Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ενδείξεις ότι το παιδί σας έχει περισσότερες ασκήσεις/ καθήκοντα για το σπίτι από όσες μπορεί να διαχειριστεί επιτυχώς.

Οι καλές συνήθειες, όσον αφορά στο διάβασμα και τις ασκήσεις στο σπίτι, μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά με δυσκολίες μάθησης και προσοχής. Ωστόσο, μερικές φορές, τα παιδιά έχουν περισσότερη δουλειά για το σπίτι από όση μπορούν να κάνουν. 

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει συμπεριφορές οι οποίες βοηθούν να κατανοήσουμε αν οι ασκήσεις για το σπίτι είναι πολύ δύσκολες ή πολλές για ένα παιδί Δημοτικού ή Γυμνασίου. Μολονότι κάποια από τα σημεία μπορεί να τα εμφανίζουν πολλά παιδιά, η ταυτόχρονη παρουσία αρκετών από αυτά υποδεικνύει την ύπαρξη σοβαρής δυσκολίας, η οποία πρέπει να συζητηθεί και με τον/ την εκπαιδευτικό. 

1ο Πρόγραμμα Κατάρτισης για Άτομα με Προβλήματα Όραση

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το ΚΕΚ Ρέντη ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση του 1ου προγράμματος κατάρτισης για 10 καταρτιζόμενα άτομα με προβλήματα όρασης με τίτλο:
«Προσβασιμότητα και Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής κατά την Κατάρτιση και την Επαγγελματική Ενσωμάτωση των Ατόµων µε Απώλεια Όρασης»

Διάκριση Ελλήνων μαθητών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων EUCYS 2018

Τρεις μαθητές από τα Ιωάννινα, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον διεθνή Διαγωνισμό, απέσπασαν το ειδικό βραβείο “Eurofusion-Jet”, με την πρόταση "AGM-Algorithm Guided Modular Probe" (Αλγοριθμικά Κατευθυνόμενος Διαμερισματοποιημένος Εξερευνητής).

Τα μεταπτυχιακά «τρέχουν» με χίλια

«Πάρε παιδί μου μεταπτυχιακό». Ετσι, μεταλλάχθηκε –εν μέσω πολυεπίπεδης κρίσης στην Ελλάδα– το κλασικό «μάθε παιδί μου γράμματα». Ο αριθμός των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχει εκτιναχθεί, ξεπερνώντας τα 1.000. Εάν προστεθούν και τα μεταπτυχιακά ιδιωτικών φορέων και των πανεπιστημίων της Κύπρου, στα οποία εγγράφονται Ελληνες, ο αριθμός ανέρχεται στα 1.500, με τους σπουδαστές τους να ξεπερνούν τις 50.000. Οι νέοι μέσω των μεταπτυχιακών σπουδών ελπίζουν ότι θα βρουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας. Συμβαίνει;

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου σε μικρή ηλικία

Ο εγκέφαλος του παιδιού προγραμματίζει τη συνολική ανάπτυξη του σώματος. Χάρη στις τεράστιες εξελίξεις της νευροεπιστήμης και του τεχνολογικού εξοπλισμού που επιτρέπει στους επιστήμονες να δουν μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ξέρουμε πολλά για την ανάπτυξη του κεντρικού οργάνου. Οι συνδέσεις του σταθεροποιούνται στα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Μέχρι τα 2 έτη, έχει φτάσει στα ¾ του ανήλικου εγκεφάλου και στα 5 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι συνάψεις είναι η βάση των κινήσεων, των σκέψεων, της μνήμης και των συναισθημάτων που έχουμε.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν συνταγογράφηση και εμβολιασμός σε παιδιά και ενήλικες

Από αύριο Δευτέρα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιεί δωρεάν συνταγογράφηση και εμβολιασμό κατά της ή και του πνευμονόκοκκου σε ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, από παθολόγο. Η δωρεάν συνταγογράφηση ισχύει έως και τις 02/11/2018. Επίσης, δωρεάν συνταγογράφηση και εμβολιασμό κατά της γρίπης σε παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ηλικίας από 6 μηνών έως 14 ετών, από παιδίατρο πραγματοποιεί το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα έως και τις 16/11/2018.

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο»

«Αγαπητές μητέρες, τις επόμενες μέρες υποδεχόμαστε με μια μεγάλη λαϊκή αγκαλιά τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στα σχολεία μας, σαν να είναι παιδιά μας. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, να κλείσουν τ’ αυτιά στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, απαντώντας στο εξώδικο της «Παγχιακής Επιτροπής» που ζητάει τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία του νησιού

Υποχρεωτικός τιμοκατάλογος σε κώδικα Μπράιγ για όλα τα καταστήματα μαζικής εστίασης

Περισσότερους από 2.127 ελέγχους ανά την επικράτεια διενήργησαν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 τα κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για μη κατοχή και χρήση του συστήματος POS.

Οι Πανελλαδικές, μαρτύριο για παιδιά και γονείς

«Αυτά να τα ξεχάσεις! Θα βγάλεις σπυριά! Θα γίνεις χοντρός! Δεν θα βλέπεις τίποτα άλλο από τους τοίχους του δωματίου σου!». Ο καθηγητής στο φροντιστήριο είχε σηκωθεί όρθιος και φώναζε. Η Φωτεινή ενστικτωδώς άπλωσε το χέρι μπροστά από το στήθος του γιου της και τον έσπρωξε πίσω της. «Δεν είμαστε καλά», σκέφθηκε. Το μόνο που είχε τολμήσει να ξεστομίσει ήταν ότι αν το παιδί γυρνάει σπίτι στις 10.40 το βράδυ από το φροντιστήριο, μέχρι να κάνει ένα μπάνιο και να φάει θα έχουν πάει μεσάνυχτα. «Θα είσαι βρώμικος και χωρίς φίλους» συνέχισε να ωρύεται ο άλλος στον τρομαγμένο μαθητή. Στην πραγματικότητα απευθυνόταν στη μητέρα του. Ηταν σαν να της λέει «καλωσήλθατε στην κόλαση της Γ΄ Λυκείου, θα πήξετε».

Daily Mail: Βρετανοί επιλέγουν το φύλο του μωρού σε κλινικές στα κατεχόμενα

Την παροχή δυνατότητας σε ζευγάρια από τη Βρετανία να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους δίνουν κλινικές στα κατεχόμενα, σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail.

Δύο δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας επισκέφθηκαν την κλινική που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της βιομηχανίας, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, προσποιούμενοι ότι είναι ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει ένα κορίτσι.