Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Προβολή: Τσίου τσίου (Tweet-tweet)

 

Για τα σχολικά βιβλία της χημείας θα υπάρχουν πάντα μόνο άντρες επιστήμονες

Ποιος είπε ότι η χημεία είναι για όλους; Ποιος νοιάζεται αν υπήρξαν και γυναίκες επιστήμονες και μάλιστα πολύ σημαντικές; Για τα σχολικά βιβλία χημείας υπάρχουν μόνο άντρες επιστήμονες, ενώ όταν πρέπει να απεικονιστεί μια γυναίκα στις σελίδες του, τότε αυτή φαίνεται να κάνει κάποια οικιακή εργασία.

Γερμανία: Τριπλασιάστηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας παιδιών και εφήβων στο δεύτερο lockdown

Οι απόπειρες αυτοκτονίας παιδιών και εφήβων τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Εσσης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, τον παιδίατρο και εντατικολόγο Κρίστιαν Ντόνα-Σβάκε, μελετήθηκαν τα στοιχεία από 27 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παίδων σε όλη τη Γερμανία.

«Ψηφιακός Ιστορικός Χάρτης της Κρήτης: 1821-1830» για τα γυμνάσια και λύκεια του νησιού

Ένας ψηφιακός ιστορικός χάρτης που θα αποτελέσει ερευνητικό και εκπαιδευτικό εργαλείο για τους καθηγητές και μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Κρήτης, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021. Ο ψηφιακός ιστορικός χάρτης εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση και στοχεύει μέσα από το «πάντρεμα» ιστορίας, γεωγραφίας και τεχνολογίας να καταστεί ένα ελκυστικό εργαλείο για τα παιδιά, το οποίο θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη ιστορικής συνείδησης της τοπικής ιστορίας, ενταγμένης στην ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία.

Δράμα: Μαθητές Λυκείου καταδικάζουν με ευρηματικό βίντεο τη βία κατά των γυναικών


Σχολική ομάδα μπάσκετ νίκησε 92-4, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο προπονητής

Σχολική ομάδα κοριτσιών δεν έδειξε «έλεος» στους αντιπάλους σε αγώνα μπάσκετ στο Κονέκτικατ, νικώντας με 92-4, κάτι που «πλήρωσε» ο προπονητής.

Η ομάδα της Sacred Heart Academy δεν άφησε κανένα περιθώριο στα κορίτσια του Lyman Hall High School- που κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στην τελευταία περίοδο. Όμως, το σχολείο που νίκησε ζήτησε συγγνώμη για «τον τρόπο που επετεύχθη η έκβαση του αγώνα» και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον προπονητή του, Τζέισον Κερκ, για ένα παιχνίδι.

Έφυγε από τη ζωή ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής

Ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αποχαιρετά σήμερα ένα δικό της άνθρωπο, έναν αγαπητό συνεργάτη-προπονητή, έναν εξαιρετικό αθλητή με πολλές και σημαντικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του μήκους (2ος το 1992, 3ος το 1988 και το 1996).

«Επικίνδυνα μυαλά»: Με νέο επεισόδιο οι «Επικίνδυνες» αυτή την Κυριακή στην ΕΡΤ2

Οι «Επικίνδυνες» έρχονται για να μας μιλήσουν για τις έμφυλες ανισότητες και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα σήμερα. Η εκπομπή δίνει βήμα σε διαφορετικές γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών και εμπειριών που έρχονται στο σήμερα από πολλαπλές πορείες, δίνει ορατότητα σε γυναίκες «αόρατες», δίνει χώρο σε θέματα δύσκολα και ανείπωτα έως τώρα.

Εκπαιδεύονται διαφορετικά τα αγόρια από τα κορίτσια; Πώς μπορεί η εκπαίδευση να είναι πιο συμπεριληπτική; Και τι γίνεται μετά το σχολείο; Έχουν άντρες και γυναίκες τις ίδιες ευκαιρίες να σπουδάσουν και να εργαστούν στο αντικείμενό τους; Θα έχουν ίση αμοιβή; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που οι επικίνδυνες καλούνται να εξετάσουν στην προσπάθειά τους να οραματιστούν ένα πιο συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό σύστημα. 

Αίγυπτος: Οδήγησαν 17χρονη στην αυτοκτονία δημοσιεύοντας φωτογραφίες της - Δυο συλλήψεις

Δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία σήμερα, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου, μετά την αυτοκτονία τον Δεκέμβριο μια 17χρονης, που την εκβίαζαν δημοσιεύοντας φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασαν στο διαδίκτυο, μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο στην Αίγυπτο.

Συρίγος: Δεύτερη εξεταστική για φοιτητές που νοσούν

«Το μόνο πρόβλημα που υφίσταται και για το οποίο θα βγάλουμε οδηγίες στις επόμενες ώρες ή μέρες, είναι αν ξέρει το τμήμα ότι νοσούν πάνω από ένας αριθμός -χ- φοιτητών για ένα μάθημα, να μπορεί για αυτούς τους φοιτητές να μεταφέρει την εξεταστική σε άλλο χρόνο, για να μην χάσουν την εξεταστική τους» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, αναφορικά με την επικείμενη εξεταστική περίοδο στα πανεπιστήμια.