Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Σχέδιο Μαθήματος & Φύλλα Ασκήσεων για τα Αποθηκευτικά Μέσα

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική την ανάρτηση "ΤΠΕ στο Δημοτικό: Ένα Σχέδιο Μαθήματος & Φύλλα Ασκήσεων για τα Αποθηκευτικά Μέσα" και τη μοιραζόμαστε μαζί σας. Επισκεφτείτε το ιστολόγιο του κ. Μιχαηλίδη και  δείτε ένα πολύ χρήσιμο σχέδιο μαθήματος και δυο φύλλα ασκήσεων για τη διδασκαλία της ενότητας Αποθηκευτικά Μέσα, που μπορείτε να αξιοποιήσετε για τη διδασκαλία από την τρίτη δημοτικού έως και την έκτη τάξη ή και σε μεγαλύτερες ηλικίες στην ειδική αγωγή.

Νοέμβρη εσύ Μεσοσποριά, γλυκιά σοδειά να φέρεις...

Ελάτε Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, να σπείρουμε, σιτηρά και δημητριακά στον Σιτοβολώνα του «Πολιτιστικού Πάρκου» με καινούρια όνειρα κι ελπίδες στην καρδιά μας.
 

Ανακαλύψαμε ξανά τον διπλανό µας

Η πρώην ατροφική κοινωνία των πολιτών, η πλέον ανίσχυρη ανάµεσα σε αυτές της Ευρώπης, έχει εγκαταλείψει το καβούκι του ατοµικισµού. Ολοένα περισσότεροι πολίτες ενεργοποιούνται, συσπειρώνονται και δρουν µε επίκεντρο τον «άλλο»: συλλέγουν τρόφιµα και ρούχα, παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, κάνουν την καθηµερινότητα των µη προνοµιούχων καλύτερη.

Στα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Γης

Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Γης, τουλάχιστον θεωρητικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΗΕ. Τρεις χώρες διεκδικούν τη γέννηση του έβδομου δισεκατομμυριοστού ανθρώπου στον πλανήτη μας: οι Φιλιππίνες με τη γέννηση της Ντανίκα Μέι Καμάτσο στη Μανίλα, η Ινδία με τη γέννηση ενός κοριτσιού επίσης, καθώς και δύο περιοχές της Ρωσίας που ανακοίνωσαν δικούς τους «υποψήφιους».

Γιατί μας ανατριχιάζει το «γρατζούνισμα» της κιμωλίας

Για πολλούς είναι ένας από τους πιο εκνευριστικούς ήχους που υπάρχουν. Τώρα, μια νέα μελέτη εξηγεί που οφείλεται η ακραία ανατριχίλα που νιώθουν πολλοί, όταν ακούνε μια κιμωλία ή τα νύχια να γρατζουνούν τον μαυροπίνακα.