Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

thess-παιδικη χαρα;

Το Φθινόπωρο ήρθε και μετά από διάστημα αδράνειας η ομάδα των thessAlonistas επιστρέφει με μια παρέμβαση σε μια ξεχασμένη παιδική χαρά στο κέντρο της πόλης. «Ψάξε! Ψάξε! Δε θα τη βρεις!» Οι κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής, αν δεν εξαφανίζονται, τουλάχιστον διαρκώς υποβαθμίζονται και ταυτόχρονα η ποιότητα της αστικής μας ζωής. Ας φτιάξουμε μια μικρή όαση για τα παιδιά, αφού τους χρωστάμε άλλωστε!

Διαδραστικό εργαστήριο «Σχεδίασε την δική σου σχεδία!»

Διαδραστικό εργαστήριo (για γενικό κοινό): «Σχεδίασε την δική σου σχεδία», στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Εάν είστε κορίτσι ή αγόρι ηλικίας 10 έως 12 ετών και σας αρέσουν οι κατασκευές, τότε σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην δραστηριότητα «Σχεδίασε την δική σου σχεδία», είτε στις 19 ή 20 Οκτωβρίου 2013, είτε 26 ή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 10:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

«Η κοινωνία στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στην παιδικότητα»

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο «πατέρας» του Τριγωνοψαρούλη και του Βιβλιοπόντικα, από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, με πάνω από πενήντα βιβλία στο ενεργητικό του, μετρά ήδη εικοσιτέσσερα βιβλία του μεταφρασμένα στο εξωτερικό,ενώ έρχονται να προστεθούν ακόμη τέσσερα, τα βιβλία του Βιβλιοπόντικα, που θα μεταφραστούν τους αμέσως προσεχείς μήνες στα τουρκικά και θα κυκλοφορήσουν στην τουρκική αγορά

Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης: Κοινωνικό φροντιστήριο μαθηματικών

Από Τετάρτη 9/10/2013 ένα διαφορετικό κουδούνι θα ακούγεται στη Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης … το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκινά τη λειτουργία του για τη νέα σχολική χρονιά.

Η Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7,τηλ.2310 219329) σε συνεργασία με τo Σύλλογο (Φιλανθρωπική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση) «Ασπίδα για το Παιδί» και την Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., διοργανώνει κοινωνικό φροντιστήριο μαθηματικών, για μαθητές α΄γυμνασίου , α΄και β΄λυκείου.

Σεμινάριο: Το παιδικό Ιχνογράφημα. Τι είναι; Τεχνικές ανάλυσης και ερμηνείας του παιδικού σχεδίου

Εισαγωγικά:
Τα παιδιά στην πλειοψηφία τους αγαπούν πολύ τη ζωγραφική. Μέσα από τις ζωγραφιές τους τα παιδιά προβάλλουν τον εαυτό τους, τα άγχη τους, τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς της ηλικίας τους , μέσα σε ένα πλαίσιο ικανοποίησης, χαράς και ασφαλούς εκτόνωσης του συναισθηματικού τους κόσμου. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για την ερμηνεία του παιδικού σχεδίου, ανάλογα και με τη θεωρητική σχολή του κάθε επαγγελματία.

Διήμερες δράσεις για την Συμβολή των Σκύλων Οδηγών/Βοηθείας στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ (14 -15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Μηχανουργείο» στο πλαίσιο των εορτασμών για την Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» θα πραγματοποιήσει Διήμερες δράσεις για την Συμβολή των Σκύλων Οδηγών/Βοηθείας στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με προβλήματα όρασης και άλλων Αναπηριών.

Παιδί και διάβασμα - Χρήσιμες συμβουλές για γονείς

“Αν δεν τελειώσεις τα μαθήματά σου δεν θα παίξεις”, “η διπλανή σου στο θρανίο τα καταφέρνει καλύτερα από εσένα”, “πρέπει να είσαι ο καλύτερος μαθητής”. Φράσεις που έχουν λίγο – πολύ ακούσει κάποιοι στην παιδική τους ηλικία ή επαναλαμβάνουν, σήμερα, από τη θέση του γονιού επανέρχονται στο προσκήνιο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κάπου ανάμεσα στην απογευματινή ξεκούραση, το παιχνίδι και τη σχολική μελέτη, το άγχος των γονιών για την επίδοση των παιδιών τους στο σχολείο μετατρέπει το καθήκον σε τιμωρία, το κίνητρο για επιτυχία σε πίεση και τη δίψα για μάθηση σε απέχθεια.

Το μεγάλο πρωινό ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα

Οι γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, καλά θα κάνουν να τρώνε ένα μεγάλο πρωινό. Αυτό υποστηρίζουν ισραηλινοί ερευνητές από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, καθώς, όπως είδαν σε μελέτη τους, η πρόσληψη περισσότερων θερμίδων το πρωί φάνηκε να βοηθάει γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας να συλλάβουν.

Υπέρ της ευθανασίας σε παιδιά με ανίατες ασθένειες και ασθενείς με άνοια οι Βέλγοι

Τρεις στους τέσσερις Βέλγους τάσσονται υπέρ της επέκτασης του δικαιώματος στην ευθανασία τόσο στους ανηλίκους όσο και στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια τύπου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σεμινάριο: Αφηγηματική δράση

Σεμινάριο με την Αλγαϊα Παππά
Στο πλαίσιο των εργαστηρίων που διοργανώνει το Βυρσοδεψείο για δεύτερη συνεχή χρονιά με αντικείμενο έρευνας την performance, η Αγλαία Παππά οργανώνει μια σειρά μαθημάτων με θέμα την«Αφηγηματική Δράση» και άξονα την Οδύσσεια του Ομήρου.