Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Στις 31 Μαΐου θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για τα γυμνάσια και στις 25 Μαΐου για τα λύκεια σηματοδοτώντας την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018).

Δράσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Για μία ακόμη χρονιά, το Αριστοτέλειο γίνεται το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο στην πόλη. Οι δύο αυτές δράσεις, που αποτελούν πλέον θεσμό για το εκπαιδευτικό Ίδρυμα, κινητοποιούν χιλιάδες φοιτητές, μέσω του εθελοντισμού, και καταδεικνύουν την προσπάθεια του Πανεπιστημίου να φέρει την ακαδημαϊκή κοινότητα και το έργο της κοντά στους Θεσσαλονικείς. 

Ποικίλες δράσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη: Ρεκόρ συμμετοχών σε διαγωνισμό για τυφλά παιδιά στο πλαίσιο του "Μία Μπάλα Για Όλους"

Στο πλαίσιο προγράμματος ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή 60 νέων, με ή χωρίς τύφλωση, από Ισπανία/ Κύπρο/ Τουρκία/ Ουγγαρία και Όραμα Νέων Youthorama Ελλάδας με την συγχρηματοδότηση της Ελληνικής Μονάδας Συντονισμού Erasmus+ Νεολαία–Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Η κύρια ανοικτή δράση προς το κοινό υλοποιήθηκε και με την υποστήριξη UEFA Foundation for Children και Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Αξιολόγηση και αυτονομία των σχολείων

Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και συσχέτιση των αποτελεσμάτων της με τη χρηματοδότησή τους, μεγαλύτερη αυτονομία τους με ισχυρά σχολικά συμβούλια, αλλαγές στο εβδομαδιαίο ωράριο των εκπαιδευτικών, είναι ορισμένα από τα σημεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ για τα ελληνικά σχολεία. Η έκθεση συντάχθηκε με τους εκπροσώπους του ΟΟΣΑ να έχουν να αντιμετωπίσουν τις... τρικλοποδιές του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες ερμηνεύθηκαν και ως «κωλυσιεργία για πολιτικούς λόγους», παρότι η σύνταξη της έκθεσης συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά, η δημοσιοποίηση της έκθεσης είχε προγραμματισθεί για τα τέλη του 2017, ωστόσο η καθυστέρηση αποδίδεται και στην έλλειψη στατιστικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να επισημαίνεται η ανάγκη συνεχούς επικαιροποίησής τους.

ΣΟΝΕ: Φιλανθρωπική Συναυλία για τα παιδιά με Αναπηρία

350 Νέοι Μουσικοί από όλη την Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!
Η Συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ι. Μ. Θεσσαλονίκης. Διοργάνωση: ΚΟΙΝΣΕΠ "Αγκαλιά"

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής: M1) 
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 / 20:00
Ώρα προσέλευσης 18.45 / Ώρα Έναρξης συναυλίας 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (Η προπώληση θα αρχίσει σύντομα).

Θεσσαλονίκη: 6ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα «Η πόλη που ονειρεύομαι»

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος με τη συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου διοργανώνει το 6ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα “Η πόλη που ονειρεύομαι”, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, από τις 09:00 έως τις 13:30, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α’, 1).

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Πρόσκληση στα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων και Δομών

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ολοκληρώνει τις Δομές της και εγκαινιάζει δύο νέες εγκαταστάσεις τους, στη Βέροια και στη Βεργίνα:
  • Του νέου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας, που εγκαταστάθηκε σε ακίνητο επί της οδού Σ. Πέτρουλα 7(έναντι Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας) και
  • Της νέας «Πτέρυγας Αθανασίου Λασκαρίδη – Εύης Λαζού» στο Σπίτι της Βεργίνας.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, κατά το εξής πρόγραμμα:

Γίνεται θεσμός το Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (αίθουσα Ερμής), το συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού από το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 13:00 μ.μ.

Ημερίδα με θέμα: «ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» στην Καρδίτσα στις 21 Απριλίου 2018

Tο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, σας προσκαλούν στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν στην Καρδίτσα με τίτλο:«ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Προσδοκίες για χρήσιμα συμπεράσματα στο συνέδριο για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Εκπαίδευση και πολιτισμός: Σχέσεις και προοπτικές» το τριήμερο 21-21-22 Απριλίου

Την Παρασκευή ξεκινά το διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Πολιτισμός – Σχέσεις και προοπτικές» στο Ηράκλειο στο 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία. Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.