Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παιδιά από προηγούμενο γάμο: πώς να το χειριστώ

Οι γάμοι αυξάνονται και πληθύνονται και μαζί τους – δυστυχώς - και τα διαζύγια. Άρα διόλου απίθανο να αγαπήσετε και να θελήσετε να παντρευτείτε έναν άνδρα που έχει ήδη παιδί ή παιδιά από προηγούμενο γάμο. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται.

Μια στοίβα δικαιολογητικά για το Ε21 (επίδομα τέκνων)

ΤΟ ΝΕΟ έντυπο Ε21 θα υποβάλουν φέτος για πρώτη φορά 2.500.000 φορολογούμενοι ώστε να λάβουν το επίδομα τέκνων, που αντικαθιστά από φέτος το αφορολόγητο των παιδιών.

8 στους 10 πιστεύουν ότι τα προγράμματα της ΕΕ ενισχύουν την καινοτομία στην αίθουσα διδασκαλίας

Περισσότερα από τα οκτώ στα δέκα άτομα που συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την ΕΕ με στόχο την ενθάρρυνση των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και τη βελτίωση του διδακτικού υλικού για παιδιά θεωρούν ότι το πρόγραμμα είχε θετικό και διαρκή αντίκτυπο για τα ίδια. Το ίδιο ποσοστό δήλωσε επίσης ότι τα ίδια αποτελέσματα θα ήταν αδύνατο να επιτευχθούν χωρίς ευρωπαϊκή υποστήριξη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

«Να γίνουν τα παιδιά μας αγρότες» λένε 7 στους 10 Έλληνες γονείς

Οι γονείς στην Ελλάδα εμφανίζονται έτοιμοι να τα ενθαρρύνουν να επιστρέψουν στο χωριό για να... πιάσουν την τσάπα, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research.

Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, σε δείγμα 1417 ενηλίκων, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας, επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69,9%) απάντησαν ότι, αν τα παιδιά τους ήθελαν να γίνουν αγρότες, θα τα ενθάρρυναν (29,4%) ή «μάλλον θα τα ενθάρρυναν» (40,5%).

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Καλαμαριάς

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καλαμαριάς.

Κατάθεση δικαιολογητικών από Δευτέρα 20 Μαϊου 2013 έως και τη Δευτέρα 17η Ιουνίου 2013.

Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αποτελέσματα πανελλήνιου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Μέσα από το ετήσιο Πανελλήνιο πρωτάθλημά τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση έστειλαν ξανά μήνυμα ψυχικής δύναμης και φανέρωσαν τη μεγάλη τους θέληση για συστηματική άθληση. Η μικρή ρακέτα τούς χαρίζει εδώ και πολλά χρόνια μία πολύ όμορφη εμπειρία κι εκείνοι γίνονται (σ’ ένα ακόμα κομμάτι της ζωής) αξιοθαύμαστοι βγάζοντας στο τραπέζι τις δεξιότητές τους. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 31 άτομα από 10 σωματεία, που μετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα, υπήρχαν και αρκετές νέες παρουσίες κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό γεγονός για τον θεσμό και για το πινγκ πονγκ.

Οι πλαστικές συσκευασίες ανεβάζουν την πίεση στα παιδιά

Οι πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση στα παιδιά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. 

Η έκθεση στις φθαλικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται στις πλαστικές συσκευασίες, καθώς και σε άλλα είδη -ειδικά κατά την παιδική ηλικία-προκαλεί σημαντικές μεταβολικές και ορμονικές ανωμαλίες. 

Μετακόμιση. Πόσες αλλαγές «αντέχει» το παιδί;

Κούτες παντού, χαρτοκιβώτια γεμάτα έπιπλα, ρούχα, μικροαντικείμενα και φυσικά τα παιχνίδια του μικρού ή των μικρών σας. Η χαρά όλων για το νέο σπίτι είναι μεγάλη, όμως το παιδί που μόλις γύρισε από το καινούριο του σχολείο μοιάζει προβληματισμένο. Τι φταίει;

Άποψη: Κωνσταντίνος Ζούλας "Τα παιδιά του παπαγάλου ποιον είχαν πατέρα;"

«Αιώνες πριν την επανάσταση, λειτουργούσε ο θεσμός των κοινοτήτων που με όλες τις ατέλειες και τις τοπικές ιδιομορφίες του είχε εθίσει τους Ελληνες σε ένα σύστημα αντιπροσωπευτικό. Σε ένα σύστημα, δηλαδή, που έστω κι αν δεν είχε παράλληλες ή παραπλήσιες διαφορές με άλλες χώρες... μπλα, μπλα, μπλα».

Τα παιδιά που διαβάζουν στην οθόνη «χειρότερα στην ανάγνωση»

Τα παιδιά προτιμούν να διαβάζουν στην οθόνη παρά στο χαρτί, ωστόσο οι μαθητές που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία τείνουν να έχουν χειρότερες επιδόσεις στην ανάγνωση, δείχνουν τα στοιχεία έρευνας στη Βρετανία.

Ράμπες για ΑμΕΑ αποκτούν κεντρικοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 100.000 ευρώ, ώστε να προχωρήσει το έργο που αφορά την κατασκευή ραμπών για άτομα με αναπηρίες στις διασταυρώσεις κεντρικών οδών, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.