Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τι όψη έχει η μουσική;


Τη δεκαετία του 1970 ο συνθέτης, εφευρέτης και προγραμματιστής Stephen Malinowski οραματίστηκε  έναν πιο εύκολο τρόπο ανάγνωσης των μουσικών παρτιτούρων. Ένας φίλος του τού πρότεινε να συντονίσει  ραβδογράμματα κύλισης με τη μουσική και ένας άλλος του πρότεινε να το κάνει μέσω του υπολογιστή. Το 1985, ο Malinowski δημιούργησε την πρώτη έκδοση του Music Animation Machine και, ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, παραμένει ένα θησαυρός που γοητεύει με τις απεικονίσεις της μουσικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Προκήρυξη εισαγωγής Σπουδαστών Α.Ε.Ν. έτους 2011-2012

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Αύριο οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες σύμφωνα με καθηγητές είναι οι χειρότερες των τελευταίων ετών, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων κυρίως των υψηλόβαθμων σχολών.

Φεστιβάλ "Deaf in the Picture 2011"

Το φεστιβάλ  Deaf in the Picture 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ το διάστημα 23-26 Ιουνίου 2011 και αποτελεί την τρίτη διοργάνωση (έπειτα από τις επιτυχημένες το 2003 και 2007) του διεθνούς φεστιβάλ Κωφών. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια για παιδιά

Η ιστοσελίδα Play Kids Games περιέχει δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια (στην αγγλική γλώσσα) που είναι διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά. Τα διαδραστικά παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες, να ανακαλύψουν τις υπάρχουσες δυνατότητές τους και να τις επεκτείνουν στους τομείς της αριθμητικής, της λογικής, της μνήμης, του λεξιλογίου, του αλφάβητου και της ορθογραφίας, της γεωγραφίας, υπολογιστών, αναγνώριση χρωμάτων και σχημάτων, καθώς και επίλυσης προβλημάτων.

Υλικό Διαγνωστικής Αξιολόγησης

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου ΕΠΕΑΕΚ με θέμα "Επιμόρφωση και εξειδίκευση Εκπαιδευτικών και Στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες", δημιουργήθηκαν δύο υποστηρικτικά εγχειρίδια, τα οποία μπορείτε να μεταφορτώσετε από εδώ:

Εγκύκλιος για παράλληλη στήριξη το σχολικό έτος 2011-2012

Εγκύκλιο για την παράλληλη στήριξη και την στήριξη μαθητών με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και των μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται εξέδωσε στις 3/6/2011 το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με όσα θα ισχύσουν για το επόμενο σχολικό έτος (2011-2012). 

Παιχνίδι: Ταξίδι Φυγής

Το Περιφερειακό Γραφείο για τις Βαλτικές και Βόρειες χώρες της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες δημιούργησε το παιχνίδι Ταξίδι Φυγής. Παίζοντας το παιχνίδι «Ταξίδι Φυγής», οι μαθητές μπορούν να ταυτιστούν με τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, ένα νεαρό πρόσφυγα ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του και αντιμετωπίζει μία σειρά από δυσκολίες και διλήμματα τόσο κατά τη διάρκεια της φυγής όσο και κατά την άφιξή του στη χώρα ασύλου.

Θεραπευτικοί θησαυροί στην κουζίνα μας

Η κουζίνα δεν είναι μόνο ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού, όπου ετοιμάζονται όλοι οι γευστικοί πειρασμοί. Είναι επίσης, κι ένα δωμάτιο με πολλά μυστικά. Το ψυγείο και τα ντουλάπια μας κρύβουν όχι μόνο γευστικούς, αλλά και θεραπευτικούς θησαυρούς.

47 δωρεάν e-books από το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας

Το Ιστορικό Αρχείο Νεολαίας διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή 47 τίτλους βιβλίων σε μορφή PDF κειμένου, σε αρχεία εικόνας (GIF) και σε μορφή σελίδας στο internet (HTML). Τα βιβλία έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των σκοπών του Αρχείου, τη ανάδειξη και την διευρεύνηση ζητημάτων που αφορούν τη νεότητα και την παιδική ηλικία στην Ελλάδα.

Ημερίδα Μουσικοθεραπείας "Ανθρώπινος Ψυχισμός-Μουσική Θεραπεία"

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ημερίδα μουσικοθεραπείας "Ανθρώπινος Ψυχισμός-Μουσική Θεραπεία". Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε εδώ.

6ο Μυθικό Συνέδριο BookCrossing

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε  αυτό το μπλογκ, το οποίο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του 6ου Συνεδρίου Bookcrossing που θα διεξαχθεί 17-19 Ιουνίου 2011 στη Λιβαδειά Βοιωτίας με θέμα το τρίπτυχο μυθολογία-παραμύθι-φανταστικό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Bookcrossing επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο www.bookcrossing.com όπου λειτουργεί και το ελληνικό φόρουμ.

Νέα παράσταση από το Θέατρο Σιγής

Aν επιθυμείτε να δείτε το θέατρο με διαφορετικό μάτι, σας έχουμε μια πρόταση: να παρακολουθήσετε μια παράσταση του Θεάτρου Σιγής. Το διαφορετικό με αυτό το θέατρο είναι ότι όλοι οι ηθοποιοί είναι κωφοί και τα έργα του παίζονται στη νοηματική (έχει φυσικά υπέρτιτλους στα ελληνικά για τους ακούοντες θεατές).