Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΕΕ: Αθέμιτες αρνήσεις επιβίβασης για τους αναπήρους στις αεροπορικές

Πολλοί επιβάτες των αεροπορικών μεταφορών οι οποίοι είναι ανάπηροι ή με μειωμένη κινητικότητα εξακολουθούν να συναντούν προβλήματα λόγω αδικαιολόγητης άρνησης επιβίβασης και άλλες αθέμιτες απαιτήσεις όταν επιχειρούν να ταξιδεύσουν. Καθώς χιλιάδες αναπήρων αθλητών της Παραολυμπιάδας και θεατές ετοιμάζονται να ταξιδεύσουν στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, η Επιτροπή δημοσίευσε κατευθύνσεις για να διευκρινισθούν τα δικαιώματα των επιβατών αυτών κατά την αεροπορική μεταφορά τους.

Kαλοκαιρινή καμπάνια ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2012 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Future Library θα συμμετέχει στην “Καλοκαιρινή Καμπάνια Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2012″ με τίτλο Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη με εκδηλώσεις για μικρούς μαθητές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας-Πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά

Αυτό το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, για να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες με άξονα τα βιβλία, να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο, να κάνουν πειράματα φυσικής & ρομποτικής, να ταξιδέψουν στον κόσμο των συναισθημάτων και της τέχνης, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που θα αγκαλιάσουν την καρδιά και την ψυχή τους!

Άποψη: Έλενα Ακρίτα "Η σιωπή στην παιδική κακοποίηση"

Δεύτερη ανοιχτή επιστολή προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Κωστίδου:

Κυρία Εισαγγελέα,
Στις 26/5/2012 σε αυτήν εδώ τη στήλη δημοσιεύτηκε κείμενο της γράφουσας με τίτλο «Κακοποίηση Ανηλίκου, ε και;». Υπενθυμίζω τα δεδομένα της υπόθεσης αυτής:

"ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ για τη "ΦΛΟΓΑ"

Την Τρίτη, 26 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο γήπεδο Ζωγράφου Γ. Λαμπράκη "ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ για τη "ΦΛΟΓΑ" και ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !
Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευθείτε κι από τα γραφεία της Φλόγας στο Γουδί, Αιγίου 7. Είσοδος 10€. Σας περιμένουμε...

Διεθνή Θερινά Σχολεία Ελληνικής Γλώσσας

Το πρόγραμμα «Ελλάδα, Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού», που εγκαινίασε το 1996 το «Ταμείο Θράκης», και εκπονείται κάθε χρόνο σε ιστορικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα, ανοίγει και φέτος τη φιλόξενη «αγκαλιά» του για να δεχτεί νέους, φοιτητές και επιστήμονες, ελληνικής και μη καταγωγής, από όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά του καναπέ

Η νέα γενιά παιδιών κινείται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της παχυσαρκίας. Τα κορίτσια κάνουν κάποια φυσική δραστηριότητα μόλις για 17 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα αγόρια έχουν κάπως καλύτερη απόδοση. Το μέσο αγόρι 8-10 ετών ασκείται 24 λεπτά την ημέρα, ένα νούμερο που παραμένει ιδιαίτερα απογοητευτικό.

«Ένα σποράκι ταξιδεύει…στο μπαλκόνι της βιβλιοθήκης»

«Ένα σποράκι ταξιδεύει…στο μπαλκόνι της βιβλιοθήκης»
Διαδρομές με πυξίδα την βιβλιοθήκη στην Καλαμαριά
Για παιδιά 4-7 ετών,
με προεγγραφή στη βιβλιοθήκη.

Υποτροφία από τα έσοδα της κληρονομίας Βασιλικής Μωραΐτη

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό μεταξύ των Αετών, Βετών,Γετών και Δετών φοιτητών/τριών της Θεολογικής Σχολής αυτού, για τη χορήγηση, κατά το Παν/κό έτος 2011-12, μίας (1) υποτροφίας , από τα έσοδα της Κληρονομίας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ.

Στροφή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Σημαντική αύξηση καταγράφεται φέτος στις αιτήσεις των γονέων για εγγραφές των παιδιών τους σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτή η «στροφή» στις δημοτικές δομές αποδίδεται στη μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού οι τιμές στους παιδικούς σταθμούς των δήμων είναι πιο ελκυστικές σε σύγκριση με αυτές των ιδιωτικών δομών.

Εργαστήρια & Παράλληλες Δράσεις για Παιδιά

Από τη Δευτέρα 25 έως την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά από 5 έως 15 ετών, στον περιβάλλοντα χώρο της Περιφερειακής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαριλάου (Νικάνορος 3, 2310 324666), με την καθοδήγηση εθελοντών της βιβλιοθήκης.

Κάρμεν Ρουγγέρη - Οι άθλοι του Ηρακλή: Καλοκαίρι 2012 - Περιοδεία

Η εταιρεία παραγωγής Culture Factory A.E., συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμου του θεάτρου για παιδιά με αρωγό την Κάρμεν Ρουγγέρη και αυτό το καλοκαίρι.

Υποτροφίες από τα έσοδα της κληρονομίας Ελλης Μιχελουδάκη

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό, μεταξύ των Α/ετών, Β/ετών,Γ/ετών κλπ. απόρων και εν γένει οικονομικά φοιτητών όλων των Σχολών και των Τμημάτων αυτού, που κατάγονται από το Ν. Ρεθύμνης, για τη χορήγηση, κατά το Παν/κό έτος 2011-12, δύο (2) υποτροφιών από τα έσοδα της Κληρονομίας Ελλης Μιχελουδάκη.

Δήμος Νίκαιας-Ρέντη: Δωρεάν προγράμματα αποκατάστασης

Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη προσφέρει δωρεάν προγράμματα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης σε άτομα με χρόνιες ή μη κλινικές παθήσεις όπως: