Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Με μια φωτογραφία, ταξιδεύει η φαντασία…


Ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια στο ΚΕΑ είναι να παίρνουμε «παράξενες» φωτογραφίες (που συνήθως έχουμε βγάλει οι ίδιοι) και να προσπαθούμε να τις καταλάβουμε (πχ σε περίπτωση θολής φωτογραφίας ή φωτογραφίας που δείχνει ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής εικόνας), να τις ερμηνεύσουμε ή να δημιουργήσουμε πρωτότυπες ιστορίες με αυτές.

Λούτρινο ρομπότ «μιλάει» στα παιδιά με αυτισμό

Δεν είναι ένα ακόμη διαδραστικό λούτρινο, που νυστάζει και χασμουριέται, ούτε ένα παπαγαλάκι, που επαναλαμβάνει ό,τι ακούσει. Είναι ένα λούτρινο- ρομπότ, που «μιλάει» στα παιδιά με αυτισμό και τα βοηθάει να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την ευχαρίστηση, που προσφέρει το παιχνίδι.

Οι γονείς ξέχασαν πώς να παίζουν

Ενας στους δύο γονείς δεν ξέρει πώς να παίξει με το παιδί του, πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, αναζητούν συμβουλευτική επ’ αυτού. Την εν λόγω πληροφορία άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρωί της Τρίτης δεκάδες εκπρόσωποι εταιρειών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη να τους «συστήσει» ενδιαφέροντα projects από ΜΚΟ που αναζητούν χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης.

Τα μαθήματα μουσικής σε παιδική ηλικία βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε παιδική ηλικία προσφέρει τεράστια οφέλη στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και διαρκεί μακροπρόθεσμα έως την ενήλικη ζωή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνά τους, ενήλικες που έπαιζαν ένα μουσικό όργανο όταν ήταν παιδιά, ακόμη κι δεν το έκαναν για δεκαετίες, παρουσιάζουν μία γρήγορη ανταπόκριση του εγκεφάλου στους ήχους ομιλίας. Όσο περισσότερα χρόνια εξασκούνταν στην παιδική τους ηλικία, τόσο πιο γρήγορη ήταν η αντίδραση του εγκεφάλου.

Πόσο προσβάσιμη είναι η Ελλάδα;

Ο τουρισμός για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) παραμένει παραγνωρισμένος ως μορφή επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, παρότι θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στη διεύρυνση της αντίστοιχης αγοράς.

Καλοκαιρινά μπαζάρ από το Χαμόγελο του Παιδιού

Τα καλοκαιρινά του μπαζάρ διοργανώνει και εφέτος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και προσκαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να τα επισκεφτούν.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεων του οργανισμού καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές.

7 τρόποι να μάθετε στο παιδί να έχει αυτοέλεγχο

Πόσο συχνά τυχαίνει να δείτε ένα παιδί να διακόπτει μια συζήτηση ενηλίκων φωνάζοντας ή να αρπάζει αντικείμενα σε δημόσιο χώρο, έστω κι αν οι γονείς του του έχουν πει να μην το κάνει; Και τι γίνεται με τα παιδιά που φαίνεται να μην ξέρουν να περιμένουν τη σειρά τους; Είναι αυτά τα παιδιά «κακά» ή χρειάζεται απλά να μάθουν πώς να κοντρολάρουν την παρορμητική φύση τους;

Unesco: Χρειάζονται 2,3 δισ. δολάρια ώστε τα παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση τα τουλάχιστον 34 εκατομμύρια παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο σε εμπόλεμες ζώνες σε διάφορες χώρες απαιτείται ένα ποσό ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι δεκαπλάσιο από αυτό που χορηγείται σήμερα, υπογράμμισε σήμερα η ΟΥΝΕΣΚΟ.

Μαθήματα ζωής σε λιλιπούτειους ασθενείς από τον Ιπποπόταμο Ιπποκράτη

Από σήμερα (25-06-2015) οι λιλιπούτειοι ασθενείς του νοσοκομείου Παίδων «Μητέρα» έχουν συντροφιά τους τον Ιπποπόταμο Μασκότ Ιπποκράτη που αναλαμβάνει να κάνει πιο ευχάριστη την παραμονή τους στο νοσοκομείο συνδράμοντας με την παρουσία του το έργο του ήδη γνωστού και αγαπημένου ρομπότ Ιάσονα. 

Εικονική τεχνολογία και στη γυμναστική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα γυμναστήρια και τα αθλητικά κέντρα έχουν κατακτήσει η τεχνολογία και η εικονική πραγματικότητα, καθώς υπόσχονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια ελκυστική σιλουέτα ή απλώς να διατηρηθούν σε καλή υγεία, ένα περιβάλλον τουλάχιστον πιο όμορφο και ενδιαφέρον.

Ουρολοίμωξη στα παιδιά: Ένα επίμονο πρόβλημα ζητά διατροφική υποστήριξη

Υπολογίζεται πως μέχρι την ηλικία των 5 ετών περίπου το 8% των κοριτσιών και το 2% των αγοριών θα εμφανίσουν ουρολοίμωξη. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ουρολοίμωξη δεν είναι επικίνδυνη εάν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Η δυσκολία και ο πόνοςκατά την ούρηση, το αίμα στα ούρα και η ακράτεια, αλλά και ο πυρετός αποτελούν μερικά συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να τραβήξουν την προσοχή σας. Ο συχνότερος τρόπος αντιμετώπισης της ουρολοίμωξης είναι η αντιβίωση που γράφει ο γιατρός. Καθώς όμως ενδέχεται το παιδί σας να αποκτήσει ευαισθησία σε αυτού του τύπου τις μολύνσεις, είναι καλό να το «εκπαιδεύσετε» για να προλαμβάνει τη δυσάρεστη υποτροπή με φυσικούς τρόπους.