Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κατασκευή: Υφασμάτινα φιδάκια

Θέλετε να φτιάξετε τα υφασμάτινα φιδάκια της φωτογραφίας; Κάντε μία βόλτα στην ιστοσελίδα sew4home από όπου προέρχεται και η φωτογραφία και δείτε αναλυτικά τα βήματα για την κατασκευή τους.

Μάσκες από χάρτινα πιάτα

Ένας από τους πολλούς και τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να φτιάξετε παιδικές αποκριάτικες μάσκες. 

Τα χάρτινα πιάτα και πιατέλες μιας χρήσης, αλλά και τα αντίστοιχα πλαστικά(από λεπτό φελιζόλ), εξ΄αιτίας τηςκαμπυλότητας του σχήματός τους και της ευλυγισίας τους, είναι ιδανικά για να κατασκευάσετε μάσκες που θα "κάθονται" και θα "αγκαλιάζουν" το πρόσωπο με μεγαλύτερη ευκολία απ΄όσο οι φτιαγμένες από απλό χαρτόνι. 

Νέα ομάδα κινδύνου για ψυχικά προβλήματα «ανατέλλει» μεταξύ των εφήβων

«Αόρατη» ομάδα υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση ψυχιατρικών συμπτωμάτων χαρακτηρίζονται από τους επιστήμονες οι έφηβοι που αφιερώνουν πολλές ώρες σε ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο κ.α.) χωρίς να αθλούνται και να ξεκουράζονται επαρκώς. 

Ακαδημαϊκό «όχι» σε χαρισματικό παιδί, επειδή είναι τυφλό

Ο Αργύρης Κουμτζής είναι μαθητής της τρίτης λυκείου. Από ενός έτους διαπιστώθηκε ότι έχει ατροφικό νεύρο και όραση κάτω από το ένα εικοστό πέμπτο. Αν και τυφλός δεν πήγε σε σχολείο ειδικό. Και παρά τις δυσκολίες, στο τελευταίο τρίμηνο πήρε ένα στρογγυλό 20άρι. Από δέκα ετών κατακτά διακρίσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχει πάρει αργυρό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα του 2011 έχοντας απέναντί του αρτιμελείς μαθητές.

Επιδημία τερηδόνας πλήττει τα Ελληνόπουλα - Άγνοια για τους τρόπους πρόληψης

Χαρακτήρα επιδημίας έχει πάρει η τερηδόνα, καθώς πρόκειται για μία «σιωπηλή νόσος» αφού η εμφάνισή της στα αρχικά στάδια δεν συνδέεται με πόνο ή άλλου είδους ενόχληση για τον ασθενή. Η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει υψηλά ποσοστά αναφορικά με την έκταση και τη βαρύτητα εμφάνισης της τερηδόνας, καταλαμβάνοντας την χειρότερη θέση στην Ευρώπη, σε ότι αφορά στον παιδικό πληθυσμό. 

Συναυλία "6 φωνές για την Αμυμώνη"

"Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" σας προσκαλεί στη μεγάλη συναυλία "6 φωνές για την Αμυμώνη" που διοργανώνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 8.30 μ.μ. στο παλέ ντε σπορ, στη Θεσσαλονίκη.
6 εξαιρετικοί άνθρωποι, 6 εκλεκτοί καλλιτέχνες, 6 υπέροχες φωνές, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να ενισχύσουν τον αγώνα της "Αμυμώνης Θεσσαλονίκης" για αξιοπρεπή και ισότιμη εκπαίδευση των παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.
Μελίνα Ασλανίδου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Χαρούλης

H γυμναστική στην εφηβεία μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Η οδηγία που δίνεται προς τα παιδιά για τακτική σωματική άσκηση επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά και επιστημονικά. 
Ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν 752.000 άνδρες, και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν γυμναστεί αρκετά και ποιοτικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας, είχαν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα, μετά από 30-40 χρόνια.

Τεστ Εξάσκησης στη Βιολογία Γ΄ Γενικής Παιδείας

Online τεστ άμεσης βαθμολόγησης, με όλες τις ερωτήσεις (πολλαπλής επιλογής, σωστού-λάθους, αντιστοίχισης, συμπλήρωσης κενού) των Πανελλαδικών και του ΚΕΕ, αλλά και τις ερωτήσεις ανάπτυξης και ασκήσεις. Από το συνάδελφο Βασίλη Πιτσιλαδή.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των τεστ.

Ο δάσκαλος που μοιράζει βιβλία με το τρίκυκλό του

Το Bibliomotocarro είναι ένα τρίκυκλο σε σχήμα σπιτιού, με οροφή από κεραμίδια και καμινάδα, που ταξιδεύει γεμισμένο με βιβλία και πηγαίνει όπου υπάρχουν πιτσιρίκια αλλά όχι δημόσιες βιβλιοθήκες. Η ιδέα και εφαρμογή είναι ενός συνταξιούχου δασκάλου, του Antonio La Cava, ο οποίος γυρνά με το τρίκυκλο όλη την Ιταλική επαρχία.

Τι μάθημα να σου κάνω;

«Έξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο, έξι χρόνια στο Πανεπιστήμιο», μέτραγε ο Κώστας Τσάκωνας στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα» του Θεόδωρου Μαραγκού. Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η φράση μου ήρθε στο μυαλό, όση ώρα παρακολουθούσα μαζί με τα παιδιά της Α’ Λυκείου το μάθημα της Φυσικής στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης. Ήταν και τσαγκαροδευτέρα και τα παιδιά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δημήτρη να τους κρατήσει το ενδιαφέρον, φαίνονταν κουρασμένα. Έχει γεμίσει πλέον το πρόγραμμα τους με σχολεία, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια για το σχολείο κ.τ.λ. Βέβαια, λόγω κρίσης όλο και λιγότερες οικογένειες μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια, έτσι στρέφονται στα κοινωνικά φροντιστήρια και τα μαθήματα αλληλεγγύης.