο με θέμα:
«Υπερβαίνοντας τα όρια της τυπικής και μη εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες και το Περιβάλλον»

NOESI: Δίκτυο Ειδικών Σχολείων

Καλούμε όλους τους γονείς παιδιών που φοιτούν στην Ε.Α.Ε εντός και εκτός Αθήνας, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο des_ath@yahoo.gr προκειμένου σχολεία που δεν ανήκουν στο Δίκτυο Ειδικών Σχολείων (Δ.Ε.Σ.) να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθειά μας για προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις με Αμαξίδιο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις με Αμαξίδιο στο ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Ώρες και μέρες διεξαγωγής: Παρασκευή 19/10 από 15:00μ.μ.-21:00μ.μ.
Σάβββατο 20/10 από 9:00π.μ.-20:00μ.μ.
Κυριακή 21/10 από 10:00 π.μ. μέχρι το απόγευμα